והדרת פני זקן

רפאיה

New member
והדרת פני זקן

ברצוני להתייחס לבעיה מכאיבה לי ולשכני. כידוע השביל שרלין - בן דוד הוא שביל שקופח ברמת התכנון שלו וההשקעה בו. האוכלוסיה שגרה במרכז השביל היא אוכלוסיה מתבגרת בשנות 50-85 וללא ספק תהיה דור "הזקנים" הבא. החיים בשביל קשים מבחינה טופוגרפית ואת זה לא ניתן לשנות . עכשו מתנסים "לגזול" את כבשת הרש - את המגרש היחיד שיכול להוות עתודה לסיוע לגיל השלישי. כידוע מצוקת החניה במגרש היא בלתי נסבלת. זה חוסם לזה, זה כועס על זה ולהגיע הביתה כשאין חניה ועליך לעלות את כל המדרגות עד משפחת מקוב זה קשה כשאתה צעיר ובלתי נסבל כשאתה בוגר. מה לעשות לזה הברך לזה הירך ועוד צרות שלא המקום לפרטן. על מנת לפתור סיבוך של הועד הקודם הוחלט לפצות ולתת למשפחה לבנות מעבר למגרש החניה הנוכחי מה שסוגר את האופציה להרחבת מגרש החניה לטובת הצרכים של היום ושל אלה שבעתיד יצטרכו לחנות שם כי עדיף לצעוד לבית מאשר לטפס מדרגות. צריך לזכור שהאורחים שיבואו אלינו גם הם בעתיד יהיו מבוגרים ולא יוכלו לטפס את המדרגות (אגב מוזמנים לנסות ולראות איך זה). לא לדבר על זה שצריך מקום לעגלת זבל בעתיד. אולי מקום לקלנועיות, אפילו מקום לאמבולנס שכאשר מגיע היום הוא חוסם את השביל. אם יש עכוב בשביל קשה לנסוע ברוורס רק באיזור הזה אפשר להסתובב. כידוע לאנשים מבוגרים האינסטינקטים פחות עירניים והרוורס קשה עוד יותר. אפשר לחשוב על גינה קטנה בהמשך עבור סבים וסבתות שיתקשו לעלות למעלה. איזה ריאה ירוקה כדי לא להרגיש סתום וחסום. בעבר התקיים סיור לאורךהשביל של פונקציונרים שקבע שאחוזי הבניה בשביל הזה הם לא הגיוניים ולכן יש להשאיר את המגרש הזה פתוח. אגב ההחלטה לפסול את המגרש נעשתה כבר בהרבה ועדים בגלל בעיות קשות של בניה באזור רק בטפשותינו לא דאגנו לבטל את הטבה כפי שנעשה במגרשי הטיילת. אנו לא מבקשים טיילת רק פיסת שטח שדרכו נזכור בעתיד שאנחנו בכפר אדומים ולא באיזה איזור לא ידוע. ברוך השם למרות הברך והירך וכו' אנחנו בסדר אבל אם אנחנו לא נדאג לעתידנו מי ידאג? לא רואים שום סימן למחשבה על הדור השלישי ומהר מאד תהיה קבוצה גדולה כזאת אבל לפחות לא "לדאוג" במודע לכך שהחיים יעשו קשים יותר מעבר למה שהטבע והטופוגרפיה עושה. לבסוף אני רוצה להדגיש שההתנגדות שלנו היא עקרונית ולא קשורה במשפחה כזו או אחרת כולנו תקווה שהמכתב בחתימות של 12 המשפחות הנפגעות מן ההחלטה שנשלח לוועד יצליח לשנות את ההחלטה ויאשר לנו חיים קצת יותר נוחים בשביל הקשה הזה.

g i t t i t

New member
דרושה מחשבה נוספת

דרושה מחשבה מעמיקה ורצינית על נושאים שלא ניתנה עליהם הדעת כשנכתב התקנון, למשל: חברים מזדקנים. כמו לגבי הנגשת התשתיות (כמו: מועדון, בריכה, בית כנסת), יצירת מקומות חניה מסודרים באזור השכונה הותיקה ועוד. בזמנו דיברה איתי חברה על ה"חלום" שלה להקים מן דיור מוגן - דירות קטנות הפונות כולן לרחוב פנימי עם גינה... ובאמת מה לגבי תעסוקה לאנשים אלו? ופעילויות תרבות? ואולי כן יש לערב גורמים נוספים בקהילה למתן עזרה נוספת (מישהו שיקפוץ ויראה אם צריך משהו, לסדר, לתקן ועוד...) זה גם מתחבר עם הלבד ביחד של השרשור הקודם. ברור לי שכשהקימו את הישוב לא היה על מה לחשוב בטווח כל כך רחוק, כנ"ל לגבי בנים ממשיכים אולי כי פשוט לא היו??! אני מקווה שנשכיל "לדאוג" לקבוצה זו ולא "..."לדאוג" במודע לכך שהחיים יעשו קשים יותר מעבר למה שהטבע והטופוגרפיה עושה". גתית

רותי777ח

New member
אני חושבת שכן מתחילה חשיבה ואף עשייה

אני לא רוצה להתייחס ספציפית לענין שמעלה רפא מפני שהנושא בדיוני וועד, אבל החלה פעילות קהילתית לגילאי 50+ ובית הכנסת כן נגיש ולאחרונה המדרכות במרכז היישוב התברכו ברמפות קטנות (שטובות אגב גם לגיל הרך). ככלל, חלק נכבד מהליך החשיבה חייב להתבצע על ידי אותה אוכלוסייה המכירה את הצרכים וכאן אולי המקום לקרוא למבוגרים יותר שבינינו לערוך חשיבה ולפנות לרכזת הקהילה וגם לוועד עם רעיונות. כמובן שפניות אישית כבר נעשות אבל האם ישנם צרכים כלליים של אוכלוסיה זו (או אחרת) שאינם נענים ויש רעיונות כיצד ניתן להיענות להם. רותי

רינה317

New member
גם שלוחת ישראלה

סובלת מחוסר התייחסות ופיתוח וגם אצלנו הוחלט להוסיף מגרש וזאת למרות מחאת התושבים. מגרש נוסף זה אשר לא היה קיים בתיכנון המקורי של השכונה עלול להגביר את הצפיפות אשר ממילא כבר קיימת ולגרום לעומס רב על התשתיות אשר גם כך הן רעועות למדי.נכון להיום מקומות חניה בשכונה מועטים ואין יכולת לתמרן בכביש הראשי של השכונה שהוא כביש ללא מוצא עם מספר רב של דיירים ודיירי משנה אשר מעמיסים על הכביש. גם תוואי הכביש הוא בעייתי ועם שדה ראיה מצומצם למדי לכל אורכו - כך שהחשיפה לסכנות כמו "פגישות" בין רכבים היא רבה. לכן, לדעתי - יש לפתוח מחדש את הדיון בהקצאת מגרשים ולא להחפז בהחלטות כדי שזה לא יהיה בעוכרנו. וכדברי רפא - מכתב זה נכתב גם הוא נכתב ממקום נקי לגמרי ואינו קשור למשפחה זו או אחרת - אלא מתוך דאגה לתושבי השכונה המתבגרים גם הם ויזדקקו ליותר מרחב תנועה בעתיד. אגב, גם אנחנו רוצים פינה ירוקה שבה נוכל לשבת עם הנכדים בלי לכתת רגלינו במעלה המדרגות עד מרכז הישוב. הובטחה לנו פינה כזו לפני שנים רבות, כמו כן, הובטח לנו שביל מקשר לדרך שבת. (צריך איזו דרך מילוט ואפילו רגלית, לא?) - אבל כאמור - טרם נמצא הזמן להתייחס לשכונת ישראלה.

למעלה