"ואל תאמרי לי

בוופק

New member
"ואל תאמרי לי

שנסתרות הן דרכי האלוהים," המשיך יוסאריאן, מדלג מעל משוכת מחאתה. "אין הן נסתרות כל כך, הוא אינו עושה דבר. הוא משחק. ואם לא, הוא שכח אותנו לגמרי. זהו סוג האלוהים שאתם מדברים עליו – כפרי מגושם, כסיל מסורבל, סורח, שוטה, יהיר וחסר-תרבות. אל אלוהים, כמה יראת כבוד את יכולה לרחוש לכוח עליון המוצא לנכון לכלול תופעות כליחה וריקבון-שיניים במערכת היצירה האלוהית שלו? מה, למען השם, עבר במוחו המסולף, המרושע והמצחין שעה שחמס מזקנים את הכוח לשלוט בעשיית צרכיהם? למה, למען השם, ברא בכלל את הכאב?" "כאב?" אשתו של לוטננט שייסקופף זינקה על המילה בניצחון. "כאב הוא סימפטום מועיל. כאב מהווה עבורנו אזהרה מפני סכנות גופניות." "ומי ברא את הסכנות?" תבע יוסאריאן. הוא צחק בארס. "או, הוא באמת היה נדיב כלפינו כשנתן לנו את הכאב! מדוע לא יכול היה להשתמש במקומו בפעמון דלת כדי להודיע לנו, או באחת ממקהלותיו השמימיות? או במערכת מנורות ניאון כחולות-אדומות, יש במרכז מצחו של כל אדם. כל יצרן תיבות-נגינה אוטומטיות השווה משהו היה יכול לעשות זאת. למה הוא לא?" "אנשים ללא ספק היו נראים מטופשים אילו הלכו כשמנורת ניאון אדומה במרכז מצחם." "הם ללא ספק נראים כעת מלאי חן, בהתפתלם בכאב או בהיותם קהי-חושים ממורפיום, לא כן? איזה בן-אלמוות אווילי עצום! כשאת מביאה בחשבון את האפשרויות והכוח שהיו בידו כדי לבצע עבודה של ממש, ואחר מתבוננת בבלגן הקטן, המטופש והמכוער שברא במקום זאת, נראית אוזלת-ידו המוחלטת ממש מזעזעת. ברור לגמרי שלא עבד מעולם במשכורת. הרי אף איש-עסקים המכבד את עצמו לא היה שוכר לא-יוצלח כמוהו, אפילו כפקיד-משלוחים!"…

ואהבת את יהוה אלהיך בכל לבבך

ואהבת את יהוה אלהיך בכל לבבך ובכל נפשך ובכל מאדך "* אָנֹכִי יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, אֲשֶׁר הוֹצֵאתִיךָ מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם מִבֵּית עֲבָדִים: לֹא-יִהְיֶה לְךָ אֱלֹהִים אֲחֵרִים, עַל-פָּנָי. ז לֹא-תַעֲשֶׂה לְךָ פֶסֶל, כָּל-תְּמוּנָה, אֲשֶׁר בַּשָּׁמַיִם מִמַּעַל, וַאֲשֶׁר בָּאָרֶץ מִתָּחַת--וַאֲשֶׁר בַּמַּיִם, מִתַּחַת לָאָרֶץ. ח לֹא-תִשְׁתַּחֲוֶה לָהֶם, וְלֹא תָעָבְדֵם: כִּי אָנֹכִי יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, אֵל קַנָּא--פֹּקֵד עֲו‍ֹן אָבוֹת עַל-בָּנִים וְעַל-שִׁלֵּשִׁים וְעַל-רִבֵּעִים, לְשֹׂנְאָי. ט וְעֹשֶׂה חֶסֶד, לַאֲלָפִים--לְאֹהֲבַי, וּלְשֹׁמְרֵי מצותו (מִצְו‍ֹתָי). {ס} י לֹא תִשָּׂא אֶת-שֵׁם-יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, לַשָּׁוְא: כִּי לֹא יְנַקֶּה יְהוָה, אֵת אֲשֶׁר-יִשָּׂא אֶת-שְׁמוֹ לַשָּׁוְא. {ס} יא שָׁמוֹר אֶת-יוֹם הַשַּׁבָּת, לְקַדְּשׁוֹ, כַּאֲשֶׁר צִוְּךָ, יְהוָה אֱלֹהֶיךָ. יב שֵׁשֶׁת יָמִים תַּעֲבֹד, וְעָשִׂיתָ כָּל-מְלַאכְתֶּךָ. יג וְיוֹם, הַשְּׁבִיעִי--שַׁבָּת, לַיהוָה אֱלֹהֶיךָ: לֹא תַעֲשֶׂה כָל-מְלָאכָה אַתָּה וּבִנְךָ-וּבִתֶּךָ וְעַבְדְּךָ-וַאֲמָתֶךָ וְשׁוֹרְךָ וַחֲמֹרְךָ וְכָל-בְּהֶמְתֶּךָ, וְגֵרְךָ אֲשֶׁר בִּשְׁעָרֶיךָ--לְמַעַן יָנוּחַ עַבְדְּךָ וַאֲמָתְךָ, כָּמוֹךָ. יד וְזָכַרְתָּ, כִּי עֶבֶד הָיִיתָ בְּאֶרֶץ מִצְרַיִם, וַיֹּצִאֲךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ מִשָּׁם, בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרֹעַ נְטוּיָה; עַל-כֵּן, צִוְּךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, לַעֲשׂוֹת, אֶת-יוֹם הַשַּׁבָּת. {ס} טו כַּבֵּד אֶת-אָבִיךָ וְאֶת-אִמֶּךָ, כַּאֲשֶׁר צִוְּךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ--לְמַעַן יַאֲרִיכֻן יָמֶיךָ, וּלְמַעַן יִיטַב לָךְ, עַל הָאֲדָמָה, אֲשֶׁר-יְהוָה אֱלֹהֶיךָ נֹתֵן לָךְ. {ס} טז לֹא תִרְצָח, {ס} וְלֹא תִנְאָף; {ס} וְלֹא תִגְנֹב, {ס} וְלֹא-תַעֲנֶה בְרֵעֲךָ עֵד שָׁוְא. {ס} יז וְלֹא תַחְמֹד, אֵשֶׁת רֵעֶךָ; {ס} וְלֹא תִתְאַוֶּה בֵּית רֵעֶךָ, שָׂדֵהוּ וְעַבְדּוֹ וַאֲמָתוֹ שׁוֹרוֹ וַחֲמֹרוֹ, וְכֹל, אֲשֶׁר לְרֵעֶךָ. {ס}" "כי יום נקם בליבי ושנת גאוליי באה" "ואת רוח הטומאה אעביר מן הארץ" ותחשוב על זה אם לא היה כאב אז איך הית יודע מה טוב ומה רע? היית דורס כלב ולא היה לך אכפת היה מת לך מישהו מהמשפחה ולא היה לך אכפת "ראה היום נתתי לפניך את הטוב ואת הרע ואת החיים ואת המוות ובחרת בחיים" זה בעצם עיסקה קיבלת טוב ועם הטוב מתלווה הרע

בוופק

New member
מי חתם על העסקה הזאת?

מי שהוא לא יהיה, הוא אדיוט כמעט כמוך...

אבותיך עשו את הברית הזאת איתו

אחרי שהוציא אותם ממצרים היד חזקה ובזרועה נטויה

בוופק

New member
הממ..

כלומר, לפני שאבותי עשו את הברית הזאת איתו, לא היה דבר כזה כאב? לא היה טוב יחד עם רע? ואם היה, אז באיזו זכות האלוהים הזה כפה את הרע שלו על אבותי בלי שישבו ודסקסו בכל פרטי העסקה?

dean4

New member
חכה חכה רגע..

קודם כל, מי אמר שאלו אבותיך? שיציג בבקשה מר' איטלגנציה את ספר-עץ המשפחה שלך לפני שהוא מתבשם באבותיך הקדמונים. שנית דיי ברור שאיטלגנציה העתיק מאיזה אתר מחב"תי את ההודעה שלו. שימו לב לניקוד הרב שהטקסט מכיל, דבר כזה היה לוקח לאיטלגנציה הרבה מאוד זמן לנקד ולפסק. ובכן דיי ברור שהאיטלגנציה משתמש בטקסט זול שהוא שהעתיק מאיזה אתר מיסיונרי. מכאן אני מסיק שאין לך צורך לענות לו עד שאיטלגנציה לא ידע לכתוב הודעות בעצמו, לבד, ובלי עזרה של אמא מחבת"ית מלמעלה.. (ואם כבר הוא מתאמץ שיביא פשוט אמנונצ'יק במקום לבזבז איתנו כאן זמן על שליחיו הפאטתים)..

בוופק

New member
להיכנס בו בקטנות זה לא חכמה...

חשבתי שאם אני אתן לו להנות מהספק אולי נזכה לתשובה מעניינת. לצערי אני חושש שהגזמתי בהערכתי אותו. אולי אלוהים תפס לו את הלשון?

דרך אגב

הטיפשות האנושית סופית כי בכל זאת יש גבול לטיפשוך אולי היקום אינסופי ואולי הוא לא את ז אלברט לא יודע ואלה לא שני הדברים האינסופים גם מספרים הם אינסופים

בוופק

New member
אני לא אתפלא

אם יום אחד איכשהו יגלו שגם המספרים הם סופיים, כי אחרי ההודעה שלך - אני בטוח שהוא צדק.

חחח אתה רציני????

אין דבר כזה לכל מספר אפשר להוסיף עוד אחד המספרים אינסופים הגאונות של איינשטיין של סיחררה אותו ואותך ביחד אבל כרגע הוכחת את דבריו אכן הטיפשות האנושית היא אכן אינסופית או שלא בכל זאת חיזקת את דבריו

מדוע אני לא טענתי שטויות

ואתה והוא מחזקים שוב את דבריו של איינשטיין אכן אתה מוכיח שהטיפשות של האדם היא אינסופית(או שלא)

dean4

New member
תניח לו להמשיך בעבודתו הנהדרת..

איטלגנציה כבר מזמן לא יודע להבדיל מתי צוחקים עליו ומתי לא.. מגם שהוא מתפדח עם כל הודעת-טיפשות נוספות מפי פניני ניבולי הפה שלו.. אדרבה שימשיך, עד שהוא יקלוט שאולי באמת למישהו כאן יש טיפשות אין-סופית.. (רמז עבה מאוד: איטלגנציה 150)

למעלה