ובהזדמנות חגיגית זו!

.Mr. Wizard

New member
ובהזדמנות חגיגית זו!

הייתי רוצה לשאול אותם, מהו הרכב הגאז הטוב ביותר? אלו כלים צריכים להיות בהרכז כדי להפוך אותו למושלם. לדעתי, פסנתר, סקסופון, וצ´לו (או גיטרה באס), יספיקו להוות בסיס. מה התוספות, כמו שאומרים?

.Mr. Wizard

New member
אגב

שקלתי פעם להקים הרכב כזה, אבל חסר לי בסיסט מאיזור המרכז... אני בן 17 אגב.

.Mr. Wizard

New member
תקרא לי בור אבל...

אין לי מושג איפה זה. כמה דקות מת"א, ומאיזה כיוון? יכול להיות שזה יסתדר
אתה בי"ב?

JOE KALIBER

New member
או קיי

אני ניסיתי להקים הרכב ג´אז וחשבתי בעיקרון על טריו של באס (אני) פסנתר ותופים, ולא הייתי מתנגד לכלי נשיפה כמובן אך צצו כמה בעיות תופים: אין מתופפים בארץ שממש אוהבים ג´אז ומוכנים לנסות (לפחות לא באיזור שלי) ופסנתר: כמו שאתם בטח יודעים רוב המורות לפסנתר בארץ הן ממדינות חבר העמים, והם בוחרות ללמד דווקא קלאסי, ולכן אין הרבה פסנתרנים שמנגנים ג´אז המסקנה שלי היא לחכות טיפה ולקוות שאני יצליח לארגן משהו מתישהו ואגב, צ´לו? למה?

.Mr. Wizard

New member
למה צ´לו!!!

תפתחו ערוץ MUSSIC בשעה 2 בבוקר ותבינו למה צ´לו! בורים!!
על צ´לו אפשר גם לפרוט אתם יודעים!!

.Mr. Wizard

New member
אני בספק...

יכול להיות שאני מתבלבל, אני אני לא חושב... יש לך תמונה של קונטרה בס, או שאתה יכול להשיג כדי לסיים את העניין כמה שיותר מהר? בתקווה. Mr Wizard

עופר ב.ה

New member
צ´לו הוא כלי כמעט אך ורק קלאסי

מנגנים בו כמעט תמיד עם קשת ולעתים רחוקות פורטים עליו. הוא קטן יותר מקונטרה בס ובעל צליל גבוה יותר (ומקסים לדעתי) שפשוט אינו צליל של באס. התמונות בקישורים לא ממש מייצגות, אבל אולי בכל זאת תעזורנה. עופר

עופר ב.ה

New member
בכל מקרה

אני מניח שתופים הם כלי מאוד נחוץ לג´אז, באשר הקצב הוא אחד מתכונותיו הנחוצות. קונטרה בס יכול למלא את התפקיד, באופן ואופי שונים, ואכן יש הרכבים ללא תופים (מישהו מכיר את הדיסק המופלא של שרה ווהאן AfterHours? בו יש דוגמא להרכב כזה). עופר

JOE KALIBER

New member
אישית אני לא מכיר

אבל אני בהחלט יכול לתת דוגמא אחרת השנה ניגנתי בהרכב ג´אז של בית ספר (כן אני רק תלמיד) ובתור באסיסט הייתי צריך לשמור מאוד חזק על הקטע של הקצב כי לא היה לנו מתופף, בעיקרון להרכב חובה לפחות תופים או באס, רצוי שניהם.

.Mr. Wizard

New member
זה בכלל לא נוגד את מה שאמרתי.

פסנתר ובאס למקצב, וכלי נשיפה לקטעי הסולו.

Sham 69

New member
אמממ ..

תופים, גיטרה באס, 2-3 סקסופונים (אני מתאר לעצמי שכבר שמעתם שירים שיש בהם 3-2 סקסופונים. זה יוצא נחמד), גיטרה ופסנתר הכי יפה בג´אז זה כשהגיטרה והסקסופון מנגנים את אותו סולו על אותו סולם וכש2 סקסופונים מנגנים יחד

.Mr. Wizard

New member
ראיתי קטע,

שנגנו בו על 5 סקסופונים בו זמנית, משהו ממש ממש מהיר. 4 סולמות שונים! היום שם באס אלטו וטנור! משהו מדהים, עשו אחד לשני קול שני. היה חסר שם סופרן אחד.

Sham 69

New member
בפסטיבל ג´אז בים האדום

היה איזה הרכב של 4 סקסופונים, חבל שאני לא זוכר את השם הם היו טובים .. נראה לי השם שלהם היה Super-Sax משהו דומה לזה

.Mr. Wizard

New member
אל תזכיר לי...

אני עדיין אוכל את עצמי שלא יכולתי להיות שם...

SaxRange

ולדעתי הם היו זוועתיים יצאתי אחרי 5 דקות, מזל שהיה את שלשיית קדמה במקביל במופע עעננקק!

galahead

New member
saxrange והם לגמרי

חוררו לי את העצבים! מזל שהיה את בובי ווטסון להחזיר לי את אמונתי בסקסופון. שמעתי 2 קטעים של 4 החבר´ה האלה והייתי צריך לצאת ולקחת כדור.

למעלה