והיום... לובי!

TheIllustrator

New member
והיום... לובי!

מהו לדעתכם גובה ראוי לתקרתו של לובי גורד שחקים? זכור לי היטב כמה הורשמתי מן הלובי של מגדלי התאומים. חלל עצום, כאשר התקרה תלויה כ-12 מטרים(!) מעלי וכל מעטפת הבניין היא מעיין קשתות מאורכות. ללא ספק, לובי מרשים ביותר. לאחר מכן, בביקורי בניו-יורק, זכור לי עד כמה התאכזבתי מן הלובי של האמפייר סטייט(ושל מגדלים אחרים גם כן), מבחינת גובה תקרת הלובי. לאמפייר סטייט תקרה בגובה מבפר מטרים(5 להערכתי), רק בחלק הלובי הראשי - הנמצא בהמשך לכניסה המרכזית. כל שאר הקומת הכניסה הינה מזדרנות עם תקרה בגובה 3 מטרים ורבע, לכל היותר - ויש מקומות שבוודאי גם פחות מכך - מאכזב. גם ב גורדים ישראלים לא יצא לי לבקר בלוני גבוה מאד ומרשים עקב זאת... אולם, במגדלי צמרת החביבים ניתן כעת לראות כי לובי הכניבה יהיה מרשים ביותר, עקב 8 מטרים(לפחות), של מעטפת עמודים וזכוכיות - מרהיב! אז מה אתם אומרים? יש איזה לובי ממנו התרשמתם מאד?(בארץ או בעולם) כולנו נשמח לשמוע על כך. ושאלה נוספת... מה דעתכם, לובי גבוה - אוהבים או לא?
מצפה לשמוע מכולכם.

kyle

New member
גם אני נורא התרשמתי מהלובי של WTC

זכרונם לברכה........ אבל ללא ספק אני מת על הלובי הגבוה של "ONE CANADA" בלונדון, עם תחנת הרכבת....... וגם בניין "טראמפ", הוא אולי מכוער מבחוץ, אבל המפל מים בלובי שלו תורם למראה הפנימי שלו.... אני דווקא אהבתי את הלובי של אס"ב, למרות שהוא נמוך, הרי יש שם דגמים קטנים של כל האתרים המפורסמים והג"ש בניו-יורק, ואני הייתי רוצה שיהיה לי דגם מוקטן של מנהטן..... ושאלה: האם הלובי של העזריאלים נחשב מרכז הקניות או המקום ומקומצן הקטן בכניסה מהקניון לכל אחד מהבניינים?.....

reshef

New member
וגם אני נורא התרשמתי מהלובי של WTC

ונכון, הלובי של Empire State Building מאכזב מאוד, אבל אהבתי לראות את השורות של עשרות המעליות.. זה היה מגניב. גם זכור לי לטובה הלובי של ה- CN Tower. הוא לא היה כזה גבוה, אבל בכל זאת הוא היה מגניב. ולידו היה דוכן של Pizza Pizza..

TheIllustrator

New member
יש ממה להתרשם! ../images/Emo13.gif

1 CANADA SQUARE בלונדון - חוששני שאנני יודע כיצד נראה לובי הבניין, התוכל לתאר זאת עבורנו במילים? אני מכיר את הרחבה על הבניין, עם זאת... יפהפיה!
מדוע אתה חושב שהטראפ טאוור אינו יפה? לובי הבניין מרשים מאד, אבל קיצ´י מדי לטעמי! כל השיש הרוד, ציפוי ה"זהב" והמפל... ממש לקוח מתפאורת אופרת סבון. אז נכון, לובי מאד מרשים אבל לא ממש יפה. הוא גם מאד גבוה, אבל בשל המדרגות הנעות, המפלסים והמסעדה שבתחתית - זה נראה יותר כ"מיני" קניון ולא כלובי.
לאמפייר סטייט לובי מרהיב בשל כמויות השיש האיטלקי השחור וציפוי הניקל לכל משקוף ומעקה, אולם מלבד העובדה הזו, הלובי מלא מזדרונות עם מעליות והוא קצת קלסטרופובי. איך אתם מתייחסים ללובי כלובי, ולא מבחינת תכולתו?
אגב... באמת בניינים חמודים!
(המוקטנים) הקניון בעזריאלים זה פשוט קניון! זהו לא לובי הבניינים... את הלובי אפשר למצוא בקומת הכניסה לחניון, קרי, קומת הקרקע. יש שם לובי לבניינים העגול והמשולש(אולי בעתיד גם לריבוע), אבל זהו באמת לובי לא מאד מרשים - קטן ויחסית משעמם, למרות שיש לו תקרה די גבוהה.

kyle

New member
חחחח......

גם אתה נדבקת ב"קרי".... חחחח..... כל הזמן הקרי זהז של אר´לה ברנע..... קרי..... חחחח.....

kyle

New member
כתבת בהודעה:

"הכניסה לחניון, קרי קומת הקרקע"

kyle

New member
אם כבר אתה אומר שה"לובי" בטראמפ....

הוא כמו קניון, אז ב"קנדה סקוויר וואן" (או כפי שאני קורא לו "וואן קנדה"), זה פשוט תחנת רכבת ענקית (ממש ענקית, ראיתי אותה בדרך חזרה מה"מילניום דום"), עם כיכרון קטן במרכז, חנויות מסביב (מלא חנויות), ומסדרון/מעבר למעליות/מדרגות הבניין..... אין לי שום בעיה עם לובי "כלובי" או איך שקראת לו, העיקר שיהיה משהו מעניין שם, שיפצה על ה"כלוב".....

oren*

New member
הלובי של פרזידנט נחמד מאוד, יש

חלונות גדולים עם נוף לצד השני של איילון, ובמרכז הלובי דגם מוקטן של המבנה. גם בלובי של בית הראל יש מה לראות, פסלים של פינגווינים (האלה שמילאו פעם את איזור המרכז), ורחבת כניסה נחמדה מאוד עם תאורה מעניינת ופסלים ייחודיים. מחכה לראות את הלובי של הסיטי גייט, צריך להיות משהו מפואר. מה דעתכם על הלובי של מגדלי תל אביב? אתם מחשיבים את כל החנויות שם והכניסה המפוארת כלובי?

TheIllustrator

New member
אז אתה אומר שהחבר´ה

מהראל קנו חלק מהפינגווינים?
כמה נחמד. כמה בדיוק יש שם? אני חייב לומר שמאז הדירה לדוגמה בקומה 20(אותה ראיתי במגדלי ת"א), לא חזרתי אל הפרוייקט. האם יש שם קניון קטן בלובי? באמת מעניין כיצד ייראה לובי הגייט... לבטח מעניין!
מה גובה התקרה, אגב, בכל הלוביים הללו???

oren*

New member
בהראל זה גבוה, אני מניח שישה מטר

הם קנו איזה חמישה פינגווינים, מתמזגים נהדר עם המבנה המעניין ועם רחבת הכניסה שממוקמת מול מסעדת ספגטי וחנויות שונות.

TheIllustrator

New member
כ"כ גבוה? ../images/Emo13.gif

חמישה כאלה - כמה נחמד. במה מאכילים אותם?
ואגב... למזמלך אמרת שהמבנה "מעניין" ולא "יפה"... אחרת דניאל היה נותן לך ביס!

הלובי של התאומים באמת היה ...

מרשים למזלי יצא לי לבקר בו. גם האמפייר איכזב אותי לא מספיק שהתיקרה נמוכה גם החדרים קטנים. שורת המעליות באמת נחמדה. לעומת זאת בראשל"צ נמצא מגדל היקב שגובהו 70 מ´ (זה לא נחשב גורד שחקים נכון?) הלובי בו מהמם! הוא עשוי משילוב של זכוכית, צומח ואבן יפה שאני לא יודע את סוגה. ביום יפה אני אצלם את המגדל ואני יביא אותו לכאן. עוד פעם שאלה - 70 מ´ נחדשב גורד שחקים?

oren*

New member
מעל 14 קומות, למרות שאם מדובר במבנה

מיוחד אז מחשיבים גם מבנים בגובה 12 קומות. 70 מטר זה בערך 18 קומות לא?

TheIllustrator

New member
זה די תלוי...

אבל כפי שאורן ציין, מעל 12-14 קומות זה נחשב בניין גבוהה, על הרף התחתון(מאד!), של גורד שחקים. בא נאמר ככה... רק לשם האיפוס שלנו, שבניין מתחת ל-30 קומות(110 מטר לערך), זה לא בדיוק גורד שחקים.

danezeq

Member
הלובי שאני הכי מתלהב ממנו כרגע

הוא הלובי של הבניין הישן שלי שסוף סוף הצלחנו להתקין בו אינטרקום (צריך את ההסכמה של הדיירים...) והחלפנו את הפלוריסנט הישן במנורה אלגנטית ומכובדת, אבל עדיין - הבלוק שלנו מכוער

למעלה