ובהולנד

• פותח הנושא ro99
  • פורסם בתאריך

ro99

New member
ובהולנד

מהגרים פוטנציאלים ידרשו לצפות בסרט שכולל בין היתר זוג גברים מתנשקים בפארק ושאחריו יצטרכו לענות על שאלות. כצפוי, אירגונים מוסלמים ולא מערביים מוחים על פרובוקציה. אז נדמה לי שכבר שמתם לב שאני שונאת את ריטה וורדונק (הייל ריטה...) שנאת מוות ומוחה על גילויים של גזענות באשר הם, אבל לדעתי אם משהו רוצה לבוא לגור בארץ שבה התנהגות כזאת מקובלת אז מין הראוי שזה יהיה להם ברור לגמרי מלכתחילה. אין פה עניין של גזענות או פרובוקציה: בסרטון מציגים לכל מי שרוצה להגר להולנד את המציאות של החיים פה. Take it or leave it. אני חושבת שזאת גזענות לשמה מצד אלו שמוחים לטעון שכל המוסלמים ו/או הלא מערביים סולדים מהומוסקסואליות. מה, פתאום אין הומואים מוסלמים? אז את מי ריטה וורדונק רוצה לשלוח בחזרה לאיראן? מה דעתכם/ן?

eig

New member
גם את הסרט הם יראו 3 פעמים?

או שרק את ההודעה צריך לקרוא שלוש פעמים? :) צוחק צוחק.... נשמע לי רעיון מצויין. בלי קשר ועם קצת קשר, באיזה אירוע למונרכיה שהשתתפתי, באחד הנאומים טען איזה איש דת אנגליקני שצריך לשמור על המונרכיה ועל השורשים גם בשביל המהגרים. נהוג לחשוב שהמונריכה לא קשורה למהגרים חדשים ואפשר להוריד פרופיל עם זה, אך המציאות היא שכל אדם שקם בבוקר ועוזב את ביתו מולדתו במידה מסויימת מוותר על תרבות אחת ובא לנסות להשתלב באחרת. ולכן חשוב לשמור על שושרים חזקים ועמוקים למונרכיה ולאפשר למהגרים תרבות מאמצת. כי אם היה להם כ"כ טוב איפה שהם היו הם חא היו באים. ותרבות מאמצת זה דבר חשוב. אני לא נכנס לנושא הדתי, ולמונרכיה וכו, אלא לפואנטה, שיש לעולם המערבי מידה מסויימת של ערכי תרבות שצריך לשים אותם על השולחן למהגרים מהיום הראשון ולהסביר שזו התרבות המאמצת עכשיו ויש להתמודד עם זה. כל מדינה והתרבות שלה. ולא להמשיך להתנהג כמו שעושים עד היום, ונותנים למהגרים באשר הם לפתח סניפים של המדינות אם שלהם ושל תרבותם המקורית. אפשר להבין שהם עושים את זה כי אין להם סך הכל אלטרנטיבה חזקה אחרת, ואף אחד ביוזמתו לא יקום בבוקר וימציא תרבות חדשה. כל אדם שמגיע, מהגר או פליט לא משנה מצד אחד של העולם ולצד המערבי, בכניסה צריך לחתום על מסמך שהוא מבין את חוקי המקום, דמוקרטיה וכו וכו ומקבל את את זה על עצמו.

MecGrag

New member
הלוואי וזה היה כזה פשוט

אם אני אנסה לעשות השוואה גרועה, אני יודע, בצרפת הרי אומרים משהו הרבה פחות חמור מזה. פשוט מנתקים את הדת מהמדינה (כמו למשל האיסור על סממנים דתיים בבתי הספר). זה נגמר (או רק התחיל) בזה שבסוף האנשים מרגישים "מקופחים" ושורפים להם מכוניות בבירה... כנראה שקשה מאד להגיד לקבוצה שלמה לזנוח את הערכים שלה, גם אם מאד הייתי רוצה שזה יקרה בעניין של הומופוביה, ועוד בייחוד כאשר זה הדבר שהכי קל להם להיאחז בו במדינה זרה.

ro99

New member
המצב בצרפת הרבה יותר מורכב

זה לא רק הקטע של הדת אלא היסטוריה ארוכה של אפלייה (שגם קיימת בהולנד, אבל לא בסדר גודל כזה - אל תשכח את המשקעים ההיסטורים של צרפת עם אלג'ריה למשל, בין היתר). אין כאן שום דרישה לזניחת ערכים. מה שכן יש, זאת דרישה לקבל את הערכים של המקום אליו אתה מגיע במובן של tolerance. אתה יכול להמשיך להחזיק בערכים שלך, אבל לא לנסות לכפות אותם על אחרים, או לנסות להרוס לאחרים ערכים שחשובים להם בדיוק כמו שהערכים שלך חשובים לך. בתור אתאיסטית תמיד חורה לי שמצפים ממני ללכת על קצות האצבעות בכדי לא לפגוע ברגשות הדתיים של אחרים (שלדעתי האישית הם כמו להאמין ב-Father Christmas בערך), אבל ההתחשבות הזאת ברגשות לעולם היא לא reciprocated: הערכים שלי לא נחשבים למספיק "רגישים/כאובים" וניתן לדתיים (באשר הם: נוצרים, יהודים, מוסלמים ועוד) מעין "חופש דת" לאמר דברים מחרידים ופוגעים עלי. אז על מילים בלבד (כל עוד אין כאן הסתה למשהו מעבר לזה) אני מוכנה עדיין לעבור לסדר היום (בשם הערך ה"קדוש" לי: חופש הדיבור והמחשבה), אבל כשזה עובר לאלימות בשם ערכים דתיים (כפי שכבר קרה פה עם הומוסקסואלים שהוכו ע"י קבוצות של צעירים מוסלמים באמסטרדם או נוצרים אדוקים במקומות יותר נידחים) אז אני חושבת שזה פשוט מטורף. למה ביקורת של דת וערכיה הם בגדר טאבו? אני גם תיכף אמציא לי איזה סיינטולוג'י הזוי (ושוב, לדעתי, דת "רשמית/מסורתית" לא עולה על סיינטולוג'י מבחינת ערך ההוקוס פוקוס שבה אני מחזיקה אותה) ואהפוך עולמות כשמשהו יעליב את צפרדע הצדק והחוכמה שאני משתחווה אליה ושרה אבאניבי אליה כל יום עם הנץ החמה. ויש מקומות רבים שאם הייתי אומרת דברים כאלו ישר היו רצים להרוג אותי. זה לא אבסורדי? ולכן יש מקומות בעולם שבהם אנשים יכולים לחיות ללא הטרור של דת שהורס כל בינה וכל סובלנות (ואני כוללת את ארה"ב כמקום מפגר בנוסח הזה). ואנשים רבים מארצות פחות חופשיות בוחרים להגר לארצות שבהן יש הערכה לאדם עצמו ולא למין פנטזיה המונית. כל מה שמבקשים מהם זה סובלנות לגבי החיים שאנחנו בחרנו בהם. זה הכל.

MecGrag

New member
אין מקום שהמצב בו לא מורכב

אבל רק כדי להבהיר, אני אהיה האחרון שלא יברך על הרעיון הזה. אני בכלל חושב שזה יהיה רעיון טוב שזה יוקרן בכל בית ספר ברחבי העולם כדי להגדיר מחדש בקהילה ההומופובית את הנורמה. חרף זאת, ורק בגלל שמתחשק לי קצת להיות בתפקיד הרע הערב, אנחנו גם צריכים לזכור שאנחנו בעד הרעיון כי נוח לנו איתו. בואי נניח שעכשיו במדינת ישראל היו קמים הדתיים והמסורתיים (שהם לבטח יותר מאשר אחוז ההומואים במדינה) והיו מעבירים חוק שכל מהגר צריך להכיר את "מנהגי המקום", ובמסגרת מנהגי המקום היו כל מיני פולחנים דתיים אלה ואחרים, שכמובן לא כוללים הומואים. את מסכימה איתי שאובייקטיבית יש יותר מנהגים דתיים במדינת ישראל שנתקלים בהם ברחוב מאשר זוג חד מיני מתנשק? כך שבאופן מספרי, טענה מן הסוג הזה יכולה להיות קבילה. אני לא חושב שאז היינו כל כך צוהלים ומעודדים. אני מניח שזה מה שעבר בראש למתנגדים לרעיון שאנחנו עוסקים בו. בטח גם הם יגידו שהם מבקשים סובלנות לגביי החיים שהם בחרו בהם (שבהם יש איסור על הומוסקסואליות). זה הכל. מה שאני רוצה לאמר בעצם זה שאני שמח על הרעיון, אבל אני יודע שזה נובע ממניעים אישיים אינטרסנטיים של מה שאני חושב שנכון, ולא מאיזו מחשבה על טובת האנושות.

eig

New member
תשמע.. זה לא מניעים אישיים זה שפוית

ואני אשתמש בדוגמא שלך על ישראל. ישראל אינה מדינה דמוקרטית, ישראל אינה שומרת על זכויות אדם וכו וכו ולכן ישראל צריכה לשלם, לשחד, לשלוח מטוס מיוחד על מנת שמהגרים יבואו. ואלה שבאים עם כל הצער זה מכיוון שאין להם לאן ללכת. לכן אתה יכול גם להראות להם תמונות של קברי צדיקים, זה לא משנה, מי שמהגר לישראל אין לו יותר מדי אופציות. העובדה היא שאנשים מהגרים למדינות מערביות, דמוקרטיות, מכבדות זכויות אדם וכו.. ואילו הסיבות שמביאות את האנשים למדינות כאלה. ולהראות הומואים מתנשקים זה להראות סבלנות. ואין בזה שום עניין של אגואיזם שלנו כהומואים. וגם המוסלמים שבחרו לברוח מאירן, יכולים לשמור על הערכים שלהם כמה שהם רוצים אבל בפועל לחיות במדינות שחוקה וערכי אדם שומרים עליהם חשוב להם יותר מאשר להיות קרובים למכה. ועל כן אפשר לדרוש מהם קצת יותר. ואין בזה שום דבר רע. ואם להתנשא, אז זה להראות להם את מה שהם באו בעצם למצוא. עולם אחר. של חירות. ובהמשך להודעתי הקודמת, צריך להמציא למהגרים באשר הם תרבות מארחת וערכים לאמץ. זה לא יקרה בין לילה כמובן אבל הם יהיו מוכנים לזה. אחרי הכל אם הכל היה טוב במקום שממנו באו הוא לא היו עוזבים. יפה לדבר על אירן כעל דוגמא קיצונית, אבל ישראל במידה מסויימת נמצאת באזור הזה של העולם.

ro99

New member
זה לא אותו הדבר

קודם כל, אם הדת שלהם מתנגדת להומוסקסואליות ויש ביכלתם לא לחיות חיים כאלו, אז זכותם לא לחיות כך. אם אנשים מסביבם כן יחיו כך זה לא יעצור אותם מלחיות חיים מאושרים עם אישה/בעל, ילדים כרצונם, וחיות מחמד מכל הסוגים והמינים. עוגמת הנפש שלהם תהיה מינימלית בהשוואה למה שנגרם במצב ההפוך: אם הם ינסו לעצור או להפריע לאורח החיים שלנו למשל, זה יקח מאתנו את הזכות לחיות חיים מאושרים עם בן/בת זוג, ילדים כרצוננו - מקסימום ירשו לנו איזו חיית מחמד או שתיים. קצת אחרת, לא? תראה, הסרט שבמרכז הדיון פה הוא סרט הסברה על החיים בהולנד. נהוג להראות למהגרים כיצד מתנהלים החיים בארץ שבה הם רוצים לגור. הרי החיים שונים בכל ארץ וארץ, לא? אפילו כשהגרתי מאנגליה, ארץ מולדתי, להולנד, ההבדלים היו הרבה יותר גדולים משיכלתי לשער. הקטע עם הגברים המתנשקים הוא רק פסיק קטן בסרט שכולל הרבה יותר פרטים של חיי היומיום בהולנד. אם תקרא את המאמר המצורף מהעיתון האנגלי בנושא, תראה שיש גם אישה יוצאת מהים לבושה בבליקיני בלבד... אם למשהו יש בעייה ממש רצינית עם זה אז יהיה לו קשה לחיות בהולנד בקיץ. בוא אני אתן לך דוגמא של אנשים דתיים שאני מכירה שכן מצליחים לחיות עם המצב הקיים פה. יש לי קליינטים נוצרים אדוקים מארה"ב. וכולנו יודעים מה זה נוצרים אדוקים בארה"ב. והאבא הסביר לי פעם איך לבת הקטנה קשה להבין למה היא רואה כל כך הרבה דברים מסביבה שלפי אורח החיים שלהם הם אסורים. אז הוא מסביר לה שלא כולם חיים כמוהם, ולכולם יש קני מידה אחרים, ואפשר פשוט לחיות ולתת לחיות. וזה לא אומר שהאנשים האחרים הם רשעים מרושעים, אלא זאת דרך החיים שלהם. גישה שלא ממש משתקפת בחיי הרוב הנוצרי בארה"ב, אבל הם באמת משפחה מיוחדת. אבל מה, זה מראה שזה אפשרי. מה שכן, אם תקרא בקטע המצורף, הגישה של גרמניה ממש מוגזמת. נראה לי שהם צריכים לבחון קודם את האזרחים הארים שלהם ולראות אם הם עוברים את המבחן... יש מבחן קצת פחות מופלץ אך לא פחות מגוחך בבריטניה. אם יום אחד יחליטו לבחון אנגלים כשרים כהלכה אז הלך עלי. שוללים לי ישר את הפספורט ומגרשים אותי לאוזבקיסטאן!

MecGrag

New member
אם אני אוהב את...

Einsteurzende Neubauten, זה מספיק טוב לגרמנים? מעניין אם לשר שהגה את הרעיון הזה יש שמץ של מושג בתרבות הגרמנית האלטרניטיבית שצמחה בגרמניה בשנות ה-80... היא משמעותית לדעת רבים. אני מבין מה שאת אומרת, וגם את מה ב-eig אמר, ואני מסכים לחלוטין. אבל יש משהו בתקופה הקצרה שאני נמצא כאן בצרפת, ובכמה שיחות שיצא לי לעשות כאן עם צרפתים "אותנטיים" (ועוד אחד שהוריו פליטים מירושלים) שגרמו לי לראות דברים בצורה קצת אחרת על המון דברים שקשורים בעולם "השלישי". רק כדי לא לסטות לגמריי מן הנושא אני לא אכנס לזה עכשיו, כי זה באמת יכול להיות ארוך ומייגע, ויהפוך את זה ל-
מטורף. אני רק אגיד שבמקרים רבים אנחנו מנסים לשכנע אנשים בטיעונים "שפויים" כאשר עולם המושגים שלהם "לא שפוי". מה שאנחנו קוראים שפוי, יהיה בעיניי האחר חולני. מבחינת המהגרים "הפרימיטיביים" (שדרך אגב eig, נדמה לי שהם באים יותר בגלל הכסף ולא בגלל הרצון לחופש) לראות זוג הומואים מתנשקים זה לא שפוי. האם זה אומר שאני לא שמח שבהולנד עושים את זה? כלל וכלל לא. כן ירבו. אבל צריך קצת יותר מזה כדי לגרום להשתלבות בעולם הערכים המקומי של מדינה. אם רוצים באמת להתמודד עם הבדלי תרבויות (ואני אומר את זה בכלל, ולא רק בהקשר החד מיני), צריך לחשוב כמו הצד השני, ולא כמו שאנחנו היינו רוצים לחשוב. הצגה של זוג הומואים לא תשרת את המטרה של התערות בחברה. צריך מאד להזהר שזה לא יתפרש כצעד מתנשא ("אנחנו השפויים מנסים להסביר לכם למה אתם לא אנושיים"). זאת לדעתי אחת הטעויות שצרפת עושה כאן עם המהגרים והאזרחים המוסלמים (הם "צודקים" אבל לא ממש מנסים להיות "חכמים"), ונדמה לי מביקורי הקצרים באירופה שהמצב לא שונה בהרבה במדינות אחרות. יכול להיות שאני טועה, ואני בטוח שזה הרבה יותר מורכב, אבל על כל פנים זאת דעתי... (טוב, האמת, אין כאן שורה תחתונה. באמת יופי שהם עושים כזה דבר, גם אם זה יעזור כמו כוסות רוח למת).

eig

New member
אל תרד לפרטים - נסיון שני

זוג גברים מתנשקים זה פרטים קטנים. וזה לא העניין. הנושא שעליו אנחנו מדברים, כמו שאמרה RO אילו תפישות עולם יותר ליברליות של חיה ותן לחיות. אום אין לך עולם מושגים פרטי בשביל זה יש חוק וחוקה. כבוד האדם וחירותו ושאר מאייפני החופש. הרעיון הוא לקבל את זה שלכל אחד יש את תפישת עולמו הפרטית וכל עוד זה לא פוגע באחר (והחוק מגדיר מה זה לפגוע, ולא, לראות זוג הומואים זה לא פוגע זה רק יכול להפחיד אם אתה בור). ולא משנה למה אנשים באים, חופש, כסף whatever זה מה יש פה ועם זה צריך לחיות. אני בהחלט חושב שכל מדינות המערב קולטות ההגירה צריכות להיות הרבה יותר נוקשות עם ההסברה הזו.

MecGrag

New member
שוב, לא מתווכח עם הרעיון והמטרה

מסכים עם כל מילה. המשפט האחרון שלך הוא הקשה בכל העסק. השאלה הגדולה היא האם באמת מדינות מערביות קולטות הגירה מצליחות להשיג את המטרה הזאת. התחושה הראשונית שלי היא שזה לא נעשה מספיק, כי הם מנסים להסביר את משמעות הליבראליות בכלים ליבראליים, ולמי שאין יכולת להשתמש בכלים כאלה, אין גם יכולת להבין השפה מלכתחילה. הבעיה גדולה שבעתיים כשאפילו בקרב האזרחים אין קונצנזוס בנושא.

eig

New member
לאמץ את הרעיון הישראלי

הייתה לנו פה בבית שיחה על הנושא לפני כמה ימים, וחשבנו שמדינות קולךטות הגירה צריכות לאמץ את השיטה הישראלית בכל הנוגע לפליטים לפחות. אני כמובן לא נכנס לבעיות בישראל ולמה דפקו את השיטה זה לא העניין עכשיו. מרכזי קליטה ! אני חושב, שכאשר כמות מסויימת של פליטים מגיעים למדינה מערבית, באופן טבעי הם הולכים לחפש קהילות של פליטים נוספים מארץ מוצאן, מתחברים אליהם, שואבים מהקהילות מה שהן צריכות וכולל שטיפות מוח ומידע סלקטיבי, ונשארים דבוקים. אם כל פליט יחוייב לעבור במרכז קליטה, בו למשך תקופה יתערבב עם פליטים ממדינות אחרות ומרקע תרבותי שונה, וכולם יחד ילכו תקופה לגן, וילמדו את השפה, ויקבלו הסברה. וכמובן מרכזי הקליטה יוכלו להיות בערים קטנות שיוכלו לקלוט אותם לשוק העבודה במקום ישר לרוץ לערים הגדולות להצמד לקהילות הישנות. אני מאמין שזה יעזור לאינטגרציה הרבה יותר טוב, והפאשרות לעשות חברים חדשים מרקע תרבותי שונה מתוך שותפות גורל.. יכול לעזור לקליטה בחברה הרבה יותר מהר ויעיל מהמכונת הנוכחית. כמובן... למי אכפת מיזה חוץ מאיתנו :)

eig

New member
לספור הם יודעים בגרמניה?

האם יש מצב להכניס מספרים למבחן האזרחות הגרמנית, לדוגמא רשימת מדינות וליד כל מדינה קו, ועל הנבחן למלא כמה אנשים מתו מכל מדינה/עם כתוצאה ממלחמת העולם השנייה. נראה אז מי מקבל אזרחות גרמנית.

Noile

New member
יש כאן עוד נקודה,

שלא זכור לי בכל השנים שגרתי בארץ שמישהו זרק אבנים, קילל או היכה דתי בגלל שקיים מנהגים דתיים. כמו שרו אמרה, יש, במיוחד בארץ, כבוד למנהגים דתיים אך בלי ציפיה שהכבוד הזה יהיה הדדי. תסתכל למשל על יום כיפור או תחבורה ציבורית בארץ בשבת, שהופסקה כביכול בגלל פגיעה ברגשות הדתיים. אז איך קורה שדתיים חיים בחו'ל, במקומות שמוכרים חזיר ונוסעים בשבת והרגשות שלהם לא מספיק נפגעים בשביל לעזוב ולעבור למאה שערים או לבני ברק? אולי פשוט גם הדת היא עניין של פוליטיקה ואף יהודי דתי כאן למשל לא יחלום לזרוק אבן או לירוק על בחורה עם מחשוף ובטח שלא לדקור צועדים במצעד הגאווה מכיוון שלא יסבלו את זה כאן.

Nirvana0

New member
אין קשר בין הפרדת הדת

לבין שריפת המכוניות בצרפת. העניין הוא הרבה יותר עמוק וסבוך. הרקע למהומות (זה מה ששמעתי מפי צרפתים ולא מעיתונים) היה רדיפת שוטרים צרפתים אחר מספר צעירים בגלל חזות מזרחית, שלצערם(?) הובילה למוות שניים(אאל"ט) מתוך החבורה. לנספים בהתחשמלות לא היה עבר פלילי, מה שעורר את זעם האוכלוסייה המהגרת ותחושות הרדיפה והאפלייה רבת השנים התפרצה החוצה. התוצאות כבר ידועות. נושא המהגרים בצרפת וטיפול השלטונות הממשל בעניין הוא לא עניין של מה בכך, הוא עמוק וסבוך דיו מכדי לומר עליו משפט וחצי ואו להתיימר להכיר את התמונה המלאה. לגבי הדת (ההתבדלות) ושמירת הערכים, משום מה יש בי תחושת דז'ה וו היסטורית עם העם היהודי שחי בתקופות החשוכות באירופה. הקנאות לדת, לערכים, למסורת והשמירה האדוקה מהתבוללות בחברה הנוצרים או במדינה בה חיו הובילו להתבדלותם, לחיים בקומונות סגורות, לעסקים פרטיים - לשנאתם ומאוחר יותר לפרוגרומים הקשים שפקדו אותם. לא יודעת למה זה עלה לי עכשיו, ככה על רגל וחצי... טוב חייבת לזוז עכשיו.

Nirvana0

New member
אייייאייייי

קצת פאוזה מעבודה ג'יפה שהונחתה עליי ביום אביב בהיר וחם, ולא שאני מקטרת. טוב שיש עבודה, אבל לפעמים זה כמו קוץ בתחת אוף. טוב לעניינינו, טוב שיש ארגונים מוסלמים שמוחים על כל דבר, ככה הארגונים היהודים יכולים לצאת לפיקניק בינתיים
ועכשיו ברצינות, נראה לי שאם לא היו מוחים כל כך הרבה (ולפעמים על כל דבר קטן שזז), לא היה כל זה עולה לכותרות, ולא שהוא לא מבורך! זה יהיה טוב גם נגד כל מיני הומופובים שלא בהכרח מוסלמים. "כצפוי, אירגונים מוסלמים ולא מערביים מוחים על פרובוקציה." נו מה החוכמה כאן, לא ברור שזו פרובקציה שנועדה בדיוק להוציא את המחאה המטומטמת הזו שלהם. לפעמים, אני לא קולטת את הארגונים האלה בהתנהלות שמזיקה להם ולסובבים אותם יותר ממה שמועילה. מתי יקלטו שכשילמדו לא להגיב על כל פיפס, ירוקנו אותו מתוכן וכך את הפרובוקציה המכוונת לכאורה. ואולי אולי הריטה הזו תירגע ולא תחזיר את האיראנים המסכנים לגוב האריות.

ro99

New member
יקח הרבה יותר להרגיע את ריטה

יש לי כמה רעיונות, אבל אני לא רוצה לעבור את סף חופש הדיבור ולהגיע להסתה...

Nirvana0

New member
אני שמחה...

שהתאפקת, אחרת בחיים לא הייתי מצליחה לשכנע אותם שחשבת על זה לבד
ד"א, שמעתי שבכל זאת החליטה להשעות את החלטתה התמוהה להחזיר לאיראן גם כאלה (איראנים) שהתנצרו?? מעניין מה עובר עליה. ומעניין מה אומר העם על זה.

ro99

New member
לא עובר עליה שום דבר

סתם פוסטמה גזענית ואנטיפטית בצורה שמזכירה את מרגרט ת'אצ'ר שתצלה בגהינום עידן עידנים כשתגיע לשם אמן אתאיסטי. משהו שהשטן אפילו לא היה מצליח לברוא - קשה לתאר למשהו שלא חי פה מה זה הדבר הזה. ויש אנשים שאוהבים אותה. ויש הרבה ישראלים שאוהבים אותה (ראי הערה קודמת שלי איפשהו על ישראלים שמחשיבים את עצמם שבדים לפחות ואוהבים להתעלות על מהגרים אחרים ו/או מייבאים ישירות את הגזענות הישראלית למקום המגורים החדש - נראה לי שאני וארכיתומר כמעט היחידים שיוצאים דופן פה...). מה שהיא כן משיגה זה שהיא כל כך גזענית (במסווה של לא גזענית) שהיא עודדה את כל הלא לבנים בהולנד סוף סוף להיות יותר מעורבים בפוליטיקה, להצביע, ולהעיף אותה ואת החולרות שאיתה בשלטון (ימין "ליברלי" ונוצרים-דמוקרטים). בבחירות המקומיות לפני שבועיים השמאל זכה בענק - עד כדי כך שראש מפלגת הימין הרגיש צורך להתפטר. יש לי כמה קליינטים מ"עדות המזרח" (
, בעצם סורינאמים) והם פעילים מאוד מבחינה פוליטית כיום (ישירות בגלל זה כי נשבר להם הזין מהיחס אליהם מהשילטון וההתעלמות ממציאות החיים שלהם) ורק מחכים לבחירות הכלליות בכדי להעיף אותם לקיבינימט. I can't wait! ריטה חזרה בה מדעתה בגלל שפתחו עליה כזה פה גדול פה בגלל מה שאמרה (כולל אירגונים לזכויות האדם ועוד) ואולי גם בגלל ששמה לב שעכשיו שמילוסביץ' התפגר במזל טוב, יש מקום לעוד אחד/ת בבית המעצר של ה-International Criminal Tribunal בהאג, ואפילו שהיא לא יוגוסלבית, אם תמשיך בשלה, גם יום אחד יגיע התור שלה...

למעלה