ובפינתנו פינת היידיש

ובפינתנו פינת היידיש

יצר הרע זיכט כל מיני תחבולות אריין צו קומען אין שטוב אריין

לא ברורים לי כמה דברים

1) חשבתי שעיקר נזקם של הטלפונים הניידים (על זה מדובר, כן?) הוא בחוץ, לא? הרי בבית מותר להשתמש בטלפון הרגיל. אז מה הבעייה? הרי בתוך הבית אין הבדל בין טלפון נייד לבין טלפון רגיל, אז איפה הבעייה? ומאידך, אם הבעייה עם הניידים היא בחוץ, אז איך אפשר להגיד שהיצר מנסה להיכנס לבית פנימה? 2) אני שם לב שביידיש הריבוי של "טלפון" הוא "טלפונים". זה תקני ככה? הריבוי ביידיש הולך לפי העברית?

תשובות לפגע רע

1 - שפת היידיש מאמאצת בכל מקום מילים מהשפה בה היא חיה, לכן מן הסתם השימשו בצורה טלפונים. 2. נזקו של הטלפון הנייד הלא כשר הוא רב מאד. א. אפשר לשלוח SMSים האסורים על ידי כל גדולי ישראל יען כי עלולים להביא אדם לידי הרהור עברה אם יכללו בהם דברי זימה ותועבה ואף לידי שז"ל ר"ל ב. אפשר לגלוש באינטרנט המשוקץ אותו אסרו כל רבותינו שעלול ח"ו להביא לידי חילול השם גילוי עריות ועבודה זרה ל"ע ג. בטלפונים החדשים , השם ישמרנו יש קישור לטלוויזיע , השם ישמרנו, תועבה גדולה האסורה על אחב"י מימי קדם ממש. 3. בטלפון אשר בבית אין את כל התועבות האלה.

hillelg

New member
לא, לא

"לבית פנימה" היינו לתוך הציבור החרדי. לאחר שהוא הדף בהצלחה את מתקפת הטעלעוויזיא, כעת מתרגשת עליו צרתם של הצעלולארים. ובאמת יש עם זה בעיה קשה - הבחור החרדי הצעיר מקבל פתאום גישה לעולם ומלואו - כולל שירותים אירוטיים ושאר מרעין בישין.

המלחמה על השוק

אני בעסקי הסלולרי כידוע ויש שם מלחמה גדולה. הרי אין היום אף טלפון סלולרי בכל העולם כולו שאין בו יכולת שליחת וקבלת SMS, צבע, תמונה, ויכולת להתקשר לכל מקום בעולם. את כל הדברים האלה אסרו הרבנים והתירו רק טלפון פשוט , בלי צבע ( שלא יכנס להם לראש מי יודע מה) בלי SMS בלי אינטרנט בלי אפשרות חיוג לשרותים ארוטיים וכמובן בלי טלוויזייע . נדמה לי שאסורה גם הורדת רינגטונים, אפילו לא רינגטונים "כשרים" חברת מירס היתה הראשונה שהצליחה בעלות לא מבוטלת לגרום לפיתוח טלפון כזה, ויש עליו חותמת כשרות של הבד"צ. החברות האחרות הולכות בעקבותיה

mucool2

New member
צבע? זה באמת מסוכן.

מי יודע? אולי זה יידבק לבגדים...

hillelg

New member
ראיתי פרסומת של מירס לציבור החרדי

שהייתה מלאה בפסקי הלכה כאלה ואחרים ובמכתמים כמו "מוישי, אני שמעתי לגדולי הדור וקניתי רק מירס, ואתה?".

למעלה