והיום הפוך !

KUK NICK

New member
והיום הפוך !

הרב קוק זצל אמר "בכל מקום שיש רע, תרבה טוב".

אתמול הנושא היה "מה מרגיז אותכם?"

היום השאלה היא : מה משמח אותכם ? מה מרגש אותכם? מה יכול למקדם דמעה קטנה של אושר בקצה של העין שלכם ?

shayCn

New member
ישמח אותי מאוד

לגרום לשימחה אצל אחרים.לגרום לשינוי אצל אחרים לטובה.
כמה שזה אגואיסטי,אבל זו האמת.
לגרום למישהו אחר לרגש חיובי,יעשה אצלי רגש חיובי :)

shayCn

New member

אני לא מצליח בזה

:)

זו שאלה כיפית.
מאוד כיפית.

להלן:
יש לי 4 אחיינים, כל אחד מהם אושר בפני עצמו.
אבל בייחוד בייחוד כשהאחיין המהמם בן 8 חודשים מרים את הראש אחרי שהוא עסוק במשהו, תופס את המבט שלי ומחייך חיוך מכל הלב. אני נמסה מזה.
חוץ מזה יש לי אחיינית בת 4 שהיא הדבר הכי טהור בעולם, סמל התמימות והטוב, כל מה שהיא אומרת מותיר אותי המומה.
כשהיא אומרת לי שהיא אוהבת אותי או בכלל מחמיאה לי - אין שמחה ממני.

ועכשיו לרגילים:
ים.
שחייה לילית מפתיעה.
שקיעה.
זריחה.
מטר מטאורים.
ירח מלא.
ריח של דשא קצוץ.
הפוך עם קצף קרמי.
חוף פלמחים.
המלבי/סחלב בדרך לפלמחים.
חורשת טל.
ציון טוב שלא ציפיתי לו.
השגת מטרות.
שוקולד.
לשמוע את השיר האהוב עלי ברדיו.
ריח של גשם.
סרט בקולנוע,באולם ריק, עם פופקורן חם וקולה.
נסתה אפרסק קר כשהכי חם לי בעולם.
מיץ סבבי בבי (ככה קוראים לו ואין לי מושג מה יש בתוכו).
מסע שופינג מוצלח.
כאני רק מגיעה לתחנה והאוטובוס מגיע + יש לי מקום לשבת (זו הרגשה של לנצח את המערכת).

והכי קיטש: לראות זוג ישישים הולכים יד ביד - עושה לי דמעות.

peace

אבל

שחייה לילית זה רק באוגוסט ספטמבר.
עכשיו קר.

השוקולד עליך?
עליך עליך?
או עליך?
על איזה שוקולד מדובר?

shayCn

New member
לגמרי..כל הדברים הטובים

אהבתי ביותר את הקיטש

KUK NICK

New member
אותי מרגש

דברים אותנטים, שמודרנה לא נגעה בהם.

זקן שנרדם בישיבה בבית הכנסת ממיס אותי.

מבטא קשה של עולה חדש.

רעיון תורני חדש שלמדתי

טוב לב אמיתי אצל אדם אחר

חתול רחוב שרובץ בשמש ביום קר

שיר שמזכיר את "פעם"

ועוד כמה דברים שאשאיר לעצמי

גברת ע

New member
אני בנאדם רגיש, כמעט כל דבר מעלה דמעה בעיני

אני בנאדם קצת פסימי שקצת רואה את הדבר הרע שיכול לקרות או את כמה משהו מסוים לא יצליח או לא יסתדר. אני לא מתנהגת או מדברת ככה אבל בחדרי חדרים בראש זה מה שאני חושבת ולכן כל פעם שאני מציבה לעצמי איזושהי מטרה גדולה או קטנה אני אוטומטית מחליטה שאני לא אצליח, אני עובדת קשה בשביל להצליח ועושה מאמצים אבל תמיד מקננת בי מחשבה שאני לא אצליח.
כל פעם שאני מוכיחה לעצמי אחרת יש לי דמעה קטנה בעיניים.
פעם אחרונה שזה קרה היה כשהתאמנתי למירוץ ה10K הראשון שלי, באחד מימי השבת שיצאתי לריצה בבוקר אני זוכרת שהתחלתי לדמוע קלות (אני מתרצת את זה בזיעה שטפטפה לעיניים למרות שלא היה כלכך חם חח) חשבתי על זה שרק לפני שנה הייתי בטטת כורסה מדופלמת ולא היה על מה לדבר בכלל ריצה ועוד ביום שבת בבוקר איזו בדיחה, והנה פתאום עכשיו אני עושה את זה סתם ככה כי רציתי וכמה שבועות אח"כ כשחציתי את קו הסיום כלכך התרגשתי שהייתי בממש אי התמצאות כי הייתי שקועה כלכך בתוך הרגש הזה ובעובדה שהיו צלמים ושצריך להסתיר את הדמעות

עוד דברים קטנים וגדולים:
כל פעם שאני חושבת על סבתא שלי אני דומעת קלות, כל פעם שאני עוברת במקום שהיא הייתה אוהבת אני חושבת עליה או נזכרת במשהו כייפי שעשינו ודומעת קלות

אחייניות שלי בנות 5 חודשים, תמיד שחברות סיפרו על אחיינים/יות שלהם חייכתי והנהנתי כאילו זה מעניין אותי כשבפנים חשבתי אוף עוד הפעם סיפורי הילדים שאפילו לא שלכם... אבל רק אחרי שגם לי פתאום נהיו אחייניות הבנתי את זה ואני נהנית להיות הדודה המגניבה ששומרת עליהם ושמה להם מוזיקת רוק כדי להרדים אותן .

קאפקייס או עוגות שוקולד ציפס עם אמ אנד אמ כפינוק באמצע יום עבודה פעם בשבוע יחד עם חברה טובה

כשאני מוצאת לק שאני אוהבת במחיר סביר

כשאני מקבלת בגדים או דברים שהזמנתי אונליים (כן אני יודעת אני קצת MATIRIAL GIRL)

כשאני רואה זוג מבוגר מחזיק ידיים והולך ביחד ברחוב/קניון/קופח

לונה פארק מאוד משמח אותי

קומדיה טובה שאני אוהבת (לא הרומנטיות הקיטשיות האלו )

יש עוד דברים אבל כרגע צריכה לחזור לעבודה.... פאן פאן פאן פאן
אחלה שרשור !

אביeג7

New member
גם אצלי,כמעט הכל

אני בכיינית נוראית,
אני יכולה לבכות מפרסומות, בחתונות שאני לא מכירה את הזוג אפילו, מלראות מישהו אחר בוכה..

ואני גם מתרגשת יחסית בקלות.

ופה בדיוק הבעיה,אני לא חושבת שקל לי להיות שמחה..
אני שמחה אחרי אימון טוב,אבל זו לא שמחה אמיתית,זה האנדורפינים.
אני שמחה לאכול אוכל טוב וטעים,אבל זה סתם חזירות.
אם אני לא טועה,ביהדות יש דגש חזק מאוד על עניין השמחה.. ולא זוכרת איפה קראתי את זה,אבל שלהגיע לשמחה אמיתית,זה דבר מאוד לא פשוט.

NEO83

New member
את מדברת על אושר

יש הבדל בין להיות מאושר ולהיות שמח.

KUK NICK

New member
את לא טועה.

אכן ביהדות יש דגש על שמחה, אבל השמחה היא תוצר של תפיסת עולם שכול מה שהאדם עושה מחובר בקשר אמיץ עם ה"אין-סוף", וזה נושא שדורש ביאור, לימוד והפנמה ולכן אמרת בצדק "זה דבר מאוד לא פשוט".
כמובן שזה לא מפריע לזרמים אלו ואחרים ביהדות [אין צורך בשמות] לקפץ על מכוניות ולרקוד טרנס כאילו שזאת השמחה היהודית, אבל יעיד כל מי שהיה פעם במועדון רקודים - שאפשר לקפוץ ולרקד אבל בפנים אתה עצוב.

שKקירה

New member
אווו הרבה דברים

משמחים אותי :). יום שמש , פרחים, בעלי חיים, אוכל טוב, אורחים , הצלחות, הפתעות, הישגים, חברות, שוקולד , הבנה של דברים עמוקים, בשורות טובות, ארועים, קניות, אומנות, בקיצור מלאאאאא דברים! וומה גורם לי לאושר? אחיינים שלי! ולדמעות- אני רגשנית בוכה אפילו מסרטים מצויירים .. :)

למעלה