והביטוי להיום-

may55

New member
הדיזיר לה ב'ארדה

תלוי איך ומתי אומרים ועוד אחד "האג'אר אין קארה" = להטיח בפנים

אסטרלו

New member
../images/Emo24.gifבכל הפתגמים הנהדרים

חסרות המון מילות יחס בגלל אי תשומת לב אה אצ'אר אן לה קארה -להטיח בפנים.

בקיצור - מומלץ...להיות צבועים?

אחד בלב ואחד בפה... ואולי כדאי לרכך את האמת לא להשתמש במילים קשות... לדבר במרומז...ככה יוצאים בסדר מכל הצדדים... ויש לי שיר ענוג שמתאים ליום הסגרירי של היום...

SuzieRS

New member
והפיתגם לערב....

(היית מאוד עסוקה, לא הספקתי בבוקר) En Martes, ni te kazes ni te embarkes ביום שלישי, אל תתחתן ואל תפליג(בים).

Sarika

New member
סוזי, יו מי קאזי אן מארטיס ../images/Emo13.gif

אי מי אנבארקי פור "לונה די מייל" אונה סימנה דספואס אן דיאה די מארטיס. פורקי מארטיס אס דוס ב'יזיס בואנו.

SuzieRS

New member
Sarika עד 120 ביחד.

גם אני התחתנתי ביום שלישי. הנה ההסבר לפי ספרה של תמר אלכסנדר,שהיא לקחה מלוינסקי "חווי ומסורת": "על פי המנהג במדינת ישראל כיום קל לקשור בין יום שלישי לבין נישואין ,שכן מקובל לערוך חתונה ביום זה, שנאמר בו פעמיים כי טוב (בראשית א ט-יב). אולם אין זה מנהג יהודי עתיק. בתקופת התלמוד,למשל,בתולות נישאו בימי רביעי, ואלמנות – בימי חמישי, ובימים הביניים הלך ונקבע המנהג לערוך חתונות בימי ראשון. בפתגמים אחרים בלאדינו מצוין במפורש שיום שלישי איננו יום מתאים לערוך בו טקסי נשואים משום שהוא מועד לפורענות". למה? כובע! !Deke? De kezo

Sarika

New member
גראסייאס סוזי, ועל יום רביעי אומרים

"ני מוצ'אצ'ה סין אמור, ני ב'ייז'ה סין דולור, ני מיירקוליס סין סול" - למה? כובע!

אסטרלו

New member
גם אני התחתנתי ביום שלישי

ואגב, זו שטות של פעמיים כי טוב. כל יום "יהודי" מתחיל כשהשמש שוקעת ונגמר בשקיעה של מחרת. לפיכך חתונה וחופה שבדרך כלל הן בחשיכה - בעצם הן כבר לא ביום שלישי. ולכן לא נועדנו לפורענות!!!! חה חה: דה קה? דה קזו! מתה על זה

SuzieRS

New member
Refran - Proverbo

זוכרים את השיחה ביני לבין Sריקה ? התברר שאנחנו בחברה טובה. גדולים בסיפרות וחוקרי פיתגמים בלאדינו עדיין לא הגיעו לאמק השווה בנושא.

למעלה