ואם יש עוד מתענינים.......

MAKRIA

New member
ואם יש עוד מתענינים.......

היכן ביוון עוצר הנהג את רכבו לתקופה קצרה או ארוכה ושותה ציקודיה (TSIKOUDIA) לאחר ארוחה טובה? רמז 1 - המוסיקה המקומית שם שווה יותר מ"לירה". רמז 2 - קרוב לשם רקד "המלכה" בסרט הבלתי נשכח. רמז 3 - מהמקום הזה תפליג ספינת מפרש משוחזרת מהתקופה הקדומה לנמל פיראוס כחלק מארועי האוליפיאדה 2004.
 

F a d i

New member
אנחנו בהחלט מתעניינים

הפעם חידה קשה... יש עוד רמזים?!
 

the greek

New member
ככל הידוע לי

TSIKOUDIA או בשמו האחר BARBAKI זהו המשקה היווני (המקור בכריתים) המקביל ל RAKI הטורקי ושניהם הם בעצם וורסיות מעודנות למשקה ה א מ י ת י והוא ה TSIPURO. לכל "שתיני" ה OUZO ממולץ לנסות לפחות פעם אחת TSIPURO (רק לבעלי כיבה חזקה! ראו הוזהרתם). תושבי כרתים האוטנטיים לא יחליפו את ה TSIPURO בשום דבר אחר( הם יטענו שכל השאר הוא חיקוי). לגבי "לירה" כמובן שמדובר בכלי הנגינה המסורתי המקומי. זהו כלי מיתר עתיק עוד מהתקופה הביזנטיט, הרבה אומות עתיקות אימצו אותו ונתנו בו את האוטנטיות הרלוונטית להם. במאה התשע עשרה סופחה הלירה לנגינה המקומית בכרתים. אחד הראשונים בכרתים שתרם לפופולאריות של הכלי באותם ימים הינו קוסטאס מונדאקיס. "המלכה" כמובן הכוונה הינה MALAKA שביוונית פירושו .. לא משנה .. זו קללה. כמובן הכוונה היא לסרט "זורבה" לגבי ספינת המפרש שתפליג, הכוונה היא לעיר XANIA שכשבוע לפני תחילת המשחקים האולימפיים תעבור דרך כרתים עם הלפיד האולימפי, אבל ככל הידוע לי (ואלי אני טועה) מXANIA הלפיד האולימפי יפליג על גבי ספינת מלחמה מהצי היווני.
 

sysyv

New member
"המלכה"

ניחוש שלי שכוונת makria במושג "המלכה" לשמו של מי ששיחק את אלכסיס זורבה בסרט, הלא הוא: Anthony QUINN לילה טוב ושנה טובה לכולנו
 

Yasoo

New member
ובכן אני חושב שיש לי פיתרון קטן

ראשית שנה טובה לכל החברים 1 = כרתיני ....שזה הלירה...שזה הכלי נגינה... 2 = המלכה = אנטוני קווין בסרט זורבה שצולם בכרתים 3 = אם אני לא טועה מכרתים... לכן אני חושב שהתכוונו ל"חניה" שבכרתים ... נהג שעוצר בצד.. זהו !
 
נראה לי...

שהפורום מתפתח ולא עוסק רק במוסיקה, (שבה יש פה מספר מומחים בקנה מידה רציני!!!) אלא בתרבות בכלל ובתרבות יוון בפרט... שמחתי שהרמז 'ZORBA' לקח אתכם לכוון האי הנכון... אני מצהירה בזאת 'שאנחנו' גדולים!!! יללה 'מקריה' תני/תן גז...
 

F a d i

New member
אכן כן...איזה יופי

המקורית...MAKRIA רשם בפירוש שהוא זכר...אז אולי תפני אליו בהתאם?! (אתמול הצלחת לבלבל אותי...עכשיו בדקתי שוב..!) יום טוב לנו..!
 

MAKRIA

New member
הפיתרון

המקום המרומז הוא אכן העיר XANIA שנמצאת במערב כרתים. בשאלה יש רמז למילה העברית חניה. מקובל בכרתים לשתות ציקודיה לאחר ארוחה.הסבר מפורט על המשקה נתן THE GREEK. רמז 1 - הלירה הוא כלי נגינה מקובל בהרכבים המוסיקלייים של המוסיקה הכרתנית. רמז 2 - הכוונה לסרט זורבה היווני שבו כיכב אנטוני קווין (המלכה). הסרט צולם באיזור הכפר STAVROS שנמצא ב-AKROTIRI שהוא חצי האי מזרחית לעיר חניה.ראה תצלום מצורף. רמז 3 - בתוך אחד המחסנים הישנים מהתקופה האוטומנית, שנמצאים ליד המזח המזרחי של הנמל, הולכת ונבנית ספינת מפרש מהתקופה המינואית. בניית הספינה נעשית בשיטה המקורית בה בנו את הספינות אז: קורות עץ ארוכים מעצי ברוש הגדלים במקום,הנקשרים יחדיו עם חבלים ויתדות וללא מסמרים.הספינה אמורה להפליג עם הלפיד האולימפי לכיוון פיראוס.מצורף בזה האתר העוסק בנושא.
 

orna44

New member
חידה יפה

נהנתי לעקוב אחרי החידה הזו והאחרות והנסיונות לפתור אותן וכל מה שבדרך. זה מקסים.
 
למעלה