ובכן,

תמיר1991

New member
ובכן,

אני לא רוצה לספוג עוד ממטרים, לכן אני לא מנצ"ש. אני חוזר בעקיפין ל"תוכנית האב" שלי, שלטעמי לא מוצתה עד תומה. ובניגוד למה שאמרו כאן, דווקא מעניינת כאן כמה וכמה חברים. רציתי לשאול שאלה נוספת: האם, בכללי, לא לגבי ספציפית, אתם חושבים שכדאי להתמקד או שעדיף לאסוף כל מה שרוצים, מה שצריכים ומכל הבא ליד? אני חושב, כמו שציינתי הרבה פעמים, שחשוב לי לווסת את עצמי ואת האוספים שלי, ברכישותי ובהחלפותי, כי כך אגיע לתוצאה הטובה ביותר האפשרית. אני בתהליכי ויסות, ולמעשה אני מתמקד כרגע אך ורק בחלל וישראל. לכל מי שלא ראה ולא שם לב, אני מוסיף שוב את התוכנית שלי. אשמח לשמוע תגובותיכם!!! חג שמח ומחכה בקוצר רוח למפגש! תמיר.

® רן

New member
יש לי הצעה לסקר הבא:

- האם מעניינת אותך תכנית האב של תמיר לרכוש בולים? א. מעניינת במידה רבה. ב. מעניינת במידה מועטה. ג. לא מעניינת כלל. ד. מי זה תמיר?

תמיר1991

New member
יואו, ממש מצחיק!

אני מתפוצץ מצחוק עד עכשיו! וברצינות, למה זה היה טוב? תמיר.

תמיר1991

New member
ואני ממליץ שתקרא יותר בעיון בפעם

הבאה... לא פתחתי את השרשור בשביל התוכנית שלי, אלא בגלל שרציתי לשאול משהו. הנה ציטוט: "רציתי לשאול שאלה נוספת: האם, בכללי, לא לגבי ספציפית, אתם חושבים שכדאי להתמקד או שעדיף לאסוף כל מה שרוצים, מה שצריכים ומכל הבא ליד?" חבל היה להעליב סתם, לא עשיתי בשרשור הזה שום דבר שפגע באף אחד, במיוחד לא בך. תמיר.

תמיר, שים לב בבקשה

להערכתי, אני פעיל בפורום הזה כבר כשנה וחצי. בתקופה הזאת האם אתה יודע כמה משתתפים העלו את תוכנית הרכש השנתית שלהם? האמת רק משתמש אחד, קוראים לו תמיר. נדמה לי שזו הפעם השלישית שאתה מעלה את התוכנית. בפעם הראשונה עוד ניסיתי להיות ענייני ולהתייחס לגופו של עניין. לא קיבלת אז את העיצות שלי ושל האחרים (נידמה לי שאבא של נועם הציע לך עיצה), ובכך נגמר העניין. אין לי בעיה עם כך, זהו האוסף שלך וזכותך לקבל או לא לקבל עיצות בנוגע אליו. בפעם השניה שהעלת את תוכנית הרכש, לא טרחתי להתייחס אליה, וכך גם שאר חברי הפורום להוציא את אבא של נועם, שהוא כניראה אחד האנשים הכי סובלניים שאני מכיר. האמת, בפעם השלישית שפרסמת את התכנון שלך כבר לא טרחתי לקרוא כי זה באמת לא ממש מעניין אותי. הפעם כבר נתקלת בתגובות כועסות על המסר הזה. המדהים הוא שבמקום להבין שאתה מציף את הפורום במאמרים שאינם מעניינים איש, אתה כועס על מי שמעז להעיר לך. תמיר, אף אחד לא מחפש אותך. אנשי הפורום לא נפגשים ומתאמים עמדות ואסטרטגיות נגדך. אתה דורש שהתייחסו אליך כאדם בוגר, אז תתחיל להתנהג כאדם בוגר ותפסיק לראות כל ביקורת כפגיעה אישית. באותה הזדמנות הרשה לי להציע לך להפסיק את המנהג לשלוח תגובות שאין בהן מסר רציני בסגנון אני מסכים, או לא יכולתי לנסח יותר טוב וכד'. אם יש לך רעיון שטרם הובע, תביע אותו במאמר מנוסח היטב (ואני יודע שאתה מסוגל לכך). אם מישהו אחר כבר הביע את אותו הרעיון, אין צורך לחזק אותו בתגובה סתמית. תשים לב, אתה היחיד שעושה זאת. שער בנפשך כיצד היה ניראה הפורום אם עוד 4 או 5 משתתפים היו מציפים אותו בתגובות סתמיות שכאלה. אני שוב מביע את תקוותי שתבין שאת הכתוב כתבתי לא על מנת לפגוע או להשפיל אלא כביקורת בונה.

תמיר1991

New member
האמת שאתה די צודק.

אתה הרי יודע שהכל מכוונה טובה, אבל נושבות פה רוחות רעות מסויימות שהופכות הכל לרע. אתה ממש לא מאלה, אלא להיפך. לכן אקח את דבריך כביקורת בונה, כהרגלי לדבריך. רואים שהם דברי חוכמה ואתה מבין עניין, הרבה יותר ממני. האם נראה אותך בגן השלושה? חג שמח! תמיר.

ובכן, הנה תשובתי:

ראשית, לגבי "תכנית האב", שלמעשה צריכה היתה להתקרא "תכנית הרכישות שלי נכון להיום". אני מקווה שלא תעלב, אבל האמת היא שלי אין שום עניין בתכנית. מהכרותי אותך, היא יכולה להשתנות חדשות לבקרים (ואני אומר זאת לא לשלילה, אלא כנתון. לא תמיד זה רע, לפעמים זה טוב מאוד לשנות ולהחליף את תחום האיסוף). ואגב, גם אם לא ישתנו העדפותיך, אני ממש לא מתעניין בשאלה מה אחרים הולכים לקנות בעתיד. אולי אם היית אוסף את אותו הנושא כמוני, היה לי עניין בכך. רכישותיך מהשרות הבולאי לא מעניינות אותי בדיוק כמו רכישות של כל אחד אחר. ועוד משהו: כל זמן שאתה רוכש פריטים רק כי הם הונפקו, אותי זה לא מעניין. אם היית מספר על פריט מסויים, מעניין, שמצאת ואתה מתכנן לקנות, זה דבר אחר. הרבה פעמים חברים כאן שולחים אלי מסרים ואני אליהם, על פריט מסויים שהם עומדים לקנות, ואנחנו מתייעצים זה בזה אם כדאי, ואם המחיר הגיוני, ומה הסיפור המלא מאחורי הפריט. זה בהחלט מעניין. אבל לקנות בול רק כי השרות הבולאי הנפיק אותו - לטעמי אין משעמם מזה. הוא יהיה שם גם מחר, ואין בזה שום סיפוק מיוחד. אשר לשאלה האחרת שהעלית, אם כדאי להתמקד או שעדיף לאסוף כל מה שרוצים, אני חושב שהשאלה מנוסחת לא נכון. בכל מקרה אוספים מה שרוצים, בין אם האיסוף ממוקד או מפוזר. אני חושב שלא תמצא אספן רציני אחד שלא יאמר שמיקוד האיסוף עדיף ונכון, וזו הדרך היחידה לאספנות. בזמנו התדיינו על כך רבות - ואני מפנה אותך להזכר בקריאת המאמר על ההבדל בין אספנות לאגירה. שבת שלום, אריק.

תמיר1991

New member
אכן, התדיינו על כך רבות,

אבל מאז זרמו הרבה מים בירדן, יש הרבה משתתפים חדשים, ואני מעוניין לשמוע גם את דעתם. שנית, יש פה לפחות אחד שחושב שמיקוד זה לא דבר טוב
שלישית, אני לא חושב שאספנות נושאית תמיד עדיפה על אספנות מסורתית. אם מישהו אוהב מאוד מדינה מסויימת (אני וישראל לדוגמה), זה טוב לו עשרות מונים מאספנות נושאית, כמו אצלי. זכור שגם הבולאות התפתחה מהאספנות המסורתית. תמיר.

בוסטר1

New member
אז תשלח 50 הודעות אישיות

את רוב האנשים אתה לא מענין ומי שאתה מענין אותו אתה תוקף ומזלזל בו אז תבין כבר את הרמז

תמיר1991

New member
לא מעניין אותך? אל תקרא.

ויש לי פה כמה מכרים וחברים: ירון, גלעד, אלעד, דן, יורם, דובוש, אריק, אברהם, יורם ולא חסרים עוד. ככל הידוע לי אני מעניין אותם. האם אני תוקף ומזלזל בהם? להיפך, אני מצוי בקשרים איתם במסרים ולעיתים גם בתוכנות מסרים מיידיים, מדבר איתם במפגשים, מחליף איתם, נותן להם, והפלא ופלא, הם נהנים מחברתי! בדוק את העובדות לפני שאתה תוקף. תמיר.

בוסטר1

New member
אי אפשר

אי אפשר לא לקרוא אני פשוט מחכה למוצא פיך וקורא אותו בשקיקה אתה פשוט שיא החוכמה מבין כול דבר מקבל לומד מנסיון והלוואי שהיו לי כול כך הרבה חברים שיוצאים להגנתי כול פעםם ולא תוקפים אותי גם כשאני טומן את הראש בחול ומפתח פנטזיות אך לו היתי תמיר

בוסטר1

New member
אני חושב שמיצינו את הנושא

אלה אם מי שהוא רוצה לשחק איתי פינג פונג

למעלה