ובכן יש לי 2 שאלות והם:

s-yomtov

New member
ובכן יש לי 2 שאלות והם:

א. למה אי אפשר למחוק סוסים טרויאנים שהם משותלים במחשב, האם בגלל שהם רצים במחשב כל פעם שהוא מופעל? ב. אם רץ אצלי סוס טרויאני אני יכול לעצור אותו שלא לרוץ אצלי במחשב דרך הmsconfig כלומר להכנס לאם אס קונפיג ולבטל אותו שלא ירוץ אצלי במחשב אם אתחולו, מה יקרה אם אני אעשה זאת? תודה

dino_din

New member
על סוסים וחמורים...

א. בשביל מה אתה צריך אותנו ?? ענית לעצמך... אכן, הקובץ שמשמש את הסוס הטרויאני מורץ עם אתחול המחשב ולכן לא ניתן למחוק אותו. אם מנסים מקבלים הודעת שגיאה בסגנון "הקובץ שצויין נמצא בשימוש המערכת". ב. בעיקרון חלק מהטרויאנים ניתן לבטל דרך ה msconfig על ידי כך שתבטל את הוי שמסומן על יד שם הקובץ שהוא למעשה הסוס הטרויאני (זה נמצא בתפריט "הפעלה" של ה msconfig). אבל (ותמיד יש אבל...) זה לא תמיד נכון כי יש דרכים נוספות להפעיל קובץ מיד עם איתחול המחשב ולכן יכול להיות שהסוס הטרויאני מופעל ממקום אחר ולא מהרג´יסטרי (ה msconfig זה בעצם תצוגה יותר נוחה של הרג´יסטרי). מה יקרה אם תעשה את זה ? שום דבר. זה ימנע מהקובץ לרוץ כשתפעיל את המחשב ואז אתה יכול למחוק אותו. אם אתה יודע את שם הקובץ המזיק ואת מיקומו אתה יכול פשוט להפעיל את המחשב במצב דוס (לחיצה על F8 ברגע שהמחשב מתחיל לפעול ובחירה בשורת דוס בלבד ) ולמחוק ידנית את הקובץ (בגלל שזה מצב דוס והחלונות עוד לא עלו, הסוס הטרויאני לא נטען לזיכרון...). זהו, דינו_דין.

עוזי 2

New member
כמה דברים

ראשית, אכן אי אפשר למחוק קובץ כאשר הוא פתוח, או מורץ, ואכן עכברושים (הסוסים הטריאנים שאתה מדבר עליהם) רצים כל הזמן ברקע. ב- msconfig ניתן להסיר את ההוראה להעלות אותם עם הדלקת המחשב. זה לא יגרום להם להפסיק לרוץ, אבל זה יגרום לכך שאם הם עולים דרך ה- Registry, או דרך ה- Start-Up folder (שזה יותר נדיר), אז הם לא יורצו בפעם הבאה שתדליק את המחשב. הבעיה היא שיש וירוסים וסוסים טרויאנים שכאשר הם רצים ברקע, אם תנסה להסיר את הפקודה להריץ אותם עם ההדלקה, הם ידאגו להחזיר את הפקודה הזאת. אפשר לנסות כמובן לעצור את ההרצה של הסוסים/וירוסים על ידי שימוש בפקודה כמו ProcExp של Sysinternals, ואז להסיר אותם. יש מאמר מאוד מוצלח על הדרכים שבהם וירוסים מעלים את עצמם עם ההדלקה של המחשב. המאמר נמצא כאן: http://www.tlsecurity.net/auto.html

UnderCover2k

New member
תשובה הגיונית :)

היי אז ככה, קודם כל, יש תוכנות שתפקידן לא לאפשר לסוסים טרויאנים לחדור למחשב ו\או לפעול בו מלכתחילה (!) דבר שני, אם את משנה הגדרות ב MSCONFIG , סביר להניח כי לא תהרסי לעצמך את המחשב. את פשוט בוחרת איזה תוכניו לא יעלו עם הפעלת המחשב. זה הכל. אבל, אני לא חושב שסוס טרויאני יופיע לך שם ברשימה ..... זה לא יהיה חכם מצידו של הסוס ..... :)) (כי אז תוכלי לעלות על המקור שלו ולמחוק אותו) מקווה שעזרתי :)

yariv~2

New member
למרות שכל מה שנאמר נכון...

פשוט תעלה את המחשב במצב בטוח ותמחק את הסוסון.. זה הכל, לא צריך להסתבך..

עוזי 2

New member
ככלל,אמת, אם כי זה לא תמיד זה עובד.

התחכום של חלק מהסוסים הטרויאנים והוירוסים הוא כזה שלפעמים הם עולים גם ממצב בטוח. לדוגמא, עולים במקום ה- explorer.exe ומעבירים אח"כ את הפיקוד לאקספלורר. במקרה כזה הם יעלו גם במצב בטוח. גם במקרים בהם יש הדבקה של ה- MBR הוירוס (או הסוס הטרויאני) יעלו גם במצב בטוח. גם טריקים כמו אלו של ה- Sircam יגרמו לוירוס לעלות ממצב בטוח. בכל מקרה, אם הוירוס (אותן שיטות עובדות גם לגבי וירוסים וגם לגבי סוסים טרויאנים) לא עולה במצב בטוח, אפשר לשנות לו את השם בשלב ראשון, ולראות אם המערכת עדיין מתפקדת. לפעמים, כיוון שההפניות אל הוירוס עדיין קיימות, תצטרכו או לבטל אותן, או לשנות אותן כך שהן יפנו לקבצים הנכונים. לכן אישית אני מעדיף שתריצו תוכנת אנטיוירוס (או אנטיטרויאן) ממצב בטוח ותשאירו להן למחוק את הסוס, כי הן בד"כ גם יתקנו את כל ההפניות. (כהערת אגב: בעניין הזה, למשל נורטון קצת חלשה).

למעלה