ההסבר למה אתם שם ולא פה הוא פשוט
ועיקרו הוא תועלת כלכלית, ורמת חיים גבוהה יותר.הצגת נימוקים אידאולוגיים היא צביעות. נכון שהכנסת התדרדרה לשפל חסר תקדים אבל יש גם באירופה לא מעט מדינות בעלות רמת שחיתות לא קטנה .ראש ממשלה שהוא בעלים של רשת תקשורת וקבוצת כדורגל כמו באיטליה זה לא פחות מושחת ממה שקורה בארץ. ומה היית אומר עם הבעלים של ידיעות אחרונות היה הופך לראש הממשלה? לא היית זועק על שחיתות? גם במדינות יחסית מתוקנות יש תופעות של שחיתות ויד רוחצת יד, רק שהם עושים את זה בשקט, בצורה "אירופאית" ולא לבנטינית כמו פה, כשאיש מרכז ליכוד כמו עוזי כהן מקים מטה לסידור ג'ובים למקורבים בריש גלי (ואגב כך מנציח את הסטיגמה של המזרחי המושחת). לגבי תרבות הצעקות, אין מה לעשות. זהו המזרח התיכון. אני יודע שישראלים שגרים ב(צפון)אירופה חושבים שישראל צריכה להיות אנגליה,גרמניה או הולנד. אבל מה לעשות, פה זה ישראל, של צעקות, טמפרמנט חם ולעיתים קרובות עצבנות. בדיוק כמו יוונים , איטלקים וספרדים. ישראל היא לבנט, ואם כבר קרובה לדרום אירופה. מי שרוצה לחיות בתרבות שקטה, מנומסת ומעודנת, מוזמן לחיות בצפון אירופה, או לנסות לשנות את התרבות הישראלית. לכן הבחירה היא ברורה. אין בליבי עליו: הוא אינו בוגד. זהו ענין של העדפה תרבותית. מוזר שדיברתי עם הרבה אירופאים שאמרו שהם מעדיפים דוגריות ישראלית על פני צביעות אירופאית. כל אחד רוצה את מה שחסר לו. תרבות הלבנט הזו שתיארתי באה לידי ביטוי גם בכנסת, עם כל הצער שבדבר (דרך אגב ראית פעם ישיבות פרלמנט במדינות אסיה? כיסאות עפים? מכות ואלימות? לאף אחד מהאסיתים זה לא גורם להתחיל להתבייש במדינה שלו). גם אני בעצמי חושב כרגע על הגירה, לפחות זמנית, לאירופה. אני מודה שאני שוקל את זה משיקולי מציאת עבודה, וגם בגלל שהרבה יותר קל לחיות במקום שבו אתה לא לוקח ללב את כל הבעיות, כי זה לא המקום שלך. אבל זה גורם לי גם לתחושה של עצב מסוים שהישראלים שגרים באירופה , שרובם הם אנשים משכילים ומצוינים, גילו רפיון בלקיחת יוזמה ושינוי המצב הקיים , והעדיפו לברוח אל הנוחות.אני לא אומר את בטון של התנשאות כי גם אני חלק מקבוצה הזו, פשוט איבדתי את האמון ביכולת לשנות פה משהו (לטובה). וזה שאי אפשר לשנות פה כלום לטובה, זו גם אשמתי, וגם אשמתכם. זו אשמת האדישות שלקינו בה, במיחוד ב-10 השנים האחרונות. עצוב לראות את התורים של אלפי האשנים שמשתרכים בשגרירויות האירופאיות. הבעיה היא שרבים מהישראלים שגרים באירופה , וחוויתי את זה כשהייתי בחילופי סטודנטים בגרמניה, הופכים מיד את עורם שהם מגיעים לשם ומתחילים לדבר על ישראל בנימה של זלזול מופגן והתנשאות מוחלטת, כאילו כל הישראלים הם בבונים מפגרים ורק הם משכילים ונאורים . מעין התבטלות מוחלטת בפני התרבות האירופאית ה"עליונה" ורצון לרצות את העמים הנאורים ולנשוא חן בעיניהם (אני לא אומר שאתה כזה כי אין לי מושג - אבל תודה שזו תופעה קיימת). נכון שיש ישראלים בבונים מפגרים ( גונבי המגבות למינהם ) אבל הם בהחלט לא הרוב. אני לא מצפה ממי שגר באירופה להפוך לציוני נלהב, גם אני אמרתי בשיחות עם אירופאים שהרבה ממעשי ממשלת ישראל הם מעשי איוולת. אבל תמיד טרחתי לציין שיש בישראל גם הרבה דברים טובים ואנשים טובים, כל עוד הם אינם קשורים לחוגי השלטון הארצי\מוניציפלי. אני