ואלה שמות..

meitush123

New member
דוגמא טובה היא השמות אורי ונעה

ראיתי בעיתון שאלו היו השמות הכי פופולריים במגזר החילוני בשנה שעברה.

meitush123

New member
מה טוב בבלה, גולדה ורגינה.

לא עברי במיוחד וגם סתם לא יפה

נהיה קשה יותר ויותר למצוא שם שאינו רב מגדרי.

וגם עם בעת הנתינה הוא כזה, לא עובר זמן רב והוא מפסיק להיות כזה. מעניין שכיוון הזליגה הוא כמעט רק מהבנים לבנות, ולא להיפך.

meitush123

New member
פגשתי הדס- בן

זו דוגמא לזליגה מהכיוון ההפוך. (אלא אם כן אני טועה ובכלל הדס זה במקור שם של בן???)

amit1270

New member
"נדידת השמות" היא כמעט חד-כיוונית

הרבה מאוד שמות שהיו של בנים לפני 30 שנה הפכו מאז לשמות של בנות (נועם, יובל, זיו). מעט מאוד שמות עשו את המסלול ההפוך.

נכון.

כי זה נחשב "בושה" או מגוחך" לקרוא לבן בשם של בת, כמו יעל או סמדר או רחל מרים. זה כמו שבנות לעיתים קרובות משחקות ב"נדמה לי" ולוקחות על עצמן "תפקידים" זכריים ("בואי נשחק שאנחנו שני כליבים, ואני האבא כלב ואת הגור") ויכולות להתייחס אחת אל השנייה (או אפילו לעצמן) בלשון זכר, ואילו נדיר שבנים יעלו על דעתם לעשות דבר שכזה. ללמדך מי נחשב יותר בחברה שלנו.

amit1270

New member
ואולי ההפך.

אצל הבנות יש פתיחות רבה יותר ולכן הן ה"מרוויחות" מתהליך נדידת השמות.

איך לעשות מה

בספרו "איך לעשות מה" תיאר דן בן-אמוץ דיאלוג בין זוג הורים המתלבטים איזה שם להעניק לבנם שזה עתה נולד. האב מציע את השם משה, ורעייתו הגיבה: "אני דווקא רציתי שם תנכי".

אוי, איזה שירשור נהדר! ../images/Emo99.gif

הייתי בטוחה שאני אמצא שם את ההודעה האלמותית של ספילנטור על ביתה של אנה פרנק, אבל כנראה שהיא מתה.

יוסי ר1

Active member
ואיך אפשר בלי להזכיר

את השיר הנהדר של אלתרמן?! ושוב תודה לנץ, (שבינתיים שינה את שמו פעמיים, ומאז אף הספקתי למצא את הספר במשומשים) אלתרמן, נ [1977], על שמות כבירים של אישים אבירים, מתוך: ספר התיבה המזמרת: הקיבוץ המאוחד: ת"א, עמ 63 – 68, הדפסה שלישית על שמות כבירים של אישים אבירים / נתן אלתרמן (אין בימינו שמות כשמותם וגם לא יהיו כמותם) א בעיר אֵלוֹן בצעֲננִּים, החולשת על מלוא חצי פלך, טיילו עם שקיעה, נשואי פנים, יִשְׁבָּק, שׁוּשָׁק, שׁוּתֶלַח. היה ישׁבק איש דק. עבה כשק היה שושק. ושותלח שטוח כרקיק במלח. הלכו לאטם ובירכו באיחול כל מוֹדע, אף עלצו בראותם את רוכלי הסדקית חַטּוּשׁ וחוּל ואת הבשם בַּעֲנָה-זֵתָם. ואת הגלב יָקְדְעָם בן אָטֵר ואת הצורפים אֲחַרְאֵל-בן-הָרֻם ונְפוּשְׁסִים שאת שמם לא יקשה לבטא אם אין השעה שעת דחק וחירום. פה ושם השתעו בשיחה ובייחוד האריכו בכך בשולי הכיכר עם מוזגי השיכר אֲחִיחֻד ואֲחִילוּד אשר שם מלצרם בַּקְבַּקַר. סח ישבק: לו נעבור על פני רענו שְׁתַר-בּוֹזְנַי הגֶּהָץ המגהץ בגַהַץ. ושושק ושותלח אמרו: בתנאי שגם נסור אל פִּלְדָּשׁ שבא מיַהַץ. כך טילו, ממזג האוויר התפעלו, ולאחר שסיימו המפקד פגשו אפילו את רעם סַלּוּא שהגיע מחֹר-הגִּדְגָּד. אחר כך ישבו רעננים על ספסל מנוער מאבק ובראותם מעוף העננים הרהרו אם הערב יפה כה רק בעירם הנאווה אלון בצעננים אן גם בעיר הָם בה שוכן רַעָם הוֹהָם, הוא הוֹהָם בן הוֹמָם בן היַמָם ב הה, אחי הקורא, אי אותם השמות? היו ואינם. נאלמו בלי אומר. איה חַדְרָךְ ואי יְרַמוֹת ואי מְשַיזַבְאַל וכְדָרְלָעֹמֶר? איה חַדְרָךְ ואי יְרַמוֹת ואֶלְיַחְבָּא משַּׁעלבּים ופִסְפָּא מקְּדַמוֹת? על אברם ושרי, על אהוד בן גרא, על דוד ושלמה, שמענו שמֹע. אבל מיהו אִבְצָן? אי אֻזַּן שֶאֳרָה? מה פעלו סַלּוּא ואֶשְׁתְמֹע? מי סלוא ואבצן? אי אֻזַּן-שֶאֳרָה? עליהם במקרא לא סיפור ושירה. לא סיפור. רק שמות של הדר ואימות, לא יהיו כמותם בחלד. לו נפקוד לפעמים את שֻפִּים ומְרַמוֹת ואת אחרח מאבן הזוחלת. כי אַחְרַח ושֻפִּים אֶלְיַחְבָּא ומְרַמוֹת, נמוֹשות לא היו! לא! עדים השמות!

למעלה