ובקשר לדניאל פרל ז"ל

• פותח הנושא taro
  • פורסם בתאריך

taro

New member
ובקשר לדניאל פרל ז"ל

תהיתי לעצמי - מה אני אמור להבין מהלינק הזה? שקיצונים מוסלמים הפכו להיות עכשיו המדד שלכם ליהדות? כשהרבנות אומרת מי זה יהודי אתם צורחים, אבל לפי המאמר אפשר להבין שדווקא פקיסטנים קנאים הם אלו שיגדירו מעתה מיהו יהודי...

אנדרי ז

New member
ודווקא חשבתי שהנאצים מגדירים לנו...

יש כאלה שאוהבים לאמץ דווקא את ההגדרה של הנאצים לגבי הזהות היהודית. זה אחד הדברים היותר מגעילים לדעתי. אל תדאג טארו, הפעם לא אליך התכוונתי.

taro

New member
נראה לך שאני מאמץ את ההגדרה

הנאצית של גזע? ועדיין נראה לי הרבה יותר עלוב לראות את עצמך יהודי רק כי מישהו אחר אמר שאתה יהודי. אם אומר שאתה צועני, אתה צועני? אם אומר שאתה הומוסקסואל, אתה הומוסקסואל?

אנדרי ז

New member
צועני זה לאום, הומוסקסואל לא

אילו הייתי בוחר לבגדיר את עצמי כהומוסקסואל (ואני לא) אז הייתי הומוסקסואל. העדפה מינית כשמה כן היא, העדפה, וכל אחד יכול לבחור את העדפותיו הוא. לעומת זאת הצוענים הם לאום, בדיוק כמו היהודים, ואם ההורים שלי היו מגדירים את עצמם כצוענים, הייתי יורש מהם את ההגדרה הזאת.

taro

New member
ושוב אני אומר

לפי הלינק על העיתונאי, דומה שאדם הוא יהודי אם חבורה של קיצונים אומרת עליו שהוא יהודי. נשמע קצת תמוה.

אנדרי ז

New member
לא הבנתי אותך

אתה טוען שדניאל פרל היה יהודי רק משום שכך טענו חוטפיו?

taro

New member
לא, אבל כך נשמע כותב המאמר

כפי שאני הבנתי, כל מטרת המאמר הייתה להוכיח שלא רק יהודים דתיים הם יהודים, אלא גם יהודים חילונים (וזאת ע"י ההדגשה החוזרת ונשנית "היה יהודי", "בשל היותו יהודי", "למרות שלא עבר ברבנות" וכו´). אם כדי לטעון שגם יהודי חילוני הוא יהודי יש צורך להאחז בפנדומנטליסטים-לאומנים מוסלמים, מצב האתר בכי רע.

taro

New member
בבקשה:

http://www.hofesh.org.il/yoman/e02/daniel_perl.html (שים לב - לא נאמר "הוא יהודי כי הוא החליט שהוא יהודי בגלל דתו/תרבותו/מוצאו/שפתו/גזעו/חלום שחלם בלילה, אלא בגלל שקבוצת מוסלמים החליטה שהוא יהודי).

אנדרי ז

New member
נראה שהפעם איאלץ להסכים איתך../images/Emo5.gif

חשבתי שהמשיח יגיע קודם שזה יקרה, אבל, נו טוב... מה לעשות, אפילו על דן מלר מותר לי לחלוק לפעמים.

למעלה