ואנטה נירוסטה

SUPERWINNER

New member
ואנטה נירוסטה

מה אורך החיים של ואנטה ממוט נירוסטה? (לא כבל)

arik2000

New member
אם זה עשוי מנירוסטה 316

הבלאי הטבעי הנו כמחצית המיקרון בשנה. אם זה מנירוסטה פחות איכותית זה יכול להיות הרבה יותר. זכור שזו רק סטטיסיטיקה....

zina71955

New member
ונטה ממוט של פלדת אל-חלד

לדעתי, וזו דעתי בלבד. א. אם יש על כלי שייט עם תורן ומפרשים וונתה כזו שעשוייה מחומר פחות איכותי מ 316L עם ליטוש מושלם זה פשוט לא רציני. ב. אחד הפרמטרים של וונתות לתורן עם מפרשים הוא הגמישות. וונתה ממוט גמישותה פחותה בהרבה מכזו העשויה כבל שזור. ג. ראיתי כאלה ביבשה בקונסטרוקציות שונות ואף בתרנים, אך לא בים. אם יש משהוא חדשני בנושא ספר לנו.

מטש

New member
Rod Rigging

ביאכטות תחרותיות החלו להשתמש ב ROD RIGGING כבר בתחילת שנות ה- 70 או אפילו לפני, בעיקר בארה"ב. היתרון הוא באמת בקשיחות ובחתך פעולה קטן יותר לרוח. ראיתי סירות שהמשיכו להפליג עם ה"מוטות" גם לאחר 20 שנה ויותר - דומני שגם לג'יזל הישנה היו כאלו וונטות - אך יש להניח שלביטוח יש השגות משלו על אורך החיים המומלץ, לא תמיד בקשר ישיר לעמידות שלהן, בדיוק כמו עם וונטות מכבל שזור.

easy swissa

New member
rod rigging ניסיון קודם

בסירה שלי יש rod rigg ואכן שאלתך במקומה, בדקתי אצל מרבית היצרנים והתשובה לא מספיק ברורה. (10 שנים או 2 הקפות עולם) ואו אם נשבר קודם... אף אחד לא מוכן להתחייב בלשון המעטה. לאחרונה החלפנו מערכת ונטות rod לאחת מסירות הפירסט משנת 1992 הונטה פשוט נשברה בנקודה מסויימת בחלקה העליון, תוך כדי הפלגה בקידמית מתחת לרוח. (המזל הולך עם הטובים), כמובן שהמלצתי לבעל הספינה להחליף את כל מערך הונטות וכך עשה. אם אתה מתלבט והונטות בנות יותר מ 10 שנים , אז בהחלט אני ממליץ להחליף את rod rig. בלי לחשוב יותר מידי, נזק של שבירת תורן בסירות תחרותיות או חצי תחרותיות יכול להיות נתח מאד משמעותי מערך כלי השיט כולו. שים לב שדרושה מיומנות וניסיון קודם בהתעסקות עם rod rigg. אלו לא וונטות רגילות ואביזרי החיבור שונים לחלוטין, כמובן כיוון התורן ומתח הונטות חשוב ומשמעותי אף יותר מוונטות רגילות. איזי

רוד לעומת כבל 1/19 ביאכטות

רוד - חוט נירוסטה - קשיח יותר פחות מתיח ולכן שביר ורגיש יותר מכבל 1/19 שגמישותו מאריכה את זמן השימוש יתרונו הינו חסרונו לסירות תחרויותיות גמישות התארכות ושטח פנים גדול - יותר חיכוך בעולם נהוג להגדיר שכבל 1/19 יעשה 2 הקפות עולם ורוד חצי- הקפה אחת בלבד ההגדרות הינן ברוורות כי יש משמעות לאיזור לתנאי ההפלגה ועד איזה עומסים השייט לורח את סירתו הסביבה בה אנו עוגנים את הסירה לדעתי מאוד מאוד משמעותית לחות גבוה - זיהום חלקיקי רידינג פוגעים בוונטות - סערות החול בארץ במזרחיות מחדירים ליכלוך שיחד עם הלחות והמליחות הגבוה ששוררת בארץ גורמת לוונטות לקרוס יותר מהר מממקומות אחרים בעולם לדוגמא בקטמרנים בארץ בגלל הסיבות שהעלתי מחליפים כל 2-3 שנים אני מציא שאין להסתמך על התאוריה ויש לבדוק פיזית את הכבלים מידי תקופה מומלץ כל חצי שנה בטיפוס ובדיקה יסודית של כל טרמינל ואז לא תופתעו מקריסת הוונטות לאחרונה יאכטה בת 5 שמורה בבדיקת וונטות שעשתה ניתגלה סדק באחד הטרמינלים - אילו היא היתה נכנסת לסערה במצבה היתה מאבדת את התורן..... תבדקו תבדקו ושוב תבדקו ...............ועל תסמכו על יועצי הרציף שמספרים שיהיה בסדר כי הם מכירים כאלה שלא קרה להם כלום X שנים להם לא יפול התורן אתם תשבו בים עם תורן שבור ודיונים עם הביטוח הפלגה בטוחה עם תרנים זקופים להתראות על המים איתן

zina71955

New member
קודם כל תודה לאלה שהאירו עיני

בנושא וונטות ממוטות פלדת אל חלד. ככל שאני חושב על זה יותר הנושא לא מסתדר לי הן מהטעם של קשיחות לעומת גמישות והן מהטעם של בדיקות תחזוקה. כבר היה לנו פעם דיון מקיף לגבי תוחלת החיים של וונטות, ואז דובר בכבלי פלדה שזורים. "הוראות היצרן" זוכרים?! . ביחס לכבלי פלדה ביקורת ויזואלית היא דבר ממוסד וברור. איך נעשית ביקורת ויזואלית למוטות פלדת אל חלד, תמיהני. מענין אם יש מי שיוכל להאיר נושא זה בצורה מסודרת.

נכון איתן, תחזוקה מונעת חוסכת צרות

יותר מ-20 שנה אני מחפש מומחה לונטות נירוסטה, לא מצאתי איש שיתן לי דיאגנוזה חד משמעית. לכן הסתמכתי על בדיקות שותפות וכל פעם שהיה לי ספק ולו הקטן ביותר הייתי מחליף ונטות. בסירות מדגם "סנונית" מצאתי ונטות שמבחוץ כשהון מתוחות ניראו כמו חדשות אך חדירה של כל מיני חומרים פנימה (כמו גופרית) בגלל תכונה לא מובנת של הנירוסטה- היו אכולןת ביפנים. לכאורה זה עלה קצת יותר ופירנס את הספקים של ציוד ימי, אבל מעולם לא קרס תורן על הסירות או הספינות שהייתי אחראי עליהן. אצבע של אדם אחד עולה יותר מונטות של כל יכטה - זה היה הרוח הראשון. השני היה שלא פחדתי לאמץ את מפרשי - פן יקרוס תורן. אבל יש לבדוק לא רק ונטות. גם את כל התפסים שהן לספינה. לפני שש שנים החלפתי ונטות לספינה באורך 55 רגל. בהזדנות זו עברתי על הברגים של הטבעות המחזיקות את הונטות לסיפון ורוב הברגים הוחלפו. מי שטיפל בספינה השנה מצא שוב ריקבונות בכמה מבירגי הנירוסטה והחליף אותם. הנירוסטה היא מתכת נהדרת אך מסיבות שונות גם היא קורסת או "נאכלת". לא מזמן ידידינו אלכס סיפר על "שקל" נירוסטה שקרס לי היו נוסף לברגים גם כמה מיקרים "לא צפויים" לכן כמו שידידנו איתן ממליץ יש לבדוק היטב ןלהגיב בהתאם, המלצתי היא "יש ספק - אין ספק".

הדרך הפשוטה לגילוי סדקים

אחת הדרכים לגילוי סדקים היא ניקוי החלודה מהונטה ו/ או הטרמינל בעזרת " סקוט ברייט " פסי חלודה שאינן יורדים בשיפשוף צריכים לעורר חשדות זו הדרך הקלה והזמינה לשייטים

zina71955

New member
זמינה - כן, קלה - לא.

טרמינלים, או.קיי זה ברור ולא אליהם התייחסתי. להבריק עם סקוץ' ברייט, או כל פטנט אחר כמה מאות מטרים של וונטות על Boatswain's Chair, לא עלינו.

למעלה