ובהמשך לרטבים - רוטב גבינה

ובהמשך לרטבים - רוטב גבינה

טוב לכל מאכל "יבש" ללא רוטב משלו וכן על ביצים קשות, ירקות מבושלים, אטריות ובורקס. הכמות- 2 כוסות רוטב 2 כפות חמאה 1 כף קמח 1 כוס חלב 1 כפית שטוחה מלח 4\1 כפית פלפל שחור קורט פלפל חריף 2\1 1 כוסות גבינה צהובה מגוררת ממיסים חמאה בסיר בינוני, מוסיפים קמח ומטגנים דקה (לא להשחים). מוסיפים חלב וממשיכים לחמם על אש בינונית-נמוכה ולבחוש עד שנוצר רוטב חצי סמיך. (כמו דייסת תינוקות). ממשיכים לבשל מס´ דק´. מוסיפים תבלינים וגבינה (רצוי להשתמש בגבינה צהובה רגילה+חריפה כגון צ´דר או קשקבל), מוסיפים לרוטב וממשיכים לבחוש עד שהגבינה נמסה. מגישים מיד. *את שארית הרוטב ניתן לחמם מחדש על אש נמוכה ביותר תוך בחישה.
 

פריזB

New member
מוסקט?

מה עם קצת אגוז מוסקט מגורר? או שרק במשפחה שלי אנחנו מוסיפים לרוטב הלבן ("בשמל") מעט מוסקט מגורר?
 

sjarjar

New member
כמובן, לא שמתי לב

אגוז מוסקט הוא תיבול חובה לבשמל. אגב, יש בסופרים אגוז מוסקט במטחנה והוא נפלא.
 
רוטב צימוקים מתובל

לפרוסות בשר\עוף\אורז כמות- 2 כוסות רוטב. 1 כוס סוכר חום\לבן 2 כפות עמילן תירס 1 כפית חרדל חריף 2 גרגירי פלפל אנגלי 4\1 כפית קינמון 2 כוסות מים 2\1 כוס חומץ בן יין 100 גר´ צימוקים 2 כפות שמן מערבבים סוכר, עמילן תירס, חרדל, פלפל אנגלי וקינמון בסיר בינוני. מוסיפים מים וחומץ ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה תוך בחישה מתמדת עד שרותח ומסמיך. הרוטב צריך ליהיות חלק בלי גושים. שוטפים צימוקים, מוסיפים לרוטב ומבשלים על אש נמוכה ביותר כ30 דק´ עד שהצימוקים תופחים. מוסיפים שמן ובוחשים. יוצקים על הבשר. את השאריות שומרים בכלי מכוסה במקרר. מחממים מחדש רק את הכמות הדרושה.
 
למעלה