ואם בשבת בא לי.............

ואם בשבת בא לי.............

לטייל?
(מה חשבתם? בא לי גם משו אחר, אבל זה לא לפורום הזה) יש הצעות לאן אפשר לטייל בחום הזה? יש עדיין איזו פיסת ארץ מוצלת? קרירה? לא מסתדר לי לטוס עד שוויץ בשביל קצת אויר לנשמה? הצעות תתקבלנה ברצון. ושבת שלום. נ.ב. זוכרת שכשהבן שלנו היה קטן ואני הייתי עם הרבה פחות "בשר" לא היתה שום שאלה בקשר לשבת בבוקר - קיץ חורף (אם לא ירדגשם)10 דקות במכונית ויאללה לים.... נוסטלגיה כבר אמרתי?????

magy

New member
הצפון תמיד יקבל אתכם בסבר פנים

יפות. התראה של חצי שעה, להספיק לדפוק פן וצבעי מלחמה.......ולשים קומקום על האש.

נוסטאלגיה, עכשיו ../images/Emo68.gif

זה הזמן, חונתי, לנצל את ההזדמנות וללכת לים. להתכונן לבגדי הקיץ. להשתזף במקומות הנכונים. השמש עדיין לא צורבת. המים קצת קרירים. אבל לא נורא. שומעים את רחש הגלים. שלווה. ממלאים מצברים לכל השבוע. ומה רע, בלרדת לחוף בערב ? עם בן הזוג. אם הלילה, מואר באור הירח. נסחפים . לירח, לים. לזיקוקים די-נור.

zahavashanny

New member
אני חושבת שעד היום זה הפתרון ../images/Emo42.gif../images/Emo104.gif

אין כמו הים זה המקום הכי מרגיע בעולם , ועוד בארץ יש חופים מקסימים לא חייבים להכנס למים כי קראתי שהגיעו כרגע מדוזות ענקיות לחופי הארץ אבל בלי שום קשר אין כמו הים, ואני כבר כל כך מתגעגעת לים שלנו, ובמקרה וים לא מתאים בכל אופן טיילי ברחבי הגליל הרי הגליל תמיד יותר קריר וכל כך ירוק ויפה לפני החום הגדול באוגוסט באוגוסט יש כל כך הרבה מטיילים בצפון נצלי עכשיו את הזמן ובמקרה גם זה לא מתאים קחי את עצמך עם אישך היקר דוד וצאו לכיוון הרי ירושלים שם תמיד תמיד קריר ונעים. וכל העצות מנסיון גם מהעבר וגם מהיום בקיצר אין כמו בארץ הארץ הכי יפה בעולם. ממני פה בנירובי הסגרירית וללא ים

tsipi35

New member
../images/Emo91.gifטיול מופלא ובסופו גם טעים../images/Emo19.gif

למיטיבי הלכת שביניכם.... המלצה, לדעתי ומניסיוני לא מתאים למשפחות עם ילדים קטנים שצריך להרים אותם.. טיול רגלי לאורכו של נחל דן ונחל שניר המסתיים במסעדת "דג על הדן" גם מוצל, גם יש הרבה מים, גם נוף מרהיב וריח של טבע.... וחונה אם זה לא מסתדר לך...את תמיד יכולה להגיע לטייל במונטפורט ולסיים אצלי בקינוח...למרות שדם רומני זורם בעורקיי..החמין שאני מכינה הוא ליקוק של נחת אחד גדול (ואת זה אמרה מרוקאית עסלית) קיבלה ממנה גביע (ואת בטח יודעת כמה קשה להוציא מחמאות מהחמות שלנו).. הנה הקישור למסלול.

tsipi35

New member
ולא התווספה לי התמונה..אז הנה../images/Emo26.gif

קטע ממסלול ההליכה....רוב מסלול ההליכה נמצא ממש קרוב לנחל ...

tsipi35

New member
ולסיום ../images/Emo77.gif

והדובדבן שבקצפת היא ללא ספק המסעדה המעולה (אבל גם מאוד יקרה) "דג על הדן"...יש מנות מיוחדות לילדים..שווה כל אגורה

שקדי

New member
מקום שתמיד כייף להגיע אליו

הוא גן השלושה סחנה בלשון עם לועז גם יופי של גן עדן גם מים נעימים גם מסעדות רק בעיה אחת קטנטנה.......המוני עם ישראל.........

tsipi35

New member
שקדי 100% כל מילה שלך נכונה...

מעלה בי זיכרונות יפים מתקופת ילדותי בעפולה כשהצ´ופר היה תמיד בילוי בסחנה....

שקדי

New member
אבל הבאת בכלל.........

תמונה מהאסי לא מהסחנה.....אני יודע שכולם מתבלבלים אז הנה תמונה מהסחנה....עם שני רוחצים שזה עתה הגיעו מביאפרה......

שקדי

New member
ואני זוכר את הסחנה...........

עוד משחר ילדותי כשהיה מקום נעלם ובלתי ידוע אבא שלי הביא אותי כשהייתי בערך בן חמש פעם ראשונה וזאת היתה בריכת מים בתוך שדה קוצים גדול ואף איש והביא אותי לסלע הגדול ושאל אותי בצחוק:רוצה לקפוץ?? ובמקום לענות לו עליתי וקפצתי והוא היה בהלם....בכלל לא התכוון ובימים ההם היינו נוסעים אליו המון כי הבריכה תמיד היתה מלוכלכת והיה שם מאד לא מטופח אבל לעומת זה ללא אנשים ובתולי ותמיד אזכור אותו כמעין גן עדן האבוד..................

magy

New member
כולנו נראינו ככה כשהיינו קטנים

כל הזמן שטפו לנו את המח לאכול משהו. כל השנים.... כעת, מבקשים מאיתנו, להפסיק לאכול קצת........ אבל התקליט השבור שם למעלה.....אומר......."תאכל משהו, תראה איזה רזה אתה" קיבלתי זריקות ברזל, כבד, גם אני וגם אחותי,...... ילדים רזים, זה היה המוטו......לא יפה להיות ילדים רזים.... והיינו רזים....שדופים....כל הזמן פחדו שלא נמות.....(תסמונת שגררו איתם מהשואה) ואחר כך, עשינו את זה לילדינו, למרות שנשבענו שלא נעשה להם, את מה שעשו לנו.... "תאכל משהו".....אתה ילד רזה......... וכל חיינו מלווים במשפט הזה, שאמרה כל אמא לילד שלה.... "אם לא תאכל משהו, אני אמות מדאגה".... ורגשי האשם מלווים.......אוכלים כדי שאמא תהיה מרוצה.....גם שם...רחוק.... כי אוכל, זו אהבה במסווה......במסיכה..... אוכל עושה טוב לגוף ולנשמה......... טוב , זיבלתי דיי להיום......

שקדי

New member
זהו....אז במקום........

לזבל.....(את אמרת) תביאי תמונה שנשטוף את העינים???? משהו לשבת את יודעת......

magy

New member
הצילומים בוצעו רק בשבתות

היינו עוברים דרך הצלם....בואדי סאליב.... היה שם צלם ידוע, למי היתה מצלמה בבית? והיינו מצטלמים.....בדרך לדודים בחוף שמן במעברה..... שגם זה סיפור בפני עצמו המגורים שם.......בחולות....על יד הקישון.....

magy

New member
והיה לי אבא חייל.....

עם סיגריה בפה...... רשת גימל , שירים ישנים.........

magy

New member
ואז גדלתי, וכבשו את הכותל.....

והביקור היה חובה.....לכל אזרח טוב...ואוהב מולדתו...... לא יודעת למה טענתי כל הזמן שאני לא מתרגשת...... האבנים הישנות לא עושות לי כלום...... אבל כולם אמרו שהן קדושות, אז לא עשיתי בעיות....וכיבדתי את המקום בכיסוי כתפיים......

magy

New member
שלא יטעה אתכם החיוך שלי

הצלם הכריח אותי לחייך..... עד שלא חייכתי הוא לא צילם. עד היום, מבקשים ממני לחייך....אומרים שזה מתאים לי יותר מהפרצוף צנע שיש לי בדרך כלל...... כבר נתנו לחיוכים שלי פירושים שונים ..... בכל אופן, אני מחייכת רק לפי הזמנה.......

למעלה