ואין מזור לכאב

alonhu

New member
ואין מזור לכאב

זה מדהים עד כמה אנחנו לא קולטים לאחר טראומה של אובדן בן משפחה (למשל) את המשמעות וההשלכות שלה. ההלם הראשוני הוא כמו לאחר פגיעה פיזית בעצם כשבתחילה איננו מרגישים את עוצמת הכאב אך לאחר זמן מה המקום מתנפח והכאב מורגש במלוא עוצמתו. לאחר האסון שקרה לנו היינו בהלם לא קלטנו מה קרה, את המשמעות של האובדן.אבל בזמן האחרון אני מרגיש כאילו ההרדמה לאט לאט פגה.כל יום שעובר החור גדל ,הכאב מתחזק והשמירה על השפיות הופכת יותר ויותר קשה. לאנשים מסביב קשה להבין איך מבחוץ אפשר להיראות רגוע שלו אבל בפנים המערבולות והסערות לא מפסיקות להציק לנפש גם כשחולף הזמן ואנו כבר כ 4חודשים לאחר האסון. אחד הדברים החשובים לפי דעתי שצריכים בני המשפחה שחוו אובדן הוא לא לתת לאנשים מסביב את ההרגשה כאילו הכול בסדר.חשוב שיידעו גם בעבודה גם החברים וגם בני המשפחה שכל יום אנחנו מתמודדים עם המשבר הגדול של חיינו עם האובדן ,עם החור הגדול שנוצר.ולמרות שאנחנו נראים לפעמים כאילו הכול בסדר גם לנו יש את הנפילות והרגעים שקשה לנו.

כל כך נכון שזה כואב אבל יש חריגים

מתחברת לכל מה שכתוב אך יחד אם זאת לפעמים קיימת בעיה שיש אנשים שחושבים כי אתה אומר את הדברים בגלל שאתה צריך שירחמו עליך ואני לא רוצה שירחמו עלי אז לפעמים אני מעדיפה לא לומר מילה אך בפנים אני שבורה, כרגע אני עוברת משבר נוסף כי בני הקטן חולה ועדיין לא יודעים מה יש לווחמותי לדוגמה חושבת שאני ממציאה הכל בגלל געגועים לאחותי אז נכון שאני מתגעגעת אליה אך אני בטח ובטח שלא נהנת מזה שבני כבר חודש בבי"ח ועובר המון בדיקות אך אני לא רוצה שחלילה יקרה לו משהו והורג אותי שהיא לא מבינה אני כבר הגעתי למצב שאני לא מסוגלת לראות אותה או לדבר איתה ודואגת שכל פעם שהיא מגיעה שגם ההורים שלי יגיעו, לבעלי קשה אם המצב כי בכל זאת זה הילד שלו אך אמא שלו מכניסה לו לראש שהילד בריא ואני סתם מחפשת לו מחלות היא אפילו אמרה שמרוב געגועים לאחותי אני מחפשת מחלות שלא קיימות אצל הבן שלי כדי להרגיש יותר קרובה לאחותי כי גם היא היתה הרבה בבי"ח, אני שבורה ולא יודעת מה לעשות וממש לא בא לי לראות אותה אך אני לא יכולה לפגוע בבעלי ולומר לו שיגיד לה לא לבוא או לבקש כי יסלקו אותה אני מתעלמת ממנה וגם זה פוגע בבעלי אך איני יודעת מה לעשות!!!

Shuri2

New member
תעשי את מה שהלב אומר

לפעמים יחסי כלה/חמות יכולים להיות סיוט במיוחד כשזה מגיע למה טוב לנכד/בן. לטעון שהילד בבית חולים כי את מתגעגעת לאחותך זה פשוט חוסר רגישות משווע. ממש כאב לי לקרוא את זה. בעלך חייב להיות איתך בעניין הזה למרות שזו אימו. גם אמא לפעמים הורסת. תהיי חזקה ותאטמי את האזניים מפני אנשים שאין להם דברים טובים להגיד לך. אני מאחלת לך כל טוב ורפואה שלמה לבנך. שירי

d e k e l 2 4

New member
../images/Emo24.gif

לפעמים באמת מרגישים כך,מין תחושה משונה,שההיתי רוצה שכולם ידעו. שידעו שזה קרה,שידעו כמה שזה קשה ושאפשר יהיה להפסיק את השואו הזה שאנחנו כל כך טובים בו...אבל הרגעים האלו חולפים כשחושבים יותר לעומק, ואני מגלה שאין לי שום צורך ביחס מיוחד מהסביבה, שאני לא רוצה את כל המבטים האלו שהיו כל כך הרבה בהתחלה ושרק מי שבאמת מכיר אותי ויודע, ידע כמה קשה. אני חושבת שאין אדם בעולם החושב ששכול הוא דבר קל.ואני גם חושבת שהאח הקטן שלי שהיה כל כך שמח ומאושר כל חייו לא היה רוצה שהמבט העצוב והעייף שלי בשעות הקשות יהיה חלק מזכרונו בלב האנשים שהכיר. 4 חודשים, זה כל כך מעט,תן לעצמך את כל הזמן שאתה צריך כדי ללקק את הפצעים, כדי להבין את שקרה.ובעיקר תן לכל מי שסביבך לחייך אליך,לחבק ולתמוך.

nitsanal

New member
מאחלת בריאות לבנך

חבל שחמותך מתנהגת ככה, אני ממש הזדעזעתי : גם אם זה מה שהיא חושבת עדיף שהיא תסתום את הפה - ובעלך חייב להיות איתך בעניין הזה. לצערנו, חמות מתנהגות בחוסר רגישות הרבה פעמים...צאי מתוך נקודת הנחה שאף אחד, אבל אף אחד לא יוכל אף פעם להבין מה באמת את מרגישה וכמה באמת כואב לך. גם בעלי שהוא האדם הקרוב אלי ביותר בעולם לא מסוגל לעכל את הכאב שאני חווה. אז בטח ובטח שאין מה לצפות מחמה. תהיי חזקה והמון בריאות לילד.

אני רוצה גם להוסיף...

כמה שזה נשמע פטתי ומוזר ודמיוני אני מלא פעמים מרגישה את אח שלי עובר לידי זה בעיקר בזמנים קשים אני ממש מרגישה שהוא איתי.... עוזר לי....

למעלה