ואני תוהה

לא לא

אוכלי אורז לא אוכלים מצות מאמצע החבילה. זה רק אוכלי קטניות ברורות שאוכלים בין שמיטה להר-סיני וגם זה סטריקטלי בשעות הפנאי. אוכלי עשבים שוטים מותר להם להרטיב קודם, אבל רק עם הניחו לפני כן שעוונית. קראתם מאיר שליו על כמון? תקראו תראו מה זה עוכל ישראל.
 

תּמר

New member
מפני שהוא עלול להיות מעורב בדגנים

(אורז עלול להחשב דגנים, אבל אני לא בטוחה שזאת תשובה נוספת, כי הוא לא מחמשת מיני דגן.) כמו קיטניות, גם אורז מובל בשקים שהובלו בהם דגנים, ולכן עלול להיות מעורב בהם. גם אלו שאוכלים אורז (ונראה לי שאצל כורדים זה המאכל העקרי של פסח, היינו פסח=אורז) - בוררים את האורז כשלוש פעמים. אמא שלי ספרה לי שתלמידות שלה היו בוררות אורז מט"ו בשבט (שקים גדולים, כנראה).
 
בור ועם הארץ הייתי

עד היום חשבתי שבוטנית זה בוטן עם קצת ציצקאלאך. אז דגן את אומרת
אולי דגנית?? דגניה???
 

hillelg

New member
יש גם מחלוקת תנאים

אם לחם שעשוי מאורז הוא חמץ. נפסק שלא.
 

גרי רשף

New member
מצה שרויה אינה שרויה?

שרויה = מותרת (למשל בהתרת נדרים), ומכאן שמצה שרויה אינה שרויה.
 
מה שכמובן מזכיר

את ההוא שרצה לעלות עם כלב לאוטובוס, ואמר לו הנהג - "אסור - מותר, מותר - אסור". אחחח, נהגי האוטובוס שהיו פעם. בכלל - המקשר, המגפר.. אלו היו ימים..
 
למעלה