ואם כבר כולם ערים

beagle

New member
ואם כבר כולם ערים

אז יש לי שאלה פילוסופית. אתם יודעים שהדברים הכי טובים הם הכי פשוטים. אז רציתי לדעת - אם אתם רוצים לעשות חביתה, אבל כזאת שתצא הכי מדהימה שיש, מה תשימו בה? פשוט ענין אותי איך כל אחד פה ``משדרג`` ביצה ליצירת מופת.

מאפין

New member
הוווווו זו פירצה שקוראת לגנב - וגנב

כשקוראים לו בא.... האפשרויות הן אין סופיות. אני אוהבת להוסיף: גבינת קשקבל, בצל ירוק, פלפל אדום/ירוק/חריף, עגבניות ועוד ועוד ועוד

beagle

New member
ועל ראש הגנב בוער הכובע :cool:

אבל מה הכי טוב שעשית? החביתה הכי אהובה? שלי היא עם קבנוס וכורכום. כן כן. נשמע מוזר?

החביתה שלי...

יש הרבה חביתות.. חביתת ירק חביתה עם טונה חביתה עם גבינה מלוחה וצהובה.. לגלות לך סוד? הכי הכי טעים בעיניי זה ביצה עין הכי פשוט שיש בלי תיבול מיוחד רק טיפת מלח וכמובן להפוך אותה..(לא אוהבת רוטט מול העיניים שלי) אבל שהצהוב עדיין יהיה נוזלי. זה הכי הכי טעים בעיניי ליד זה לחמניה טריה סלט ירקות, גבינת שמנת ואני- על גג העולםםםםםםם(-:

beagle

New member
טוב, אין מה להשוות

ביצה עין עם חביתה. עין תמיד יותר טוב. ליגה אחרת. אג`ס בנדיקט, למשל... הממ... אבל בדיוק בגלל זה שאלתי על חביתות. אין להם את היתרון של החלמון הנוטף... צריך להשתדל כדי שיצאו משהו מדהים.

חלב!

לא משנה איזו תוספות תשימו בחביתה קודם כל תערבבן טוב במקצף ידני עם חלב כן חלב רגיל וזה פטנט או עצה איך שתרצו מבעל קיוסק לשעבר מחיפהץ

ואוו יש כ``כ הרבה אפשרויות

אפשר לשים חתיכות קטנות של גבינה צהובה (אבל ממש לא הרבה), זה נמס והטעם פשוט משגע. אפשר לשים עשבי תיבול ופטריות או נקניקיות חתוכות לגלילים קטנים ועוד ועוד ועוד.

ששק

New member
החביתה המועדפת...

האמת שאני הכי אוהבת ביצת עין אבל אם כבר חביתה אז עם בצל קצוץ דק, פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות, וגבינת חמד. פשוט וטעים.....

ששק

New member
טוסט צרפתי

אם כבר אנחנו בענייני ביצים, בתור ילדה הביצים היחידות שהייתי מוכנה לאכול היו בטוסט צרפתי. המתכון: חומרים: ביצה, פרוסות חלה, חלב ושמן. סוכר או ריבה או סילן אופן ההכנה. מרטיבים את הלחם בחלב משני צידי הפרוסה, ומטגנים. להגיש חם. סוד נטעם מצוי בכך שמפזרים על הטוסטים סוכר או ריבה. (האמת היא שאפשר גם סילן) הערות: אפשר להכין גם בלחם לבן או שחור אבל לדעתי הכי טעים עם חלה. ה``קסם`` במתכון הוא שפתאום הביצה הופכת לקינוח!!! בתאבון...

רובנס

New member
ואני אוהב אותה פשוטה יותר

אני מחמם שמן זית מפזר מספר גרגרי מלח גס קורנית קצוצה ופלפל שחור גרוס טרי ורק אח`כ שם את הביצה הטרופה בדרך כלל 2 ביצים ומחלק חצי למישהו אבל מסכים עם הרוב אין כמו ביצת עין שלא מתפקששת

שיגריס

New member
גירו אותי כל תיאורי החביתה שלכם

מאמש! לא יכולתי לשלוח הודע לגבי החביתה שאני אובת אז ככה: אני אוהבת להכין אומלט - מחממת חמאה במחבת, מקשקשת קצת 2 ביצים עם קורט מלח, מחליקה למחבת ומקשקשת טיפה עם כף עץ. מחכה עד שנקרש, חותכת 3 פטריות טריות ומפזרת מעל, מקפלת ל2- ונהנית על ג`בטה, באגט או סתם לחמניה. BON APPETITE !

klara

New member
חביתה

אני מוסיפה גבינה צהובה (עמק, קצ`קבל וכו`), גבינה מלוחה חתוכה לקוביות קטנות, בשר מעושן (פסטרמה, בקון וכו`), בצל ירוק. הילדים הכי אוהבים עם פטרוזיליה קצוצה (קוראים לזה חביתה ירוקה שנותנת כוח). יש אינסוף אפשרויות. אבא שלי מוסיף גם קוביות אבוקדו עם גבינה מלוחה.

bali

New member
מנהל
אני הכי אוהבת חביתה עם...

פרוסות פטריות שמפיניון טריות מטוגנות בחמאה שעליהן שופכים ביצה או שתיים טרופות עם חלב, וכשצד אחד מוכן אני הופכת את החביתה ושמה פרוסת גבינה צהובה על הצד המוכן, מכסה את המחבת ומחכה שהחביתה תהיה מטוגנת והגבינה תימס. יאמי. ענבל.

למעלה