ואלה שמות..

גרי רשף

New member
ואלה שמות..

במקום עבודתי יצא עלון חודשי ובו ברכות לרכים ולרכות שנולדו החודש לעובדי החברה: יהלי עדי זיו עלמה נסו לנחש- מי רך נולד ומי רכה נולדת? (הוו משמשין את הרב שלא על מנת לקבל פרס ולכן התשובות בתחתית הודעה זו למי שמתקשה..) יהלי - בן עדי - בן זיו - בת עלמה - בת (נו באמת- מה השמרנות הזו?)

בינתיים, ערכתי רשימה של שמות העוללים

שנולדו במקום מגורי בשנתון של בני הקטן, וראיתי שבעצם התאוריה שלי לא כל כך נכונה. בנים: אלון, עמרי, גלעד, תמיר, יונתן ושחר. בנות: מיכל, ליהיא, גפן ושירי. רוב השמות די חד מגדריים (בינתיים)..

מעולם לא הבנתי מדוע

ענבל, סיוון, ירדן, צליל, משי, טופז, אגם, סתיו - ועוד מאות שמות, הן שמות של בנות. מה רע בבתיה, ברכה, נחמה, בלה, מאירה, טובה, שפרה, פועה, גולדה , ורגינה הישנות והטובות?

חוץ מירדן פודמניצקי זצ"ל

שאפחד חוצממני לא יזכור אישיות דגולה זו, , כל היתר השמות מיוחדים בימינו לבנות בלבד

meitush123

New member
לא ממש

מכירה סתו וירדן לבנים. בכל השאר לא נתקלתי אצל בנים.

מעולם לא הבנתי מדוע...

...חלק מהדברים האלה הפכו בכלל לשמות. אתם מכירים מישהו או מישהי שנושאים את השמות הבאים: clapper, sound, silk , pond, fall?

nutmeg

New member
בכל שפה

יש שמות שאף אחד לא מבין למה הם שם אותי תמיד מזעזע השם דולורס - שבתרגום חופשי מספרדית זה כאבים/צרות

meitush123

New member
בודאי

סבא שלי רצה לקרוא כך לבנו (על שם חבר טוב). אבל סבתא שלי לא הסכימה ואמרה שעדיף יאיר מסיבות ברורות.

renjintso

New member
אני מכירה ילד

שקוראים לו אטד. ובחיי שכשאני חושבת עליו, אני לא מצליחה בשום אופן להבין את ההורים שלו.

יוסי ר1

Active member
אטד? ועל יסדיה שמעתם (בן)

והיכליה? (בת) ואבוקא (בן) וכהתיה* (בת) * כהתיה - ראשי תיבות של כל הנשמה תהלל יה הללויה. כל אחד מהם אני מכיר אישית. לא על כולם אומר "אשרי יולדתם", לפחות לא בבחירת השם.

D o r o t h y

New member
ומה עם דין, תום, וכאלה?

בת הדוד שלי קראה לבנה - אשכר. אשכרה שם מוזר. לא מבינה את זה

למעלה