...ודרכון יש לך ?

...ודרכון יש לך ?

שלום אנשים, לא יכולתי שלא לצחוק ממקרה שקרה אצלנו למישהו בעבודה: הבחור תכנן יותר מחודש חופשה עם אישתו והתינוק הקטן בבליז. בקיצור, הוא מגיע לנתב"ג. הטיסה היא דרך מיאמי שם מחליפים מטוס. ב-CHECK IN שאלו אותו אם יש להם ויזה לבליז. בגלל שזה פעם ראשונה שהוא שומע את השאלה הזאת, הוא היה בטוח שישראלים לא צריכים ויזה ושמקבלים אותה בשדה התעופה שם. אחרי ברורים עם מנהל המשמרת של חברת התעופה,הם אמרו לו שהם לא יכולים להוציא להם כרטיס עד בליז בגלל הויזה, אלא רק עד מיאמי. ככה הלכה לה החופשה בבליז וכל התכנונים יחד איתה. במקום זה הם בילו במיאמי, חופשה ספונטנית. והשאלה שלי היא קרה לכם או למישהו שאתם מכירים משהו ממש מפתיע בטיול, שלא תכננתם קודם ? עליתם בלי כוונה על טיסה לבנגקוק כשרציתם להגיע לקיטו ? דרך אגב - ישראלים צריכים ויזה לבליז. בארץ אין נציגות אז צריך לשלוח את הדרכון לבריטניה ולשלם משהו כמו 100$.

ashmash

New member
לא בדיוק אבל בערך (בים בם בום)

לא בדיוק סיפור דרכון, אבל כאשר הייתי ב-SONGPAN (בצפון סיצ'ואן - סין), הייתי אמור לעלות על אוטובוס צפונה, לכיוון LANGMUSI. בכל מקרה, היה לי כרטיס נסיעה שרכשתי יום קודם. הכרטיס כמובן בסינית בלבד. הראתי אותו לאדם שעמד שם עם מדים של סדרן, הוא העיף מבט לכיוון הכרטיס, קשקש משהו בסינית והצביע על אוטובוס מסויים. זה נראה מעט מוזר, כל הקטע הזה שהוא כמעט ולא הסתכל על הכרטיס, מלבד מבט חטוף, אבל לא ייחסתי לזה חשיבות, אחרי ככלות הכל זה בטח ובטח לא היה הדבר הכי מוזר שראיתי בסין. בכל מקרה, כאשר עמדתי להכניס את התרמיל לתא המטען, הציץ ראש סיני מהחלון. היה זה בחור סיני חביב שישן איתי לפני כן באכסניה באותו חדר. הוא שאל מה לעזאזל אני עושה. אמרתי "עולה על האוטובוס". "אבל זה האוטובוס ל-CHENGDU" (הבירה של המחוז שנמצאת בכיוון ההפוך, כעשר שעות נסיעה משם) הוא אמר. מזל שדיברתי איתו על המשך הטיול שלי בערב לפני, אחרת הייתי מוצא עצמי על האוטובוס הלא נכון, או סתם מפספס ביום את האוטובוס הנכון שהיה עשוי לחמוק לו במשא המתיש צפונה. והמסקנה, איך לא. כאשר אתם בסין, אל תאמינו לסינים שאומרים שהם יודעים מה הם אומרים (ויש לי כ"כ הרבה סיפורים על הפעמים בהם נתנו לי, גם כאשר הייתי עם דוברי סינית כשפת אם והם אלו שתקשרו, מידע שגוי, במקום להגיד שהם לא יודעים). גם מדים לא הופכים אותם לאמינים יותר. ואם בכל זאת, אין ברירה - נסו לאתר מי נמצא בתפקיד (בד"כ עם תעודה על הבגד וכובע שרד על הראש) ותבררו איתו, לא סתם עובדים שנמצאים בהפסקה...

חי בר

New member
אצלנו בעבודה קרה משהו קצת שונה

אחד הקולגות היה צריך לטוס לפנות בוקר לארה"ב. הוא מגיע לדלפק ומגיש את הדרכון והפקידה אומרת לו שזה לו הדרכון שלו. הוא אומר לה מה פתאום- בטח שזה הדרכון שלי. ואז היא מראה לו את התמונה שעל הדרכון... של הבת שלו

jeshu

New member
למה הם היו כל כך "נעולים" על בליז יכלו לבלות חופשה על חוף הים הקריבי במדינה מרכז אמריקאית אחרת...

shaishoo

New member
ונצואלה

לי בגלל שפגה הויזה לוונצואלה יצא לי לחכות כמעט 24 שעות בשדה תעופה לטיסת מעבר חזרה לארץ.. התכנון היה בסוף הטיול לגמור בוונצואלה בסוף סיימתי בקולומביה ולא רציתי להעריך את הויזה,סתם תשלום מיותר..מצד שני ידעתי מראש שזה מה שיקרהואירגנתי ספר ואוכל ככה שלא היה כל כך נורא.. למרות שהרגשתי קצת כמו טום הנקס בטרמינל

לא'דעת איך לספר לך אבל

אין יותר שיישו (הכרתי רק אחד אז הגיוני שאתה לא מתכוון לאחר)

אצלנו כולם מצייתים לחוקים !

משהו קצת פחות נעים בסינגפור: מי שנכנס לסינגפור מקבל ויזה ל-14 או 30 יום - לפי משך השהייה. הגעתי לשם לעבודה לפחות מ-14 יום, ולכן נתנו לי 14 ימי ויזה. בגלל ה-ר-ב-ה בעיות בעבודה הארכתי והארכתי והארכתי לכמעט 30 יום ושכחתי להויזה לגמרי. כשהגעתי לשדה התעופה הפקיד שואל אם הייתי במשרד הפנים. אמרתי לו שלא, ולא הבנתי מה הוא רוצה ממני. הוא שלח אותי לאחראי בקצה התור. רק כשהגעתי לאחראי והוא שאל אותי למה נשארתי בסינגפור יותר ממה שמותר לי, ירד האסימון. הוא התחיל להגיד ש'אצלנו בסינגפור כולם מצייתים לחוקים' (רק ככה אפשר להעניש אנשים על לעיסת מסטיק ויריקות ברחוב) ואחרי זה הוא התחיל לנופף בידיים ולצעוק ואני רק התפללתי שישחרר אותי. הוא אמר שאם עוד פעם יתפסו אותי על כזה דבר, לא יכניסו אותי לסינגפור (האמת שזה לא היה כל כך נורא אם זה היה קורה...

argorn

New member
יש לבליז נציגות בארץ !

וצריך ויזה לאמריקה או דרכון אירופאי ... בירור קטן אצל כל סוכן נסיעות היה מונע את כל הפדיחה הזאת ובליז זוהי ארץ מקסימה אם אתה רוצה בטן גב .

למעלה