ובעצם, למה לא?!

ולמה אתה בטוח בזה כל כך?

מאיפה המידע והביטחון שגהנום וכל השאר באמת קיימים? היית שם פעם? או שאיזה רבי סיפר לך סיפורים?

ל נ צ ח

New member
הרבה פעמים, ובמלון הילטון ../images/Emo47.gif

המושיע יכול להופיע גם בגהנום? 30/12/2000 14:11 serfer [email protected] ----------------------- או שנקרא שהעולם שלנו הוא הגהנום כי אנחנו בפירוש לא בגן עדן. וכאן כל אחד משלם על החטאים. או שגהנום זה שכל רעות שעשית חוזרות אליך לנצח. חוץ מזה האיש הזה שהוא המשיח שאתה יודע מי הוא הוא יודע שהוא עצמו המשיח ----------------------- כן,אני יודע מי הוא.היום בצהרים ראיתיו במלון הילטון 30/12/2000 18:32 לנצח [email protected] ----------------------- בתל-אביב שם גם ראיתי את השחקנית חנה מרון. לא דיברתי אתה היום, למרות שאני מכירה עוד משנות השבעים כשעבדתי בתיאטרון הקאמרי. והמשיח עצמו בוודאי שהוא יודע, היום בהילטון לא שאלתי אותו על זה, אך כן הוא אמר לי זאת מזמן. - כשיצאנו משם אני ואשתי, ירדנו לרח" ארלוזרוב עד פינת דיזנגוף בכדי לאכול לארוחת צהרים ב"בתיה" תשולנט קישקה וקרפלך וגם חמיצה כמו שאני אוהב. אז תגיד לי אתה: זה לא גן-עדן זה? ובקשר לשאלתך אם הוא יכול להופיע גם בגיהינום, התשובה חיובית בהחלט, והוי לכולנו לו לא היה מופיע שם אזי חלילה האנושות כולה הייתה מתייסרת ברציפות ללא הפסקה באש וחנק האבדון הנצחי ללא מושיע. - הצעתי לך: אמץ את דברי מאי היקרה האומרים : "חייך אל העולם כדי שהוא יחייך לך", ובמילותי, "תעריך את החיים (ומה שיש לך) כדי שגם הם יעריכו אותך". בברכה: |s| * _____ * ל נ צ ח * _____ * |s|

conatus

New member
אני מכריז בזאת על ביטול הגהינום

מה שאתה אומר בעצם זה שאל לי לחשוב שאין גהינום רק מהסיבה שאיני יכול לראותו. מעניין מאוד מעניין. ובמקרה שכזה איני יכול לראותו משתי סיבות : הוא פשוט זעיר מדי לעין אנושית וכמובן שגם המיקרוסקופ בעל כושר ההגדלה הגדול ביותר בעולם לא יכול לעזור לי בכך אבל אפשרות זו חלה גם עליך חבר יקר אז הכיצד תטען לקיומו של גהינום. והסיבה השנייה היא שמדובר בדימיון ואם כך הוא הדבר הרי שברור שלא אוכל לראותו כפי שאינך יכול כרגע לראות את הדמות שדמיינתי זה עתה בדימיוני וקיומו בטל כי דימיון עד כמה שידוע לי אינו מציאות.

lmatan1

New member
אסף אתה אגדה בעודך בחיים

כל המאמרים שלך הם פרי דמיונך וכל מה שאתה מפריח משכלך הדמיוני הוא הוא מה שבונה את המציאות שלך ואתה כותב את עצמך ברור מאוד והכל זה בדמיון שלך תמשיך בדרכך הדמיונית כי הדמיון הוא אין סופי הייתי אומר שהשכל שלך עולה על כל דמיון ואתה טוב בזה תצליח .

ל נ צ ח

New member
מהקדמותיך המטעותך מסקנותיך הכוזבות

שכחת את סיבת שורש הדברים שם המפתח לסיבה למה סיבתך והיקום. ושום מיקרוסקופ בעל כושר ההגדלה הגדול ביותר ביקום לעד לא יוכל לעזור לאיש לדעת אותה, וכל דמיון שלך זה מציאות לך ותפסיק כבר לבלבל ת'צמך במוח שלך עם כל מיני הכרזות אידיוטיות שלך כגון זו שאמרת שאתה ""מכריז בזאת על ביטול הגהינום""" , אלה הכרזות ילדותיות שלא יאה לאדם נבון לאומרם זו אמירה אומללה שמהקדמות המטעות שלך שבאופן קבוע חוזרות ומטעות אותך, הקדמות הנסמכות על ראייה שכלית קצרת-האופקים.

Levos

New member
מה רע בהפקת סיפוק מהחיים?

אנשים לא מתאבדים(וגם נלחמים על חייהם בתנאים קשים ביותר) כיוון שהחיים להערכתם יותר טובים מכלום. אם לדעתך הנאה מהחיים אינה סיבה טובה לחיות, ואת חושבת שאי קיום מוחלט עדיף מהקיום, בין אם הוא טוב יותר או פחות אז אין סיבה שלא להתאבד.

sheketz

New member
כל אחד עושה את החשבון שלו

אם יש מישהו שמרגיש שהחיים אינם בשבילו אלא רק סבל אז אני מבין בהחלט את הרצון להתאבד. אבל מה שמוזר בכל העניין הוא שיש אנשים שעצם המחשבה על המוות היא היא זאת שעושה את החיים לבלתי נסבלים, ולכן הם מחליטים להתאבד. זו בהחלט דרך טיפשית לטעמי. מה שאני יכול לומר לאדם הזה הוא: חייה, מה כבר יש לך להפסיד? הרי בכל נקודה ונקודה בחיים ישנה האפשרות הזאת, אז מה כבר יכול לקרות אם החיים ימשכו עוד יום? עוד שבוע? עוד שנה? ובאשר לי, אני רוצה לחיות, לא בגלל איזשהו נימוק הגיוני אלא בגלל שאני מרגיש זאת בעצמותי בגווי ובכבד שלי, מאז שנפצעתי קשה וחשבתי שאני אוטוטו הולך. אני מרגיש את החיה שבתוכי, את הרעב הגדול לחיים, את הצמא לדם טרי. אאררר.... אהאהאהאה!!!

lidiad

New member
משמעות חייו של אדם

המשמעות של החיים , זה בדיוק מה שאת/ה מעניק להם . כל אחד ממצא מעצמו שבריר מו הפוטנציאל הגלום בו , וזאת משמעות חייו . למשל שחיין , משמעות חייו , שחיה. למרות שיכול היה להיות צייר מטמתיקאי אצן היסטוריון ועוד אין סוף אפשרויות . אדם מסוגל להתמקצע בתחומים בודדים , מפאת חוסר זמן. זאת משמעות חייו . זאת תרומתו לעולם ולאבולוציה . משמעותו של כל פרט היא ביכולו להסב משמעות לסביבה הקרובה לו. משמעות חייו היא כמו גל . הולך ומתפשט ומתחבר לגלים אחרים , בנקודות שונות . משמעות חייו של אדם אחד , יכולה ליצור משמעות גדולה כאשר מתחברות משמעויות זהות יותר או פחות.

Continuum

New member
..

"אוטו זבל יש לי חבל שתלוי מהתקרה אוטו זבל אוטו זבל זה עוד יגמר ברע אוטו זבל קח אותי איתך" -הבילויים (אוטו זבל)

מולוקו

New member
להיות או לא להיות , זו השאלה.

תחילה אומר שהרעיון להתאבד בהחלט בא בחשבון אצל חלק מהאנשים, וראייה לכך שהם אכן מוציאים גזר דין לעצמם, ומפסיקים את רצף חייהם. זו זכותם ובהחלט רעיון לכשעצמו. אולם אם המשך החיים היה סיוט עבורם, מי אמר שהמוות גואל מיסורים. העניין נדון במאמר פילוסופי נכבד, שבו הייתה השאלה מי הראשון שישלח יד בנפשו - האדם בעל השקפה הפטאליסטית, הדטרמיניסטית, או בעל הבחירה החופשית. בעל הבחירה החופשית שמוביל את חייו יתאבד ראשון? או אולי, הפטאליסט שאין לו אפשרות לשנות כלום, כי הכל נגזר יקפוץ ראשון את מותו. או הדטרמינסט יפתיע כי הרי הוא יכול לכוון מעט את חייו בין מסובב לסיבה ? החיים לכשעצמם אין להם משמעות, וכבר הפטיר המרטיר סוקרטס - כי חיים שאין בהם חקירה, אינם ראויים לחיות אותם. עצם החיים זה לא העיקר, אלא התוכן. והרבה אנשים לא עושים מה שהם צריכים לעשות ועל זה הם נענשים, בחיים אומללים. יוצא מכך ששאלתך הייתה צריכה להיות - מה הטעם בחיים ללא תכלית ? והתשובה - אין טעם, חד וחלק.

lmatan1

New member
כי צריך שיהיה טעם כדי שיהיו חיים.

הציבור המאמין מקכל את התורה כדברי אלוהים חיים שמשמע נתתי לכם חיים ונתתי לכם תורה תבלין שיהיה טעם והתבלין הוא תפילה משורש תפל וכל זאת על מנת לתרגל את הלימוד כל שיעצים את הרצון של הפרט לתת מעצמו , אנשים שלא מאמינים או גרוע מכך סולדים מהאמונה הדתית חייבים למצוא לעצמם תבלינים על מנת שיהיה טעם לחיים שלהם יוצא שבשביל להשתחרר מהטירוף של העולם הזה צריך לסגל מספר צווים או חוקים שיאפשרו לנולהיות משוחררים מהטרוף החיים הם פרדוקסליים ולא סתם ענין של רוחניות זהו ענין של שפיות כל אחד מאיתנו נולד לתכלית מסויימת ניתן להפיק משמעות וסיפוק אדירים מגילויה של תכלית זו והגשמתה שנה טובה לכולנו.

sheketz

New member
קוקה קולה?

העולם אינו מטורף, אלו האנשים שמטורפים! אני יכול בהניף אצבע להרוס את כל העולם, אבל בשביל מה לי? שיתקיים לו כפי שהוא.

ל נ צ ח

New member
רבות מחשבות בלב איש ועצת ה'היא תקום

מפר אתות בדים וקסמים יהולל משיב חכמים אחור ודעתם יסכל מקים דבר עבדו ועצת מלאכיו ישלים * משלי יט * (כ) שְׁמַע עֵצָה וְקַבֵּל מוּסָר לְמַעַן תֶּחְכַּם בְּאַחֲרִיתֶךָ: (כא) רַבּוֹת מַחֲשָׁבוֹת בְּלֶב אִישׁ וַעֲצַת יְהֹוָה הִיא תָקום * ישעיה מד * (כד) כֹּה אָמַר יְהֹוָה גֹּאֲלֶךָ וְיֹצֶרְךָ מִבָּטֶן אָנֹכִי יְהֹוָה עֹשֶׂה כֹּל נֹטֶה שָׁמַיִם לְבַדִּי רֹקַע הָאָרֶץ מֵי אִתִּי \{מֵאִתִּי\}: (כה) מֵפֵר אֹתוֹת בַּדִּים וְקֹסְמִים יְהוֹלֵל מֵשִׁיב חֲכָמִים אָחוֹר וְדַעְתָּם יְסַֹכֵּל: (כו) מֵקִים דְּבַר עַבְדּוֹ וַעֲצַת מַלְאָכָיו יַשְׁלִים הָאֹמֵר לִירוּשָׁלִַם תּוּשָׁב וּלְעָרֵי יְהוּדָה תִּבָּנֶינָה וְחָרְבוֹתֶיהָ אֲקוֹמֵם:

kk221

New member
זאת לא סיבה מספקת

קשה לי להסתפק בתשובה שנתת. הסיבה לשאלה "למה ברור שלחיים יש תכלית" לא יכולה להיות "כי צריך שיהיה טעם לחיים". הרי זאת בדיוק שאלתי - למה צריך שיהיה טעם לחיים? מקובל עלי שאדם יכול לבחור לעצמו תכלית מתוך הסיבות שנתת. השאלה היא האם אדם שלא בוחר לעצמו תכלית, עדיין יש תכלית לחייו? להזכירך - רוב האנשים לא בוחרים באופן מודע תכלית לחייהם - אז האם חייהם מחוסרי תכלית או שהתכלית קיימת עבורם גם אם הם לא יודעים?

lmatan1

New member
הספקנות שלך מנתקת אותך מהחיים

מקובל עליך שצריך למצא טעם לחיים. מקובל עליך שצריך למצא תכלית לחיים מקובל עליך שרוב האנשים לא בוחרים ולא מחפשים טעם לחיים במודע. אז אם תשים לב גם תראה שכתבת את התשובה בתוך השאלות שלך מקובל עלי שאתה חכם ותמצא בעצמך את הטעם ואת התכלית בחיים שלך. להזכירך אף אחד לא יעשה את הבחירה בשבילך רק אתה במודע יכול להשתחרר מהתחושה של חוסר סיפוק עצמי ולשם כך אתה צריך לסגל לעצמך מספר חוקים פרדוקסליים.החיים הפרדוקסיאלים אינם ענין של רוחניות זהו ענין של שפיות.כל אחד מאיתנו נולד לתכלית מסויימת ניתן להפיק משמעות וסיפוק אדירים מגילויה של תכלית זו והשלמתה. מאחל לך שתמצא את התכלית של החיים שלך.

kk221

New member
מנסיוני איתך אני חייב לשאול

לפני שאני מתייחס לתשובה שלך - אתה יודע מה זה פרדוקס או שאתה סתם זורק את המושג? למה כוונתך ב"חיים פרדוקסלים"? "חוקים פרדוקסלים"? מה משמעות המילה פרדוקס?

למעלה