ואם אני כבר כאן, אז עוד כמה שאלות :D

The DDM

New member
ואם אני כבר כאן, אז עוד כמה שאלות :D

אוקי, קצת רקע, הפרופיל שלי (שעוד לא נקבע, ראה הודעה אחרת שלי) הוא בין 72-64 (ככל הנראה 72), בראיון האישי, אמרתי שאני לא מעוניין בתפקיד קרבי, כי אני מעדיף תפקיד שאני באמת יוכל לתרום בו, ולנצל את היכולות שלי, וב'תומך לחימה' או משהו דומה אני לא באמת יהיה יעיל כמו בתפקיד שדורש יותר שכל. עברו כ3 שבועות מאז שהייתי בלשכ"ג, והגיע אלי מכתב, שמזמין אותי "ליום פתוח" באוניברסיטת ת"א במסגרת עתודה. לא אמרתי את זה במפורש בראיון, אבל אני לא מעוניין בעתודה (אני לא מוכן להשתחרר בגיל 30). אחרי שהייתי בלשיכה (ואני טיפש שלא עשיתי את זה לפני) התחלתי לחקור ולבדוק איזה תפקידים יש בצבא שמתאימים לי. אחת האופציות שאהבתי, הם הממר"ם (או כל תפקיד אחד שמקושר לקורס בבסמ"ח, תכניתן זה משהו שאני יכול להנות מלעשות וגם לעשות בצורה טובה), אני גם ככה היום יודע לתכנת בשלוש שפות תוכנה שונות, בעל תעודת תכנאי מחשבים מוסמך, ואם ארבע שנים ניסיון בתחום (כתכנאי מחשבים), ועם ידע בעיצוב גרפי ברמה גבוהה... בקיצור, התפקיד הזה בידיוק בשבילי. הבעיה היא, שלא ידעתי בידיוק על קיומו כשהייתי בלישכה, ולא הזכרתי אותו בראיון, אני מפחד שבכך פיספסתי את ההזדמנות, ואולי אני לא אקבל זימון לתפקיד והוא לעולם לא יוצע לי. (או שבכלל לא הבנתי איך כל התהליך הזה עובד) אז מה אני עושה? פונה ללשכה? מה אני אומר להם? מבקש ראיון אישי חוזר? איך הדברים האלה עובדים? נ.ב עוד שאלה, בקשר לעתודה, האם גם מישהו שלא קיבל את המכנתב הנ"ל (יש לי חבר שמעוניין) יוכל להגיע ליום הפתוח הנ"ל?? או שזה רק 'למזומנים' ? ---------------------------------------------------------- תודה מראש, אלון

תות15

New member
אין קשר בין הראיון האישי

לבין זימונים למיונים (באופן ישיר) ראיון אישי הוא בסה"כ אחד מהדברים שמרכיבים את הקב"א שלך.. זהו למשל אם אמרת שאתה לא תהיה מוכן להתגייס לקרבי אז ה"ניקוד" שלך בקטגוריית המוטיבציה ירד וככה גם הקב"א.. אם קיבלת זימון לכנס של עתודה סימן שהקב"א שלך 52+

The DDM

New member
ראיון אישי, וקב"א

אני באמת לא יודע איך זה הולך, 52 זה גבוה? איך עובדים הדברים האלה אני יודע בבירור שהראיון האישי שלי הלך על-הפנים, היה עומס בלישכ"ג באותו יום, וחיכיתי שעתיים לראיון, שבהם נרדמתי, ובראיון הייתי מסטול מעייפות ודיברתי כמו עילג. אני יודע בוודאות שהמראיינת לא התרשמה לטובה, ולא אמרתי משהו שקרוב לדעה שלי, ולמה שכתבתי בהודעה הקודמת. האם אני יכול לערער בקשר לראיון ולעשות ראיון חוזר (בטענה שהשעתיים המתנה פגעו בקושר הריכוז שלי ודפקו לי את הראיון?) או שמאוחר מידי ? ואיך אני מגלה את הקב"א שלי? (אני יודע שאני לא אמור לדעת, אבל אני יודע שכולם יודעים... איכשהוא) ד"א, אם אתה אומר שאין קשר בין הראיון לזימונים, אז למה שואלים לאן אתה רוצה להגיע, בראיון? לא לפי זה מחליטים מה לשלוח לך ומה לא? ( הגיע אלינו לביה"ס מישהו מהצבא שהסביר איך זה עובד, וזה מה שהוא אמר.., לא שהוא מקור אמין (לא היה לו מושג מזה ממר"ם לדוגמא) אבל האמנתי לו בקטע הזה

dodgeman

New member
אז ככה...

כמו שנאמר אין שום קשר לראיון אישי ולזימונים יותר מדי... רוב המלשבים בראיון אישי אמרו תפקיד שהיום הם לא היו מוכנים לשרת בו, אנשים משתנים וזה שטויות... בכל מקרה לגביך העסק עוד צריך להתבשל כי לפי מה שאני מבין אתה לא מזמן עברת צו ראשון, רק לקראת יב מתחילים להגיע זיונים לשנתון שלך ככה שאין לך מה לדאוג. כדי לקבל זימונים למקצועות המחשב (ממר"מ- תוכניתן, נתמ"מ) אתה צריך להיות מפרופיל 64 ומטה, נתונים אישיים גבוהים (קבא גבוהה), ולסמן במנילה את מקצועות המחשב בעדיפות ראשונה... תהיה סבלני המנילה תגיע, מה שכן אני יכול להמליץ לך על גדנ"ע תקשוב שהיא יכולה רק לתרום לרזומה שלך ומתקשרת ישירות לתפקידי תקשוב כגון תוכניתן, ונתמ"מ... כנס לאתר של חיל התקשוב וחפש פרטים על הגדנ"ע. *3808 זה המספר של מדור איתור חיל תקשוב, צלצל ותברר לגבי מה שאתה רוצה לדעת על החיל. , תפקידים וכולה.. בהצלחה! :)

ממ

הראיון האישי בא לנבא מוטיבציה והשרדות חזוייה בשירות קרבי [זו הסיבה שבנים עושים את הראיון האישי ובנות בד"כ לא] אין מה לערער על הראיון כי הוא סובב סביב התרשמות..וסביר להניח שהיום אתה חושב X אבל עוד שנה תחשוב Y ותשנה את דעותייך....ואתה לא היחיד-לכן אין דבר כזה ראיון אישי חוזר. בראיון שואלים לאן אתה רוצה להגיע,שוב, כדי לחזות מוטיבציה....אפאחד לא באמת שולח לך זימונים לפי הרצונות שלך בראיון האישי.. מחליטים למה לשלוח לך זימונים לפי הנתונים האישיים שלך וצרכי הצבא ושאלון העדפות שמילאת [אם מילאת]

תכנאי זה מעניין...

בכל אופן, תלך לזימון של העתודה, תקשיב..תתרשם..אולי תשנה את דעתך. אתה לא מתחייב לשום דבר-פשוט חבל לפספס. ומי שלא מוזמן לא יכול להגיע מהסיבה הפשוטה שהוא לא מוזמן כי הוא כנראה לא מתאים למסגרת של עתודה מבחינת נתוני האיכות שלו שנקבעו בלשכת הגיוס לאחר שעבר את הליכי הצו הראשון

למעלה