ואם אני שמנה???

ואם אני שמנה???

רופא הנשים שלי אמר לנו שהעובדה שאני שמנה (אפילו מאוד!), אמורה להקשות עלינו את ההקלטות להריון. האם מישהי יודעת מה מהקשר בין שני הדברים? האם עלינו לצפות לכך שהפעם יהיה לנו קשה יותר להכנס להריון? להזכירכם אנחנו מנסים רק כשבועיים, אך בכל זאת דברי הרופא מלחיצים אותנו מעט. עלי לציין שתמיד הייתי שמנה, אם כי לא כמו עכשיו. גם כשילדתי את שני ילדי הייתי במשקל עודף גבוה מאוד.

אולגה4

New member
אולי הורמונים?

אני הבנתי שמשקל עודף יכול לשבש את האיזון ההורמונלי. אולי כי ורמון נשי אסטרוגן מיוצר גם בתאי שומן. קחי את מה שאמרתי בערבון מוגבל. בהצלחה

tich

New member
הרופאה שלי אמרה

שעודף משקל משפיע על הסיכוי להכנס להריון. 10 קילו פחות מעלים את הסיכוי ב- 10%.

מעיןבר

New member
הי בתיה

משקל עודף וריבוי רקמת שומן עלולים להפריע לתהליכים הורמונליים הקשורים ברביה ולכן גם לגרום לבעיות פוריות כי ההורמונים שלנו הם לרוב מסיסי שומן ועלולים להגיע חרקמה זאת ולהישאר בה או שהרקמה, מעצם היותה רקמה אנדוקרינית, עלולה להפריש חומרים שישבשו את המטבוליזם. יחד עם זאת, אם בעבר הצלחת להיכנס להריון למרות עודפי המשקל, כנראה שהמצב אצלך טוב כרגע, כי אין כמו ילדים קודמים כעדות והוכחה לתקינות המערכת. בהצלחה!

בעבר נכנסתי להריון במשקל כבד

אך לא כבד כמו היום. גם אז הרופאים הקשו עלי עם ניפנופים בכל מיני הצהרות בנוגע לשומן שלי, אבל בסופו של דברי ילדתי שני ילדים בריאים, בהריונות תקינים ובלידות רגילות. ההצהרות של הרופאים מלחיצים אותי, והעובדה שרבתי עם בעלי בתקופת הביוץ (אלא מה?) מדכאת אותי עוד יותר. נראה לי שמצד אחד הפסדתי את הביוץ החודש, אך מצד שני הרווחתי עוד חודש לדיאטה (אופטימית שכמותי...). מישהי מצטרפת להליכה בערב?

למעלה