ובכ"ז..

ובכ"ז..

הבנתי דרול, שאתה פרופסור למדיטציה (לפחות), והיומרה של המדיטציה הטרנסדנטלית עושה לך פריחה, לפחות כמו זו שלימור לבנת עושה לי. ובכ"ז, יש לה שורשים עמוקים במסורת היוגה, הלא ככה? וכמו שאיכשהו הבנתי איפשהו, שמדיטציה עם מנטרות היא אמנם האיטית מאחיותיה, אבל היא הטובה והמתאימה עבור כאלה שקשה להם להגיע לשקט (נגיד כאלה שעסוקים רוב היום בעבודה חונקת, חברה מתפוררת וכיו"ב). אצלי, למשל היא היתה תחנה ראשונה, ובלי שעשיתי יותר מדי ממנה, היא עשתה לי יופי יופי של הפתעות, ופתחה לי צוהר (כמו שאומרים
) לעולם חוויות הרוח. למה לפסול אותה ופרסום שלה, לגמרי - יש אנשים שהיא תעשה להם טוב, לא? או שאין לך סבלנות למתחילים? שמתי לב שיש פה בפורום רוח קרב, לא קראתי את כל העניינים. שאלות נוקבות, בעיטות בתחת פה ושם
- יופי. אבל בכ"ז מה עם קבלה, שלא לאמר אהבה שמקבלת אליה ולא דוחה. בסופו של דבר, זה הולך ביחד, לא? (תקנו אותי אם אני טועה). יאללה מספיק. הוספתי קישור של יהודי טוב, להנאתכם. צדיק כתמר יפרח..

drall

New member
אהלן

טוב האמת שכבר מיצינו כאן את הנושא של מדיטציה טרנסטנדלית. הסברנו מדוע היא לא מדיטציה , ובטח שלא טרנטנדלית. הסברנו למה היא מזיקה ואיך היא עובדת ולמה יש לה חסידים כאלו היסטריים. אבל אני אעשה בשבילך תקציר. קודם כל , אף עפם אל תחבר בין יוגה למדיטציה , אלו דברים מאוד שונים , המטרה שלהם שונה והם למעשה שייכים לדתות אחרות לגמרי. היוגה היא מכוונת להביא את האדם למצב אנרגטי ספציפי. יש לה תבנית שהיא שואפת אליה. מדיטציה פורשת את האדם מול היקום ומניחה ליקום לעצב את התבנית של האדם באופן חופשי. אז אין קשר בין הדברים. עכשיו לגבי המדיטציה הטרנסטנדלית. מה שהטכניקה הזאת עושה זה לבלום את ההתנהגות האנאליטית של המיינד ואת זה היא עושה באמצעות מנטרה כזו או אחרת. ברגע שהפעילות האנאלוגית של המיינד נפסקת , המטאבוליזם נופל באופן מלאכותי. הנפילה הזאת יוצרת מצב בו החלק של המוח שנקרא "המוח הקטן" ונמצא בגזע המוח או בסביבה , מפריש חומרים אנדומורפיניים , כדוגמת החומרים המצויים בסמים כמו הרואין וקראק. אחרי תרגול של תקופה מסויימת במ"ט , האדם הופך להיות מכור לטכניקה , כי היא מספקת לו חומרים ממכרים. אין כאן שום רוחניות ושום מדיטציה רק התמכרות ובסופו של דבר פגיעה ביכולת התפיסה וטירוף דרול

hary_i

New member
מיצינו?

לא נראה לי שמיצינו שום דבר, דרול ממשיך בקביעותיו חסרות השחר לגבי הטכניקה הזו. הרבה אנשים הגיבו על כך שאין בטכניקה זו שום שיתוק אלא מנוחה עמוקה ונכון שכתוצאה מהמנוחה העמוקה הזו המטאבוליזם יורד. דבר זה אין לו קשר כלל וכלל ליצירת אנדומורפינים במוח הקטן משתי סיבות א. ירידה בחילוף החומרים אינה יוצרת אנדומורפינים ב. אנדומורפינים לא נוצרים במוח הקטן למיטב ידיעתי. לא ידוע לי על התמכרות למ"ט וההוכחה לכך היא אנשים רבים שהפסיקו את התרגול הסדיר... פגיעה ביכולת התפיסה - בדיוק להפך, כל אותם אנשים שאני מכיר שמתרגלים את הטכניקה מספר רב של שנים כעשרים שנה ויותר לפעמים, יש להם תפיסה חדה ביותר בכל תחומי החיים, אלו גם התוצאות של כל המחקרים בנושא. טירוף? לא יודע, הרבה אנשים שראיתי היו מטורפים לפני שלמדו את הטכניקה הזו ולאחר תרגול הטכניקה נעלם לאט לאט הטירוף. לגבי אישית, שום דבר לא יעזור, אני מטורף...

drall

New member
א הא מיצינו

שכן תמיד כשהגוף מוריד מטאבוליזם במהירות ישנה הפרשה של אנדמורפינים כיוון שמתחים מקומיים במערכת העצבים מפריעים לירידה. אפשר להוכיח את זה בצורה פשוטה על ידי עצימת עיניים אחרי שעה ארוכה של עבודת קריאה. אפשר ממש להרגיש את התהליך מתרחש. תנסה את זה דרול

drall

New member
אהלן

טוב האמת שכבר מיצינו כאן את הנושא של מדיטציה טרנסטנדלית. הסברנו מדוע היא לא מדיטציה , ובטח שלא טרנטנדלית. הסברנו למה היא מזיקה ואיך היא עובדת ולמה יש לה חסידים כאלו היסטריים. אבל אני אעשה בשבילך תקציר. קודם כל , אף עפם אל תחבר בין יוגה למדיטציה , אלו דברים מאוד שונים , המטרה שלהם שונה והם למעשה שייכים לדתות אחרות לגמרי. היוגה היא מכוונת להביא את האדם למצב אנרגטי ספציפי. יש לה תבנית שהיא שואפת אליה. מדיטציה פורשת את האדם מול היקום ומניחה ליקום לעצב את התבנית של האדם באופן חופשי. אז אין קשר בין הדברים. עכשיו לגבי המדיטציה הטרנסטנדלית. מה שהטכניקה הזאת עושה זה לבלום את ההתנהגות האנאליטית של המיינד ואת זה היא עושה באמצעות מנטרה כזו או אחרת. ברגע שהפעילות האנאלוגית של המיינד נפסקת , המטאבוליזם נופל באופן מלאכותי. הנפילה הזאת יוצרת מצב בו החלק של המוח שנקרא "המוח הקטן" ונמצא בגזע המוח או בסביבה , מפריש חומרים אנדומורפיניים , כדוגמת החומרים המצויים בסמים כמו הרואין וקראק. אחרי תרגול של תקופה מסויימת במ"ט , האדם הופך להיות מכור לטכניקה , כי היא מספקת לו חומרים ממכרים. אין כאן שום רוחניות ושום מדיטציה רק התמכרות ובסופו של דבר פגיעה ביכולת התפיסה וטירוף דרול

מדיטציה זה דבר טוב

זה לא נכון בכלל, זאת לא התמכרות מדיטציה זה מצב שמחזיר את הבן אדם לנקודת האפס. לנקודה שממנה הוא יהיה מסוגל לחשוב באופן צלול, בלי יצרים והתמכרויות - להיות טבעי עם עצמו. לא חייבים לעשות מדיטציה כל יום, אבל אתה חייב להאמין בעצמך, כי אם אתה לא מאמין בעצמך ועושה מדיטציה, אז אתה בטח מצפה שהמדיטציה תאמין בך - אתה מצפה שהמדיטציה תתן לך תשובות באופן מיידי. אשמח לשמוע ממך תגובה.

אין קשר?

שלומלום לכולם. אז מה דרול, אתה אומר שאין קשר בין מדיטציה ליוגה? תראה.. תשמע.. (וח"ח) כמו שאני הבנתי, אליבא הרומני מ-וד-ניקטן אשראם (למי שמכיר) המדיטציה היא אחת מדרכי היוגה. למטרה של היוגה, איחוד עם הכל, יש מס´ דרכים - העבודה על הגוף - תרגול התנוחות, דרך הלימוד והחשיבה האנליטית, דרך ההתמסרות (בהקטי), כמובן ואחת מהם היא מדיטציה עם המנטרה. ובכלל, יוגה באה להשקיט את תנודות התודעה (פטנג´אלי, לא?). אין בזה להביא לשקט שמביא אותנו להתבונן במציאות באופן יותר "נקי"? ובכלל איך אפשר להפריד מדיטציה ממשהו? אם אתה למשל מתרגל האתה יוגה (התנוחות), או אוכל חומוס עם פיתה, ובו בזמן מסתכל בתודעה על עצמך, אין פה התבוננות? (שלא לומר מדיטציה)? מילים מילים.. הפעם צירפתי משהו מהודי יקר, להנאתכם/ן. צדיק כתמר יפרח יפרח..

drall

New member
כאן צריך להיות מדוייק

שכן האשרמיסט ההודי הממוצע תמיד מנהל את דרכו ביריית סיסמאות. זה טוב מבחינתו מכיוון שהקליאנטורה שלו לא תקלוט דברים מורכבים יותר. הבעיה מתחילה כשמנסים ליישם את הססמאות האלו בפועל , אז המים נשפכים יחד עם התינוק וכל היתר והניסיון הזה מביא לעיוות של התפיסה אצל האנשים. עכשיו אני אסביר לך למה אני מתכוון. כמעט כל מי שנתקל במדיטציה ניסה לספח אותה לצידו. היוגה והוודות פגשו אותה מוקדם יחסית , לכן הניסיון שלהן צבר וותק רב. אבל אם תשאל את המקובלים המודרניים , לדוגמא , הם גם יספרו לך שהמדיטציה היא המצאה שלהם ונחלתם הבלעדית וגם יסבירו לך איך אברהם אבינו שלח את הידע הזה להודו. העניין הוא שהפילוסופיה של המדיטציה מנוגדת ליוגה וגם , נניח לקבלה. מי שהביא בהתחלה את המדיטציה אל הודו רצה לחולל שם מהפיכה תפיסתית נגד תהליך ההתפתחות הקארמתי בו דגלו הוודות. אנחנו כבר הסברנו כאן שטכניקות המנטרה הן שריד לאסטרולוגיה האיורוודית המסורתית ואין להן קשר אמיתי עם המדיטציה. מה שכן , אני לא יכול להגיד שהמדיטציה בהודו נכשלה , כי הכרתי כמה הודים שהיו מודאים מצויינים , אבל דווקא הם בכלל לא התעסקו עם יוגה והיו מאוד רחוקים מהפילוסופיה המסורתית של הוודות. עכשיו נשאלת השאלה האחרונה והיא האם מי שבא לתוך האשראם היוגי ומתיישב עושה מדיטציה או שלא. אני לא חושב שלזה יכולה להיות תשובה חד משמעית אבל מה שבטוח הוא שהאנשים שמלמדים שם מדיטציה הם אנשים שהפילוסופיה שלהם והתרגול שלהם סותרים את מהות המדיטציה ולפיכך לדעתי התרגול אצלם לא יכול להיות אפקטיבי באמת דרול

hary_i

New member
יוגה ומדיטציה

מהי יוגה לפי דעתו של דרול? יוגה פרושה בסנסקריט אחדות ולכן מדיטציה ויוגה אחד הם. מי שיורה כאן סיסמאות חסרות קשר למציאות הוא דרול לדוגמה, מה הקשר בין מנטרה, אסטרולוגיה וודית ואיורוודה? אני באמת לא יודע, מנטרה פירושה בסנסקריט מילה. אסטרולוגיה וודית היא ג´יוטיש איורוודה היא תורת הבריאות ההודית לא יודע לי על קשר בין מנטרה לבין ג´יוטיש

drall

New member
אל תיצמד למילים

יוגה פירושה בסנסקריט אחדות ופירושה בעברית הוא גבינה לבנה ומימית. אין שום קשר בין השם למהות. המהות של יוגה היא התעמלות בעלת אסוציציות רוחניות מפוקפקות והרבה מאוד תנועות סדיסטיות. זו היוגה בשביל המשתמש מהשורה בלי שום קשר למשמעות השם שלה בסנסקריט , פאלי , עברית או אינדונזית. חוץ מזה , מה הקשר בין הטה יוגה , ראג´ה יוגה ,בהקתי יוגה וסהג´ה יוגה? שיטות אחרות , תרגילים שונים ותפיסות אחרות. לאן מעלמה האחדות? יפה שאתה מודה שאתנה לא יודע מה הקשר בין מנטרה לאסטרולגיה הינדית אז כאן יש לך את ההזדמנות ללמוד. מקורה של טכניקת המ"ט היא בתרגיל שהאסטרולוגים האינדיים היו נותנים ללקוחות שלהם כדי להגן עליהם מהשפעות סולאריות בלתי רצויות. אני לא יודע איך קרה שהתעלול הזה התחיל להיות מכונה "מדיטציה" , אבל מהכרות קרובה עם ההווי ההודי אני יודע שהם נוטים לערבב כל דבר בכל דבר. זה עם תרצה הסיפור של המדיטציה הטרנסטנדלית . באשר למדיטציה אמיתית , מקורה דווקא בסין והיא עניין שונה לחלוטין. אתה עדיין מוזמן ללמוד אותה דרול

hary_i

New member
יוגה ומדיטציה

במקרה את נושא הספרות הוודית ומקורה של המדיטציה הטרנסנדנטלית אני מכיר ויוגה הינה חלק חשוב מזה, יוגה אינה תרגילי התעמלות, זה מה שעשו מזה במערב ואכן, לתרגילי התעמלות אילו אין קשר למדיטציה. טכניקת המ"ט אכן נחשבת כיגיה (פעולה תומכת חיים) אבל היא לא תרגיל של אסטרולוגים הינדים בכלל. לגבי מדיטציה שמקורה מסין, אני לא יודע. מה שיש לי הוא בהחלט מספיק טוב ומוכיח את עצמו כל יום מחדש. מכיוון שאני איני נוהג "לקפוץ ממיטה למיטה" אני לא מחפש בנתיים מדיטציות אחרות.

על המאנטרות וכד´ בטראנ´

אני לא מכירה את הטראנסדנטלית מתרגול, נדמה לי כי זה היה טראנס רוחני בזמן שאמא שלי התבגרה. אם אני מסתכלת על המתרגלים לאורך זמן - הם נראים לי די מחורפנים/מנותקים. מבין 3 שאני מכירה 2 מחורפנים לגמרי ואחת שרדה. נראה לי שהרעיון שמשהו יתן לי משהו שילווה אותי במדיטציה כל חיי, מאנטרה, פסל קטן וכד´ מרגיש לי קצת תלותי. זה לא מגיע מבפנים, נכון?אז אולי זה משבש את הזרימה הטבעית של אנרגיות. לא יודעת לגבי הפרשת חומרים ממכרים(לא נראה לי שיש מחקר מדעי בתחום)

מדיטציה טרנסידינטלית זה דבר טוב

את יושבת, עוצמת את העיניים לרבע עד חצי שעה במקום סגור ושקט בלי הרבה אור, מתרכזת בעצמך וחוזרת לעניינים שלך. זה דבר נחמד.

למעלה