וגר זאב עם כבשה.

לא ../images/Emo9.gif

התלבטתי לרגע אבל מהר מאוד התעשתי מכיוון שהעדפות הגבריות שכביכול כיוונת אליהם היו גם היו העדפות שלי בקשר והעדפות הנשיות שכביכול כיוונת אליהם היו גם היו העדפות שלו בקשר וכך שהעדפות של שנינו התחברו להם ככה יחדיו להעדפות משותפות ומכאן מסקנה ברורה אחת שסטיגמות מקומן לא רלוונטיות בקשרים ובחיבורים מסוימים ובדיוק כאן נכנס הענין שהחיבורים הנ"ל הם נדירים אבל בהחלט קיימים ובנימה אישית זה החיבור הרצוי

תובנות (אישיות) לאחר שנים של זוגיות

יש אנשים שלא מתאים להם לחיות בזוגיות משותפת תחת קורת גג אחת זה לא אומר שהם לא רוצים זוגיות, אלא רוצים את זה אחרת. ו... אין כזה דבר "פועלים בצורה מושלמת"- כל אחד מאיתנו מגיע עם הרצונות, שאיפות, ערכים שלו- צריך להתאים אחד לשני, להתפשר- מושלם זה לא.

ואני חושבת שתובנות באות עם הגיל ../images/Emo3.gif

אחוז גדול ממקרי הגירושין קורים בשנים הראשונות לאחר הנישואים שאלו בד"כ השנים הכי קשות מבחינת גידול הילדים והפרנסה. זוגות ששורדים את השנים האלו - שורדים גם אח"כ. בסופו של דבר באמת שאין הבדל כזה גדול בין המינים ופשוט צריך למצוא את האחד/אחת שנכון עבורנו. לא יודעת אפילו אם צריך ניגודים או אופי דומה כי עדיין לא הגעתי למסקנה

התשובה היא לא

השוני לא ערובה לכך שאי אפשר להסתדר לאורך זמן תחת אותה קורת גג גם תחת קורת גג אחת יש הרבה מקום לדברים שונים, יש מספיק מקום לכל צד עם השיגעונות שלו, יש מקום משותף לחיבור של הדברים, יש מקום לשנינו ביחד וכל אחד לחוד, הכל זה ענין של בחירה, רצון ולימוד משותף של שני הצדדים להתאים את השיגעונות, אהבות, בחירות, רצונות, תחביבים, ויכוחים, מריבות, השלמות של שני הצדדים לחבילה אחת משותפת וזה מה שהופך את הזמן לכל אורכו להרבה יותר מעניין ושווה . . .

זוגיות אינה יחידה אחת

אלה שתי יחידות שמשתפות פעולה.. ויש מקומות שאכן אצטרך את הדומה באיש שלי<בשנינו> ..מתוך זה שיבין את צרכיי טוב יותר..ואני את שלו ואת השוני המאתגר והמפרה..המעניין והמסקרן.

השאלה היא איפה השוני ומה הם קווי הדמיון

כשיש בסיס תרבותי וריגשי משותף, כשהתפישה החינוכית דומה והגישה הכללית קרובה, ההבדלים באופי, בטמפרמנט ובהתנהלות מוסיפים עניין ולא ריחוק בין בני הזוג. http://www.youtube.com/watch?v=IrO9BokksyQ

למעלה