ודרך אגב

אריאל1

New member
ודרך אגב

כותבים "נטורי קרתא" והמשמעות זה שומרי החומות. מצטער שלא שירשרתי, אבל סיבותי עמי...

EverMan

New member
פאנטים בכל מקרה ...

לא אבין את האנשים הללו לעולם.

אריאל1

New member
אתה פנאט באותו מידה

הכל תלוי במה אתה מאמין, מבחינתם האמונה שלך (או החוסר באמונה שלך) הוא קיצוני.

EverMan

New member
תתפלא אבל לא.

אני במקום יפה ונחמד בין האמונה לפקפוק.

אריאל1

New member
אז אני חייב לציין

שהאמונה שלך מאוד מפקפקת בעיני... אבל אני אשמח אם תפרט קצת יותר.

EverMan

New member
אוקיי , זה יהיה קצת מבלבל.

מצד אחד , אני מאמין , ויצאו לי הרבה פעמים דברים כמו : תודה לאל , או ישבחהו. אבל ... (כמו שנאמר במדריך לטמפיסט לגלקסיה) הוכחה נוגדת אמונה , ואם יוכח שהוא קיים , אזי אני לא יכול להאמין בו. אני לא יודע עד כמה אלוהים של פעם הוא האלוהים של היום. אני בספק רב אם האלוהים כיום הוא הדבר המדהים אשר פעם חצה ימים והתערב ישירות. אני חושב שבני האדם הגיעו לשלב כזה , שהוא רק בוחן אותם בתחילת וסוף חייהם , ומדי פעם עושה איזה נס קטן , אבל מפה והלא , אנחנו לבד. כמו כל הורה שיום אחד צריך לשחרר את הבן שלו מעוול חסותו , ורק מדי פעם לשלוח לו כמה דולרים בדואר ... אני לא מאמין שהיום אדוניי הוא אדוניי צבאות למשל ... אולי הוא יטה את הכף למען הצודק , אבל אני לא חושב שהוא יפיל את "חומות יריחו".

.המוסד

New member
אתה טיפש

אם *יוכח* שהוא קיים אז לא תאמין שהוא קיים?! ואני חשבתי שכבר מזמן הגעת לתחתית.. אלוהים הוא אותו אלוהים, והוא מתערב היום כפי שהתערב פעם, אלוהים הוא לא אנושי, והוא לא אבא ולא ילד אגב, נבואה מעניינית של נביא האלוהים, יחזקאל שמתאימה לימינו, על השמאלנים השקרנים, "יען וביען הטעו את עמי, לאמור שלום, ואין שלום" למה הטעתם את העם ענבר? למה?

EverMan

New member
אני פשוט לא אגיב לזה ...

זה לא שווה תגובה. אם יוכח שהוא קיים , אני לא אאמין בו , אני פשוט אדע שהוא קיים , ואז אני אהיה "חייב" לעשות את מצוותו. אני לא אאמין שהוא קיים , אני אדע שהוא קיים. יש הבדל. אלוהים לא אנושי , וקטנו מלהבין אותו. אבל אני חושב שהוא שחרר את ילדיו ... היום הבחירה בידנו. יש סיבה שהוא ברא אותנו בצלמו והעניק לנו את המחשבה החופשית. וזה בשביל שנצא לצון לבדנו. ולכפשות שלך ... זה פשוט לא שווה את זה .. בטח שלא בדיון בנושא דת ולא פוליטיקה. אנחנו חיים במאה ה21. לא ב4 לפהנ"ס. וכל הכבוד שחיטטת באתר של מולדת ומצאת את הפסוק המגניב הזה... ובנוגע לשמאלנים השקרנים ... אני לא רואה אותך מבטיח משהו אחר. עדיף להבטיח ולהשתדל , מאשר לא להבטיח כלל ולהובינו שאולה.

אריאל1

New member
תאמין במה שבא לך...

דרך אגב את הטענה הזו העלה ר´ יהודה הלוי לפני יותר מאלף וחמשמאות שנה... "אין חדש תחת השמש"

למעלה