ואפפן ס.ס

LHOswald

New member
ואפפן ס.ס

ראיתי תוכנית של הערוץ היסטוריה על ואפפן ס.ס. היו שם מלא דברים מעניינים, אבל השאלה שרציתי לשאול היא כזאת - אני שמעתי דעות שהם לא השתתפו בפשעים בסדר גודל הרבה מעבר לורמאכט, ולהיפך. לפי התוכנית הם כן, הרגו אזרחים, השמידו את הכפר הידועה בצרפת, הוציאו להורג שבויים אמריקאים וכו`. אז כל זה נכון? לא רק יחידות קרביות אלה גם פושעי מלחמה?

שינובי5

New member
הם היו

פושעי מלחמה הרבה יותר גדולים ו""מכובדים"" מהוארמאכט,כמעט בכל מקום בו הם שהו הם עוללו משהו.

קוכולין

New member
ובפרט יש להזכיר

את דיביזית הוואפן-ס"ס "Das Reich", שביצעה למיטב זכרוני את הטבח בכפר הצרפתי אוראדור.

ר ן 1 2 3

New member
סס לכל דבר

הוואפן סס, או הסס החמוש, היו יחידות לוחמות, קצת יותר צבאיות מהאינזץ-גרופן או מהטוטנקופפרבנדה, שהיו יחידות שעסקו אך ןרק ברצח, דיכוי והשמדת יהודים. הוואפן סס גם עסק בכך, אך ככל שהתקדמה (או ליתר דיוק נסוגה) הלחימה בחזית המזרח ומאוחר יותר גם במערב, הוא יותר ויותר דמה יותר לכוח לוחם. בלי "להזניח" גם את "תפקידיו" כסס.

Y. Welis

New member
הם שילבו לחימה עם אידיאולוגיה

ככל שהתאפשר. מטרתם לא היתה השמדה נטו, אבל הם לא בחלו בכך כשניתן להם. לרוב הם נהנו מציוד משובח במיוחד ומכוח אדם איכותי (עד לשנות המלחמה האחרונות) דבר שהפך אותם בד"כ ליחידות עילית.

LHOswald

New member
הבנתי

שכך היה בהתחלה, אבל מרוב אומץ וחוסר איכפתיות מאבידות הם איבדו הרבה כח אדם, ויותר קרוב לסוף הם היו מגייסים מכל האירופה, ומכל 10 חיילים שם, רק 4 היו גרמנים, וכבר לא היה להם אחדות כמו בהתחלה.

לא מדויק

הואפן אס.אס. היו בהתחלה כמה אוגדות עלית של גרמנים נאצים חברי אס.אס. האוגדות האלו נותרו יחידות עלית גרמניות עד הסוף. הענין הוא שכאשר גויסו אוגדות רבות ומגוונות של מתנדבים פרו נאציים מכל אירופה, וכל מיני יחידות דומות, האס.אס. העדיף שהם יהיו תחת שליטתו ולא תחת שליטת הצבא ולכן הם גם היו שייכים לואפן אס.אס שהתרחב מאד מספרית בגלל זה, ואז התחילו לכנות את האוגדות המקוריות שלו בכינוי הזה (האוגדות המקוריות) והן כאמור נותרו יחידות עלית מצוידות בנשק רב מאד ומתקדם (טנקי טייגר בשנים המאוחרות למשל) וקיבלו עד הסוף את מיטב הנוער הנאצי הגרמני.

Y. Welis

New member
כאשר מס' הגרמנים פחת והלך

ה-SS הגמיש באופן פלאי את חוקי הגזע שלו עצמו, וקיבל לשרותיו כל מי שהיה מוכן להתגייס, למען האמת: קוזקים, אוקראינים, צ'כים ועוד. כולל כאלה שבתחילת המלחמה היו נחשבים לנחותים.

זה פשוט היה ענין של כח וסמכויות

האנשים האלו הפכו לחלק מהסד"כ הלוחם של גרמניה, והיה מדובר בכח די גדול, ומאבקי כח שליטה וסמכות היו קימים גם בגרמניה הנאצית, ולכן האס.אס. לקח אותם לעצמו. (יש בזה הגיון. כך הצבא הגרמני נשאר צבא גרמני, והלוחמים הזרים האלו שבאו להילחם למען גרמניה מסיבות פוליטיות נלחמו תחת האס.אס. שהיה ארגון פוליטי - הצבא של המפלגה הנאצית). כדי שלא ייוצר ערבוב גזעי ואחר, היתה הפרדה מלאה בין אוגדות העילית הגרמניות המקוריות של הואפן אס.אס. שנותרו כאלו, לבין אוגדות המתנדבים הזרים. השייכות הארגונית המשותפת לואפן אס.אס. היתה הקשר היחיד ביניהם.

שינובי5

New member
כן ולא

הס.ס. הבין בשלב מסןים כי כוח האדם הראוי לגיוס בקרב עמים שונים יכול למלא את שורותיו, פרט לאבידות הכבדות הייתה להם בעייה נוספת רצינית - תחרות עזה עם ח"א ח"י - בייחוד הצוללות - ואפילו מול הוורמאכט , על כוח האדם, ב-43 אחרי שיותר מידע דלף על אכזריות הקרבות במזרח הייתה נטייה של הנוער לנסות לא להתגייס לס.ס - וואפן ס.ס. זה לא כ"כ סייע להם. מצד שני התברר להם שיש מאגר מוכן ונכון בחלקו להתגייס לטובת המאמץ הגרמני במלחמה - בעמים כבושים ( הן עקב אידיולוגיה ימנית קיצונית, והן משום אופורטוניזם לשמו ), הסס הצליח לגייס לפי הערכות כ-2 מליון אנשים ! לשורותיו, חלקם מקבלים היום פנסיה ממשלת גרמניה.... ההפרדה - זה נכון שלדיביזיות מסוימות התקבלת רק כגרמני, בעיקר הדביזיות הראשונות, אבל הדביזיות האחרות היו מאוכלוסות לא רק בתת אנוש כהגדרתכם אלא גם בפולקדויטשה. הס.ס. סבר ודי בצדק כנראה שהם חומר אנושי יותר ירוד ממגוייסי החובה בני גרמניה. בעיקרון הדביזיות האלו הופנו למשימות שיטור פנימי ואבטחה מה ששיחרר כוחות לחזיתות השונות. למשל דביזיית פרינץ אויגן ששרתה בקרפטים(אם אינני טועה) ודביזיית חנג'ר ( דביזיה 13 ) ששרתה ביוגוסלביה, היא הורכבה ממוסלמים - כן, זוהי הדביזיה שהמופתי ברך - פרינץ אויגן הייתה של פולקדויטשה. רק לסיבור האוזן על המוזרות בגיוס - היו גם כ-3000 הודים ששרתו בוואפן ס.ס. אם כי הם לא ראו הרבה שירות קרבי. כנראה שהס.ס. חשש מכך שברגע האמת הם ידפקו נפקדות לבריטים.

LHOswald

New member
יש למישהו מידע

האם היו זרים בדיוויזית "אדולף היטלר"?

לא ודאי, אבל אני די בטוח שלא

"לייבשטנדרטה אדולף היטלר" (משמר הראש של אדולף היטלר) היתה האוגדה הראשונה של הואפן אס.אס. אני די בטוח שלא שירתו בה זרים (אם כי לגבי חריגים אף פעם אי אפשר לדעת)

קוכולין

New member
כריסטופר בראונינג כותב

בספרו "הדרך אל הפיתרון הסופי" שהפולקסדויטשה נודעו באכזריותם כלפי היהודים והעמים הכבושים, אפילו יותר מאשר שאר הגרמנים.

mishauli

New member
גם בוורמאחט היו יחידות של זרים. עוד

לפני שאנבור בארכיון של פורום זה (פרסמתי נתונים מקיפים), זוכר אני שגדוד 812 הארמני (בפועל היו שם כ-20,000 איש) היה בוורמאחט, לא ב-ס.ס..

LHOswald

New member
אגב

ראיתי איזה מאמר על 150000 חיילים ממוצא יהודי בורמאכט, כולל גנרלים כמו Milch. עד כמה זה יכול להיות אמת? או שקר?

קוכולין

New member
אני לא בטוח בקשר למספר

אבל ההיסטוריון בריאן ריג, שיצא לי להכיר אישית, כתב ספר על זה, שתורגם גם לעברית. שם הספר: "החיילים היהודים של היטלר". כדאי לקרוא- אני טרם הספקתי.

LHOswald

New member
בדיוק

זה היה השם של הכתבה. היו שם לא מעט תמונות, כולל של קצין הולנדר, שזה נשמע שם משפחה מוכר ליהודים, והיה לו german cross in gold בין שאר הדברים. ועוד סיפור על חייל גרמני שבא לבקר את אבא שלו באחד המחנות, ושומר שהיה שם מאס אס אמר לו שאם לא היה לך איזרן קרויץ הייתי זורק אותך לאבא שלך. כמובן עד כמה זה אמת אין לי מוסג.

למעלה