דניאל של מורן
New member
ובהמשך לרטבים - רוטב גבינה
טוב לכל מאכל "יבש" ללא רוטב משלו וכן על ביצים קשות, ירקות מבושלים, אטריות ובורקס. הכמות- 2 כוסות רוטב 2 כפות חמאה 1 כף קמח 1 כוס חלב 1 כפית שטוחה מלח 4\1 כפית פלפל שחור קורט פלפל חריף 2\1 1 כוסות גבינה צהובה מגוררת ממיסים חמאה בסיר בינוני, מוסיפים קמח ומטגנים דקה (לא להשחים). מוסיפים חלב וממשיכים לחמם על אש בינונית-נמוכה ולבחוש עד שנוצר רוטב חצי סמיך. (כמו דייסת תינוקות). ממשיכים לבשל מס´ דק´. מוסיפים תבלינים וגבינה (רצוי להשתמש בגבינה צהובה רגילה+חריפה כגון צ´דר או קשקבל), מוסיפים לרוטב וממשיכים לבחוש עד שהגבינה נמסה. מגישים מיד. *את שארית הרוטב ניתן לחמם מחדש על אש נמוכה ביותר תוך בחישה.
טוב לכל מאכל "יבש" ללא רוטב משלו וכן על ביצים קשות, ירקות מבושלים, אטריות ובורקס. הכמות- 2 כוסות רוטב 2 כפות חמאה 1 כף קמח 1 כוס חלב 1 כפית שטוחה מלח 4\1 כפית פלפל שחור קורט פלפל חריף 2\1 1 כוסות גבינה צהובה מגוררת ממיסים חמאה בסיר בינוני, מוסיפים קמח ומטגנים דקה (לא להשחים). מוסיפים חלב וממשיכים לחמם על אש בינונית-נמוכה ולבחוש עד שנוצר רוטב חצי סמיך. (כמו דייסת תינוקות). ממשיכים לבשל מס´ דק´. מוסיפים תבלינים וגבינה (רצוי להשתמש בגבינה צהובה רגילה+חריפה כגון צ´דר או קשקבל), מוסיפים לרוטב וממשיכים לבחוש עד שהגבינה נמסה. מגישים מיד. *את שארית הרוטב ניתן לחמם מחדש על אש נמוכה ביותר תוך בחישה.