ובמקום ה-7 נמצא:

KagomeSama

New member
ושכחת כמובן את.. ../images/Emo42.gif../images/Emo129.gif

סנקשן שמשום מה לא תורגמה, אבל למתרגמת (דנית ברוך כמדומני) היה את השכל להוסיף למטה בכוכבית: *סנקשן, באנגלית Sanction, סנקציה, עונש...

python 4

New member
כמובן!

כשחשבתי על דוגמאות אז חשבתי על sanction, אבל לא הייתי בטוח אם זה תורגם או לא, משום מה הייתי בטוח שזה כן תורגם.. זה מאוד מוזר כי sanction זו ממש מילה בעלת משמעות, כמו solace. אני קראתי את רשומות בעברית כשזה יצא (נדמה לי ב- 1990, אם אני לא טועה) ומאז אני קורא רק באנגלית (כולל את רשומות, איזה 5 פעם..) ובגלל זה לא זכרתי בדיוק אם זה תורגם או לא.

PdLrAaTgIoNnUM

New member
באמת אף פעם לא חשבתי על זה ככה

אבל יש משהו במה שאתה אומר. וזה דווקא ממש יפה שהם באמת חשבו על כל שם ושם. אבל אתה לא יכול לצפות מהמתרגם שיבין את המשמעויות הנסתרות מאחורי שמות. וגם אם כן, תאר לך שהיו מתרגמים את סולמניה לפי 'רוח המשורר' - היה יוצא משהו כמו סברניה או משהו כזה. פשוט אי אפשר לתרגם כל שם לעברית, גם אם יש לו משמעות. פשוט לא הכל מסתדר. לדוגמא, כן מסתדר לתרגם את FLOATSAM לסחף. זה דיי דומה והמשמעות מקבילה.

python 4

New member
אה אז תרגמו גם את floatsam?

את זה גם לא זכרתי..
וברור שהם חשבו על כל שם ושם - אף שם הוא לא סתם שם רנדומלי שטרייסי המציא. יש גם הרבה שמות עם משמעות מיתולוגית, כמו מיתאס או ת'ורברדין, למשל. המתרגם אמור להבין את המשמעות של כל שם - זה הרי התפקיד שלו. אבל נכון, לא תמיד הוא יכול לתרגם כל שם, כמו סילבנסטי למשל שאין לי מושג איך אפשר היה לתרגם. מה שאני לא מבין למשל זה למה לא תרגמו את סילברה? הרי ברור שהשם שלה הוא מאוד משמעותי (silvara, מהמילה silver, בלי לעשות ספויילר למי שעוד לא קרא..). היה מאוד מתבקש שיתרגמו את זה, בעיקר על רקע כל ה- קטב-מרירי למיניהם.

PdLrAaTgIoNnUM

New member
איך היית מתרגם את סילברה?

כסיפה? כסופה? אני לא מצליח למצוא שם ראוי... ואף פעם לא ממש הבנתי את הקטע עם קטב מרירי. מה הקשר ל VERMINAND???

python 4

New member
אבל זה בדיוק הדילמה שניצבה בפני

המתרגם כשהוא היה צריך לחשוב איך לתרגם את goldmoon ו- riverwind: ירח-זהב ורוח-נהר. אז הוא אילתר קצת והגיע לסהר-פז ומי-נהר שזה נשמע לך הגיוני לגמרי. גם סילברה - אם למשל המתרגם היה קורא לה 'כסיפה' אז תאמין לי זה היה נשמע לך הגיוני מאוד, ואם הייתי כותב סילברה במקום כסיפה היית אומר שאני כותב היבריש. ובקשר לורמיננד, אין לי מושג.. vermin זה מין חרק מזיק כזה, אז המתרגם יכל לקרוא לו 'תיקנאנד' וזה היה נשמע הגיוני מאוד לכולם..

PdLrAaTgIoNnUM

New member
אני לא הייתי רוצה לקרוא על דמות

שנקראת כסיפה... זה מזכיר לי קסיסה :) בכל מקרה, יש שמות שעדיף להשאיר כפי שהם. מה גם שסילברה זה לא קשה ככ להבין מה הכוונה. כל ילד מכיר את המילה SILVER. לעומת זאת בסטורם קצת יותר קשה להבין למה הכוונה (סער). תיקנאנד זה עוד בסדר.

python 4

New member
כסיפה...

שוב, אם המתרגם היה מחליט לקרוא לה ככה זה היה נראה לכולם הגיוני וטוב ויפה! גם 'גדילן' נשמע לי מאוד מוזר, ולדעתי היה עדיף להשאיר את זה טאס.. זה הכל עניין של הרגל..

אם לא שמת לב..../images/Emo4.gif../images/Emo72.gif../images/Emo113.gif../images/Emo186.gif

סילברה בכוונה נשאר סילברה, כי זו כאילו מילה באלפית, ובליל חורף ציינו שסילברה זה "בעלת השיער הכסוף", ושאלפי סילבנסטי וקלינסטי לא מפרשים את שמה נכון.

python 4

New member
אבל לקורא של הספר באנגלית

ברור שלסילברה יש קשר מסויים ל- silver. זה פשוט מתבקש מאוד. כנראה שבאלפית למילה הזו אין משמעות (ואגב כל השמות האלפים - תאניס, לאורנה, גילתאנאס וכו' הם חסרי משמעות באנגלית חוץ מסילברה...) עצם העובדה שטריי ומגי קראו לה ככה זה לא מקרי. זה כדי לנטוע בקורא את ההבנה שיש פה משהו מעבר. הם שוב משתמשים פה בטריק ספרותי ע"י כך שהם קוראים למשהו בשם שרק מזכיר משהו אחר שמתאר אותו (סילברה - silver, כמו סולמניה - solemn). בשני המקרים האפקט הלך לאיבוד בתרגום. לא נראה לי שהשארת השם בתרגום היתה מכוונת.

למעלה