"וביניהם"

"וביניהם"

אני ממש לא בטוחה שלכך מאיר וענת התכוונו כשהם כתבו את השיר הזה אבל אני אהבתי את החלוקה ומוסר ההשכל כביכול שניתנים כאן.. הדבר היחיד שלא הבנתי זה הקשר הקלוש שנמצא שם ליהדות..
חומר למחשבה

ח ל ו ן

New member
לדעתי,

זה בדיוק מה שענת ומאיר התכוונו, ממש אותו רעיון- אולי בתפיסה יותר אישית ופחות כללית. לגבי הקשר ליהדות- יש המון קשר, אך כותב המאמר לא השכיל להכניס אותו לטקסט.

נו.. על זה דיברתי.. ../images/Emo6.gif

כשאמרתי שאני לא חושבת שלזה מאיר וענת התכוונו כוונתי הייתה שאני לא בטוחה שהם נתנו חשיבות ליהדות במילותיהם.. כלומר, הקשר ליהדות כאן לטעמי בהקשר שלהם הוא קלוש.. כמובן שאפשר למצוא קשר כזה אבל כמו שאמרת בהקשר הספציפי הזה אני חושבת שהנימה היא יותר אישית וזה רעיון שחוזר בעוד כמה שירים של מאיר.. הרעיון הזה של הריצות מול השקט.. [לדוגמא: "התעייפתי מהמרוץ, את אומרת: מה יש לרוץ?" (כמו אגם רוגע)] ואגב, אתה מוזמן להמשיך את הכותב בענייני היהדות, לא כי אני חושבת שבאמת יש קשר במכוון אבל זה מעניין אותי מאוד ואני חושבת שזה יכול לפתח דיון מעניין שיוצא מתוך השיר לכיוונים אחרים

ח ל ו ן

New member
אממ

כעקרון, לי השיר ממש מזכיר את מה שהרמב"ם אמר לגבי קיצוניות. הרמבם תמיד דגל בדרך האמצע אצל כל בן אדם, וביניהם, ולכן יש בכל זאת קשר רציני, לדעתי, יהדות. ולמרות שמאיר לא בטוח התכוון לזה, ככה אני רואה.

ת'אמת

הקישור ליהדות מקושר בקטע הזה לכך ש'יהודי צריך לעשות' , ושליהודים יש אחריות, והאנשים בארץ שרק מחכים לעזוב את הצבא ולעוף מפה (אולי לתמיד) צריכים לקחת אחריות על מה שקורה כאן במדינה שלהם, (מדינה שמקיימת את העם שלהם).. הוא מקשר את האחריות של היהודי ל'בטלה' שלו, עכבר הכפר.. שזה קישור מפגר כי לדעתי מאיר פשוט מציג פה שתי צדדים שלו, הצד הכפרי שלו שאוהב את הריח המתוק של הפרדסים נגיד :) והצד העירוני שאוהב את הלילות בעיר.. לא מסובך אז חבל לסבך

ח ל ו ן

New member
איך אתה יודע שלא מסובך?

כלומר, אתה לא יודע למה התכוון המשורר, אז חבל שאתה מציג את זה כאילו זה ברור ואנחנו לא מבינים את זה.

אני יכולה להתפרץ רגע ../images/Emo9.gif

אני מצטערת, אבל גם לי היה תמיד די ברור שזה נכתב ע"י זוג צעיר שהתחתנו זה עתה ורוצים לעבור לגור יחד [טוב, הפוך, קודם עוברים אז מתחתנים נראה לי, לא רלוונטי
] וזה סה"כ לבטים לגבי איפה עדיף לגדל ילדים ולגור.. בלי יהדות או סיבוכים אחרים.. סתם לבטים של זוג צעיר.. עם שימוש ביזארי בעכברים
אולי בגלל זה מאיר שאל "מה את מנסה לומר
" ואז החליט שלא ממש אכפת לו מה
הבחור אוהב את המשפט "תהיי יפה ותשתקי" בווריאציות שונות

מממ לא...

התכוונתי שחבל שהכותב הזה קישר את זה ליהדות וסיבך משהו שלדעתי הוא פשוט. יכול להיות שאני טועה, מן הסתם, זה עניין של דיעה

TEENAGER1

New member
את כל יום עושה חיפוש "מאיר בנאי"

בגוגל?
שתהיי בריאה...
בכל אופן, אהבתי את הניתוח שלו למרות שהיה אפשר לקחת את זה הרבה יותר רחוק ולהביא דוגמאות נוספות מיהדות, אבל שיהיה. אני מעריכה שהשיר נכתב באמת בכוונה של להעביר מסר של שילוב בין שני ה"עכברים", וזה לא חייב להיות קשור דווקא ליהדות - כל אדם אמור לדעת שאם הוא ייקח את הקיצוניות לצד אחד ויתעלם מהצד השני הוא יפספס חצי מהתכונות שיכולות להועיל לו בחיים.

../images/Emo45.gif [על הרעיון, לא על גוגל ../images/Emo6.gif

וככה זה כשאני אמורה לשעשע אתכם על בסיס יומי

למעלה