ואני, בעצם, כתמיד-

השקופה

New member
ואני, בעצם, כתמיד-

אתמול הילדה שאלה אותי בפעם המליון למה בעצם התגרשנו. רציתי לומר לה שהייתי שקופה. רציתי לומר לה פעם אחת כדי שתבין, אבל לא היה לי את האומץ. ילדה עמוסת תלתלים זהובי שמש, ילדה שהעולם חש בנוכחותה בכל שניה.. את יכולה להבין איך זה לחיות כשאת שקופה? עד היום, כשמחייכים אלי בחזרה אני מרגישה כאילו העולם אוהב אותי. הכל נראה פתאום כל כך נכון, כל כך יפה. היופי ממלא את הכל, כל נייר שמונח במקומו נותן תחושת סיפוק, כל נייר שזרוק על הרצפה צופן הבטחה לסדר אחר. העולם פתאום מלא בכל כך הרבה אנרגיה, אני לא יודעת איפה לשים את עצמי, איך לשקוט ולהרגע. אני רוצה בו בעת לקרוא, לצאת לטייל, אולי איזו סיגריה חיננית, לשמוע את השיר ההוא וגם את השיר הזה.. אני רוצה הכל. כשמסרבים לי...אני לרגעים מתקפלת ומתכווצת וחוזרת להיות שוב קטנטנה וחסרת כוחות, ולרגעים אני מחליטה להאבק כמו שאני יודעת כשאני רוצה, כמו שהחיים לימדו אותי. אני נעה בין בנות דמותי: הילדה הקטנה והחלשה שנותרה בי והמתבגרת רבת העוצמה והמרד. אני לא יכולה כשמתעלמים ממני. עם זה אני לא יכולה. כשמתעלמים ממני אני שוקעת ושוקעת ואין מצוף ואין מציל. אין כלום. חדלון. כשמתעלמים ממני אני אינני. נפרדתי מאביך כי הרגשתי לידו שקופה. כי יכולתי לשקוע למעמקי הכאב- והוא היה מתלבט איך ואם להגיב. כי יכולתי להתפרע עד אין סוף- והוא היה שותק. אני בסערותי והוא בשתיקתו. כי הרגשתי שאין לידי אדם: אני לא אישה, אני לא מתבגרת, אני לא ילדה, אני לא כלום. אני שקופה. עכשיו, סוגרת שנתיים של בדידות. החברות מתמעטות , המשפחה המורחבת שקועה בענייניה, המתבגרים ספונים בחדרם על המחשב והצאטים ותסיסת ההתבגרות המוחנקת, ושוב אני מוצאת את עצמי שקופה.

ב ד ר ך

New member
../images/Emo140.gif

כתיבך יפה ונוגעת ללב.

שקופה זו הבחירה שלך....

ורק שלך!!!! אף אחד בעולם הזה אבל אף אחד לא אמור לגרום לך להרגיש שקופה..... ואם את מרגישה כך הבעיה היא אצלך.... ליבי איתך אך ראשי מסרב לתחושה הזו.

shemesh22

New member
רואים רחוק רואים שקוף

תני לעצמך לגלות את האש שבתוכך התעטפי בשקט של המים הרימי מבט למעלה ראי כמה יפים השמיים פרסי כנפיים ועופי... היי קשובה לנוף ולהרים שבדרך מבטיחה לך שבסוף המסע תגלי שאת כבר ממש לא שקופה.

ע פ ר ל ה

New member
שקיפות

אי שם בימי בראשית הייתה רוח וים שקטוחול חם,חלק חלק כעור רגליה. והיה צחוק והיה חיוך כאגדה. בימי בראשית היו הרבה דברים יפים כמו תפוח כמו אדם כמו עצים וציפורים. אך ימי בראשית היו ויהיו לעולם נחלת העבר. גן העדן הרי נסגר. ולאדם של היום נותרו הזכרונות הזכרונות לבדם. האגדות הסיפורים הזכרונות. ואין לו לאדם אלא לבכות,להתגעגע מתוך ידיעה קרה של יאוש שגן העדן הרי נסגר.

בעצם

האמת היא שכול הלילה התהפכתי בשנתי סביב השקיפות הזו. כאילו הייתי צריכה שיעברו שש שנים בכדי לראות אותה. ואם אני אסכם את המחשבה הלילית הטרופה שהיתה לי. אטרקטיבית ככול שתהיה המחשבה לא להיות שקופה, היא מפחידה עד מאוד.

תמי דקל

New member
התווית שהדבקת לעצמך...

מיותרת. וחבל אני בטוחה שיש בך הרבה יותר ממה שאת מתארת. אל תמעיטי בערכך. תאהבי את עצמך קצת יותר והכל יסתדר לך בחיים. אני מדברת מניסיון.... שיהיה לך יום מקסים ונעים!
תמי

deena

New member
אם רק בכדי שלא תרגישי

שמתעלמים, חלילה.
יגיעו ימים טובים יותר.

t o t a l

New member
שקופה? באמת? כזאת את?

עד לפני שתי דקות, היית שקופה בעיני. עד לפני שתי דקות, לא ידעתי על קיומך. עד לפני שתי דקות, לא ראיתי אותך. עד לפני שתי דקות, לא חשבתי עלייך. ועכשיו אחרי שקראתי את מילותייך, עכשיו אני יודע שאת קיימת. עכשיו אני יודע שאת נמצאת. עכשיו אני יודע שאת שם. חיה. בועטת ונושכת. חושב שהיית שקופה כי לא היה לך את הכח, את הרצון, את היכולת, את העוצמות, להיות שם. משמעותית. דומיננתית. משפיעה. זה בסדר להתבאס כשלא רואים אותך. כשרואים דרכך, בשקיפותך. זה הכי בסדר לצעוק ולצבוע את עצמך בצבעים עזים של מלחמה ואהבה, על מנת למשוך את תשומת הלב הנדרשת. נראה לי שאת זה, למדת לעשות. ועכשיו אמרי לי יקריתי. את באמת שקופה?

SecondOpinion

New member
הערה, ברשותך.מקווה שלא תבין לא נכון

נראה לי שמוצא חן בעיניך לכתוב בפורמט לירי. אתה משחק עם המדיה הזו (שירה, אם זה לא נשמע מעליב מידי). לי, באופן אישי נדמה שמצאת את "הנוסחה" לכתיבת שירים. כאילו שאתה מאלץ להוציא את מה שאתה רוצה להגיד בצורת שירה, מסודרת, ממושקלת (יש מילה כזו??) ישרה, לפי חוקים, עם חזרות והדגשים. זה גורם לך לשלוט על הרעיונות שאתה חושב להביע? בכל אופן, אני חושב שאתה מצליח לא רע. לא יכול להגיד אם אני אוהב את זה או לא. באופן אישי, אני לא אוהב לקרוא שירה (פרט למקרים יוצאי דופן, לאו דווקא באיכויות שלהם).

t o t a l

New member
וואלה

כן. לפעמים זה נחמד לי לפעמים פחות לאהוב? גם אני לא ממש חובב שירה בדרך כלל לא מדבר אלי לא יודע לא מבין הכל הראשון שעשה לי את זה היה של תיאה....משבת לשבת השני של דניאל סלומון...רבות הדרכים. חוץ משני אלו, לא יודע לצטט שום שיר.

מצוטטת

New member
../images/Emo142.gif

איזו תגובה נוגעת פורטת על הנימים הכי.... זה למה לקח כמה פ'מים לקרוא ב'מת נגעת...

מילים חזקות../images/Emo20.gif

לרגע קראתי שם את עצמי. ורק דבר אחד לומר לך הכל זה מה שאת משדרת לעצמך אם תשדרי שאת שקופה ולבד תרגישי ככה. לכולנו יש כמה דמויות בתוכנו וזה בסדר לדעתי. ואני בלי להכיר בטוחה שיש בך כל כך הרבה ואם רק תתני לעצמך לראות את עצמך תגלי.

SecondOpinion

New member
קראתי ורציתי להגיב.

היתה כאן תגובה של מישהי שישנה על ההודעה שלך כל הלילה. אני מעט שונה, רוצה להגיב מייד. יכול להתייחס רק לדברים שאמרת על יחסייך "איתו". כשאני משחזר, גם אני הייתי שם. אבל (כמובן) מעט אחרת. ההתעלמות שלי ממנה באה כתגובה ל... לא משנה מה. תקראי לזה תחושת אפסות שקיבלתי, התעלמות מהצרכים שלי בהתחשב בצרכים שלה, או הרצונות שלי מול שלה. אולי גם מתחושת התיסכול העמוק: מריבות היו מידרדרות מהר מאוד לקולות רמים (מאוד!! אחד הדברים שאני מיצר עליהם ביותר. השפיע קשות ורבות על הבן שלי) מהסיבה הפשוטה של תחושת חוסר שיתוף הפעולה. המלחמה היתה קרה. כל שאמרתי/הצעתי/דרשתי/רציתי נידון לשלילה, באופן גורף. התוצאה? בחרתי לא לריב. להעביר את הזמן בעבודה, ואח"כ לשקוע חירש ועיוור מול הטלוויזיה/מחשב או עם הילדים, במנותק ממנה והעיסוקים שלה. אחרי ההשתפכות הזו, אני שואל: האם אין מצב שההתעלמות שחווית באה כברירת מחדל מצידו? רצון נואל למנוע התדרדרות של יחסיכם שכבר מזמן לא במיטבם? הרי בנאדם לא קם בבוקר יום אחד ומחליט: זהו. "בא" לי להתעלם ממנה. למרר את חייה. האם חקרת את זה? זה בכלל מעניין אותך?

dganit34

New member
שקופה..

אז את ההגדרה ל"מותן שקופה"..חושבת שמבינה.. שקופה בהרגשה..נשמע לי כמו בלי אחיזה בחיים... הכול עובר דרכי..לא נטמע כלום..לא מרגיש כלום..משהו חסר חיים כזה להרגיש שקופה..והרגשתי הכול..כמעט הכול.. מעולם לא הרגשתי שקופה... והרגשתי הרבה גם ממה שכתבת..

רחלי228

New member
המשפט שמהדהד לי בראש הוא-

מחשבה בוראת מציאות קיימת. ואולי זה רק בראש שלך, השקיפות הזו, זו סיטואציה שנראה שאת מרגישה בה "נוח", כי היא מוכרת לך, להעלם, להתחבא...ובעצם כך אינך אשמה בבדידותך, אלא "הם", הילדים בחדר המחשב, החברות שנעלמו,המשפחה המורחבת ועניניה, המצב החדש שלך...וכו'.... אז לא! קחי שליטה חזרה על חייך והתחילי לחיות. תזמי מפגשים עם חברותייך ומשפחתך. תדברי עם ילדייך (וכמה שיותר). תפסיקי לשבת "על הגדר" ולקטר"... מראש, אני מתנצלת על דברי הבוטים אולי, אך לא יכולתי להמנע. אישה שיוצרת לעצמה כזה חידלון בחייה, גורמת ל"פיוזים הקצרים" שלי (וזה משרשור אחר) - לקפוץ...

השקופה

New member
יום אחד אולי אפרוש כנפיים...

שבתי היום אל המחשב רק כדי לגלות שהגיגי לא טבעו אל מפלצת האותיות, זו שאוכלת את האותיות המילים והמחשבות, כדי לגלות שמשהו ממה שאמרתי נגע בחלקכם- אצל חלקכם היתה הבנה והזדהות, אצל חלקכם ביקורת ורצון "לנער אותי", אצל חלקכם כהזדמנות להחזיר לי שאלות למחשבה. ועל זה תודה לכולכם. אתמול, אחרי שכתבתי קראתי מספר הודעות שהתפרסמו, ובהם המינוח "שקיפות". זה המם אותי. לא קראתי אותן קודם לכן ולא ידעתי שיש שימוש במונח הזה כמבטא הלך רוח. שהמילה "שקוף" הפכה להיות מושג. הרבה זמן חיפשתי מילה שתגדיר את תחושתי- וכשמצאתי אותה הייתי כמוצאת שלל רב. השקיפות היא רק חלק מה"אני". ה"אני" הוא הכל" האני היא אישה עם "תפקידים"- אישה שנלחמת על בניית ביתה בזרועותיה, אישה שנאבקת על מקומה בעולם העבודה, אישה שמפלסת לעצמה וליקיריה שביל בעולם, האני הוא אותה ילדה קטנה ושקטה שנשארה בי- שמתחבאת ממורא העולם, ילדה שמחפשת הגנה ולא מוצאת, ילדה שהופכת עצמה לשקופה כדי שלא יראו אותה, שלא יבחינו בקיומה, שלא יאיימו עליה. את השקיפות אימצתי לי כילדה- כדרך השרדות בעולם שלא כולו טוב. לצד השקיפות התפתחה הנחישות של "אני לא צריכה אף אחד, אני יכולה לבד הכל". שני הפנים המשיכו גם בהתבגרותי ועיצבו גם את חיי נישואי. "אני בעצם לא צריכה אותו- אני פה על תקן זמני" אמרתי וישנתי בלילות עם עין אחת פקוחה, מחכה למכה שתבוא. והמכה לא באה. איך היא תבוא? הרי בחרתי את בעלי בקפידה: את הצמחוני שיזוז מהשביל כדי לא לדרוך על נמלה. בשנים האחרונות הוא לא היה נוכח. "היא סוערת.. היא תרגע" אמר ושתק. "זה בטח אחד מהימים האלה..זה יעבור" חשב וזז הצידה. והוא זז הצידה יום ושבוע וחודש ושנה, עד שנותרתי לבדי, לבדי ואיתו. אין לי ספק שיש לי חלק בהיותי בלתי נראית. זה חלק מהבחירה שעשיתי כשבחרתי בו להיות לחצי השני שלי. בחרתי בחצי שלא יפריע לי, שלא יביא מנוכחותו. ועם הבחירה הזאת, הרי לא יכולתי להניח את כולי למולו ולומר לו: זאת אני. הוא לא יכול היה (או שרק נראה היה כאילו אינו יכול) להתמודד עם כולי. עם הילדים ניסיתי דרך אחרת. ניסיתי להיות שם תמיד לצידם, לפניהם ומכל עבריהם, להגן ולכוון ולהסיר מכשולים. הכוחות היו שם כחלק מ"התפקיד" וכחלק מהרצון לברוא עבורם מציאות אחרת. ועתה, כשהם כבר יכולים לבדם, כשהם בטוחים שכשיצטרכו- אהיה שם תומכת בעורפם, אני מרגישה קצת שוב, שקופה. אני יודעת שיש לי חלק בשקיפותי. השקיפות מהמקום בו אני לא יכולה להביא את עצמי, את כולי, לשים את עצמי בהתמסרות בכף ידו הגדולה של העולם ולדעת שיש לי בו מקום חמים ומוגן. עדיין לא יכולה. אולי יום אחד אוכל.

למעלה