והדרת פני זקן...

והדרת פני זקן...

אתמול יצא לי להיות בבית אבות בית גיל פז. עברתי בלובי על פני כמה וכמה אנשים ונשים מבוגרים ששוהים שם. ראיתי שם אנשים חרושי קמטים,וכל קמט וקמט רצה לצעוק את סיפור חייו של בעליו. הרצון להמשיך בשגרת חיים,לקום בבוקר ולנהל שגרת חיים,להתלבש,להתאפר,לעשות תסרוקת. וכל זה בשביל לשבת בלובי עם שאר השכנים לחדר. לראות את הכמיהה לכל אדם זר שנכנס,שישנה את שגרת יומם ולו במעט. לדעת שכל אחד שישב שם היה פעם בחור יפה תואר שכוחו במותנו,וחי חיים מלאים מהירים וצפופים,ומן הסתם חי בימים כל כך שונים מאנו שלנו. לדעת שכל אחת מהן הייתה פעם בחורה יפה וצעירה שסובבה אחריה ראשים ואולי כמה שריקות.... אם רק היה לי זמן הייתי יותר משמח לשבת עם אחד מהם ופשוט לשמוע את סיפור חייו,חוויות מימי ראשית המדינה,אולי מימי המלחמות,על אהבות ישנות שהיו ואינן עוד. ככה יצא לי להכיר את המדריך שחנך את אריק שרון ושמעתי על מעלליו כנער ממקור ראשון... לראות את חוסר האונים שהוא מנת חלקם היום,ושהם תלויים באנשים אחרים,עם צל שרודף אחרי כל צעד שלהם בדמות פיליפני\ת. פשוט עורר בי מחשבות נוגות.ואלו הם האנשים שמצבם עוד שפר עליהם... לדעת שביום מן הימים גם אני אהיה באותו מצב,פשוט מעורר את הרצון לחיות את החיים ולנגוס בהם ביסים גדולים,כל עוד אפשר ושאני יכול. ןמאידך עשה לי להתקשר לסבתא שלי שתיבדל לחיים ארוכים.וסתם לשאול לשלומה.בלי שום מטרה אחרת. שמעתי את החיוך שלה דרך הטלפון.למרות שרק בשבת ביקרתי אצלה. ההתעניינות הזו ומעט תשומת הלב שאנו יכולים וצריכים להקדיש למבוגרים שבמשפחתנו,ושיכולים להעניק כל כך הרבה אור ושמחה לנפשם הכמהה,היא תכונה מוסרית שאין לה מחיר. אני גאה עליה,ומשתדל להנחיל את הערך הנעלה הזה גם לילדיי. אז עם כל שיחות הטלפון שאתם עושים במשך כל היום תשאירו מקום לאחת מיוחדת. מבטיח שהיא תסתיים בחיוך גדול גם אצלכם.

Rtitan

New member
המחשבה הראשונה שעלתה לי כשקראתי...

היתה ״אני רוצה למות צעיר יחסית!״ אני מעדיף למות כמה שנים מוקדם מדי מאשר להגיע למצב שבו אני במירוץ נואש להגיע לשירותים לפני שבורח לי, או שאינני יכול להיות עצמאי והמוח בוגד בי... את השאר אכתוב כשאתעורר כבר בבוקר
...

קרן ט

New member
סבא וסבתא שלי....

עזרו ועוזרים לי המון... ביחוד בשנה הראשונה של הפרידה כשההורים לא היו בארץ. אני מקפידה לראות אותם פעם בשבוע לפחות ולדבר איתם לפחות פעמיים בשבוע כי זה חשוב לי ולהם. הם אנשים נפלאים שעברו את השואה, את כל מלחמות ישראל ובנו משפחה מדהימה. סבא שלי איש התעשייה הצבאית היה ממתכנני טנק המרכבה הראשון גם קיר שלם לא יספיק לכל התעודות והמדליות שיש לו... אז אם אתה מרגיש צורך לשמוע/ללמוד היסטוריה אתה יותר ממוזמן...הכי כייף זה ללמוד היסטוריה ממקור ראשון

ביום ראשון השבוע נסעתי ברכבת

מולי מהצד השני של המעבר ישב זוג מבוגר. כל הדרך הם ישבו יד ביד. מדי פעם הוא ליטף אותה. הם היו כל כך מקסימים
הסתכלתי עליהם והלב שלי התחמם. כתבת כל כך יפה
אתה מכיר את הסרטון הזה? http://www.youtube.com/watch?v=IrHR13NpVYM&feature=player_embedded לסבתא שלי המקסימה והנפלאה יש קשר יוצא דופן עם הנכדים (בעיקר נכדות) והנינים שלה. עד כדי כך שהאישה למדה להשתמש באינטרנט (שלא לומר - להציף אותנו בג'אנק מייל של מצגות
) כדי לשמור על קשר עם הנכדה והנינים שגרים בקנדה. כשהבנים שלי קוראים לה 'סבתא', משוחחים איתה, משתפים אותה במחשבות ומעדכנים אותה לגבי המשחקים שלהם - הלב שלי מתפקע מאהבה.

Rtitan

New member
שוב פעם הרכבת הזו??? ../images/Emo178.gif

לא היה לך (ולה... ובעיקר לי...) מספיק עם הרכבת ההיא? להבא תני לאנשים לומר את הכל - לא יפה להפסיק אותם באמצע... אני מת מסקרנות מה עוד היה אמור לצאת שם!!

שלווה33

New member
ריגשת אותי.כל הכבוד לך../images/Emo140.gif

איזו מחשבה אנושית עברה בך....זה מקסים בעייני שיש אנשים שחושבים כך.

kfor

New member
הסבתות שלי

יש לי 2 סבתות גזעיות ומגניבות - אמא של אמא בת 78 אי אפשר לתפוס אותה בבית, כל הזמן יוצאת, מבלה, ארוחות ערב, קונצרטים, עבדה עד גיל 75, הייתה נוסעת כל יום מהישוב שלנו לת"א ואחה"צ בחזרה. מעניקה המון חום ואהבה... אמא של אבא בת 90 חיה לבדה בבית ליד הורי, עצמאית, הולכת את כל המושב שלנו לפחות פעמיים ביום (אנחנו על גבעה) זוכרת את כל מספרי הרישוי של כל הרכבים במושב, זוכרת את כל הטלפונים של כולם, תאריכים ימי הולדת של כולם.... אתם מבינים את העניין. מאז שאנחנו היינו קטנים כל יום שישי היינו מקבלים שק של ממתקים לשבת. ועד היום אני לפעמים מקבלת שיחות "נזיפה" ממנה שעדיין לא הגענו לקחת את החבילה לשבת. בכלל כל הוותיקים אצלנו במושב מגיעים לגילאים מופלגים במיוחד..... מי שמשווק אצלנו את ההרחבה במושב מתפאר בזה לפני הלקוחות שבאים להתעניין על ההרחבה. רק בריאות..............

kleo patra

New member
מרגש ומעציב

מרגש כי זה ככ יפה מעציב כי לי אין סבים וסבתות כשהיתיי קטנה מאד אהבתי זקנים כל הזמן הייתימ כרכרת סביבם ועוזרת להם מרחמת עליהם שהם קצת חסרי אונשים וכמו ילדים.. עכשיו הבן שלי כזה- יש לו רגש מיוחד לזקנים, מבוגרים, ממש כמוני. וכן- צריך לנצל את השנים הללו עד כמה שאפשר

למעלה