ואפרופו מורים.........

שורצמן

New member
ואפרופו מורים.........

למי שלא זוכר....(ואתם לא חייבים לזכור..) עברנו אבחון ובו היה ברור מעל לכל ספק שאנחנו צריכים לקבל ריטלין (בתי בת ה- 9). התלבטתי אם להתחיל עוד השנה את הריטלין שאני לקראת סוף השנה והמורה עסוקה באיך לסיים את השנה הכי טוב שאפשר מבחינתה!!!!! (ומבחינתה בלבד!) לא התחלנו עם הריטלין , כך האינטואיציה שלי אמרה....וטוב שכך!!! באספת ההורים שהיתה השבוע דיברתי עם המורה אחד לאחד....שאלתי אותה אם היא יודעת מה זה קשיי קשב וריכוז או ADD או ADHD והיא אמרה לי ש"שמעה משהו..." התחלתי להסביר לה על קצה המזלג...רק בראשי פרקים ע"מ שתקל על הילדה כי היא לא תקבל ריטלין השנה..... והיא אפילו לא שמעה את המשפט הראשון שאמרתי!!! היא הסתכלה על השעון שלה ודחקה בי .....לפני שאמרתי משהו בכלל!!! אז בשביל מה יש אסיפת הורים לעזאזל!!! (הרי בשיחת טלפון לביתה ,היא נותנת הרגשה שזה מפריע לה בזמנה החופשי..) נו , איזו מורה.... טוב סתם רציתי לשתף אתכם!!! אנו נחכה לשנה הבאה למורה חדשה ...הסבלנות משתלמת!!! ביי לכולם

zivadina

New member
אני עדיין חושבת ששגית.

לדעתי, היית צריך ללמוד את הנושא לעומק בעצמך, ולהתחיל לתת לילדה ריטלין מיד. אתה לא חייב להתנות טיפול חשוב לילדה שלך בהבנה של מורה אטומה. אבל עכשיו סוף השנה, ואני מקווה שבשנה הבאה תיקח על עצמך את מלוא האחריות, ותנסה לעניין את המורה, אבל לא להיתלות בה. בהצלחה (ויש לי הרבה טיפים מהנסיון, אם אתה מעוניין). זיוה

דליה.ד

New member
ריטלין - לנסיון

אני התחלתי לתת ריטלין לבני כבר עכשיו, למרות שבאמת כבר סוף השנה, פשוט כדי שנדע מה המינון שהוא זקוק לו בשנה הבאה. גם עם בתי הגדולה היה כך ונתנו לה בשבועיים האחרונים ללימודים, מה שלא מנע מהמורה לומר לי שחל שינוי דרמטי בילדה שזה פשוט מדהים..... נכון, לא כל המורות מצוידות בטקט. ואת יכולת להעיר לה על כך וללכת גם למנהלת. אצלינו נותנים לכל זוג הורים חצי שעה בערך, נכון. אסיפות הורים נמשכות אצלינו מספר ימים (ארבעה ימים), כל משפחה יודעת את היום והשעה המיועדים לה! גם המורים המקצועיים נוכחים בכל הימים. זה הכל ענין של מדיניות בית הספר.

שורצמן

New member
למדתי את הנושא לימוד מעמיק!!!

השיקול שלי היה להתחיל את לקיחת הריטלין עם כמה שיותר שתוף פעולה מצד בית הספר , הבעיה של הבת שלי היא מאוד מינורית ללא בעיות חברתיות או אחרות של התנהגות, יש לה ADD טהור שמקשה עליה בלימודים ולמרות זאת מצבה בלימודים בינוני ולא גרוע מכך. הריטלין אמור לעזור לה בלימודים וכיוון שכך המורה שלה תצטרך לשתף פעולה ביותר ממאה אחוז!!! זיוה היקרה ,את האחריות המלאה לקחתי על עצמי עוד בהתחלה ולכן לא יכולתי להרשות לעצמי כשלון בגלל מורה אחת מטומטמת!!!! הצורה שבה ענית לי מאוד מכעיסה !!!!!!(פשוט התנשאת) שלום לך וכל טוב סיגל ואל תטרחי לענות חזרה!!!!!

למעלה