ואם כבר אתם מתקנים...

BatHell

New member
ואם כבר אתם מתקנים...

בהמשך לסקר, תמיד רציתי לשאול אתכם, חבריי המלומדים: כשאתם מתקנים מישהו בכל טעות שהיא (שם המספר, אני אעשה ולא יעשה, וכו' וכו') , כיצד הוא מגיב? עליי בדר"כ מתעצבנים, לכן אני משתדלת לא לתקן...
משפטים בסגנון: "אני ספרתי!" או "אני יעשה (הדגשה על הי')" וכדו'. יש כאלו גם שמקבלים בהבנה, ואף אומרים "תודה על תיקון", אבל הם לא הרוב... ומה איתכם? מה עונים לכם? ובהזדמנות זאת אאחל לכולם שנה טובה ומתוקה
. שכל משאלות לבכם התגשמו!

אוהד11

New member
תגובות מעורבות, בין בקשת סליחה למבט

של מי שנפל מפלנטה אחרת בגלקסיה אחרת

rev rev

New member
כל אחד מגיב אחרת

יש מי שמתעצבן ויש את מי ששמח שמתקנים אותו. צריך לדעת את מי מתקנים ואיך. בד"כ את מי שאני מתקנת הרבה אז הוא מתחיל לתקוע מבטים מוזרים של "נו, די"....

dogli3

New member
אכן..

תגובות לכאן או לכאן.. מי שמבקש ממני להפסיק אז אין לי ברירה ואני צריכה לתקן בלחש. אני עושה את זה מעצמי.. כלומר, אין לי שליטה על זה.

תלוי איך מתקנים.

כשאני שומע מישהו אומר שלש בתים, הנטיה הראשונית היא לומר לו "שלושה בתים", אבל אז יש חשש שמא הוא ייכנס מיד למגננה, ודבריך נופלים על אוזן ערלה. אם אתה משכיל לומר לו בתשובתך משהו כמו "ברחוב הזה יש רק שלושה בתים?", גם הכנסת לו לראש את המילה הנכונה וגם לא עוררת אצלו תחושה שאתה מתקיף אותו על השגיאה שעשה. זה עבד יפה מאוד עם הילדים שלי, וזה עובד גם במקום העבודה שלי שבו יש יחסית מספר גדול של כאלו שעלו מרוסיה.

למעלה