ואיך שלא/ מוש בן ארי

KoSeMeT

New member
ואיך שלא/ מוש בן ארי

ואיך שלא אפנה לראות תמיד איתה ארצה להיות שומרת לי היא אמונים לא מתרוצצת בגנים וגם אני בין הבריות לא מתפתה לאחרות גלים עולים חולות נעים אוושת הרוח בגלים ובלילות ובלילות עולות, עולות בי מנגינות וזרם קל קולח ותפילותיי לרוח נענות שקט עכשיו וכל אחד עסוק בענייניו אל הרופא הכי טוב במדינה בכדי לחשוף - עד הסוף אך התמונה - לא משתנה. מילים מילים ואת משמעותן יבוא עוג ישטוף אותן אבל אני כרוך אחריה מחכה לי בלילות וללכת שבי אחריה לשמוע את הציפורים שרות גלים עולים חולות נעים אוושת הרוח בעלים ואיך שלא אפנה לראות תמיד איתה ארצה להיות. (מילות השיר לקוחות מאתר mp3music.co.il). שמעתי פרשנות אחת שאומרת שהוא כתב את השיר הזה על הכלבה שלו. מה דעתכם?

קא זו או

New member
נניח הוא כתב את זה על החתולה שלו?

או על הכינה שעל ראש הכלבה שלו? מה זה חשוב בכלל.

shellyland

New member
ראשית כל - זה לא מוש בן ארי כתב!

שנית, כמדומני אריאל זילבר הכחיש את הטענה הזאת. אני לא לגמרי בטוחה.

simplegal

New member
ישנם כמה סתירות...

ציטוט: לא מתרוצצת בגנים. אי אפשר להביע משפט עם עוצמה שכזאת על כלב. אפשר?

simplegal

New member
מפני תרבות שיחה...

אני מבין שאפשר לכתוב כול דבר שעולה לראש ושיורד מהמצפון, אבל שמשחררים שיר לאוויר יש מי שקורא ומפרש את הכתיבה כרעות דרכיו. הכוונה והדרך ביטוי לא פחות חשובים, על מנת שיהיה הדדיות בין הכותב והקורא צריך שיהיה אפשר להסתמך על תרבות כלשהיא, אם בתור קורא שמתעמק בשיר ולא מצליח לרדת לסופו של הכותב (ועוד מדובר בשיר עממי) למרות ניתוח אין ספור של שירים, והתמצאות ברזים. אני גם לא אקבל את הפירוש שכשיוסבר לי. ולא יהיה לי טעם לנסות להבין שירים.

....

שומרת לי היא אמונים לא מתרוצצת בגנים וגם אני בין הבריות לא מתפתה לאחרות אולי..השורה וגם אני בין הבריות יכולה לרמז לנו על כך. "וגם אני" מעצים את כך שהוא בן אנוש ובעולמו שלו הוא לא מתפתה לאחרות כמו שהיא "הכלבה" לא מתרוצצת בגנים. עכשיו אני אגזים כאן ואלך רחוק לכלבה יש שתי משמעויות.. אך הוא בוחר ומראה לנו את הצד הנאמן של הכלבה שלו ואת העניין שהוא תמיד יכול לסמוך עלייה..

זה שיר סתמי

חסר ערך ספרותי בעיניי אוסף של חרוזים ברמה ירודה ותחכום רעיוני בגובה כיתה ד' גם שירים פשוטים יכולים להיות מרתקים אבל זה פשוט שיר ריק ושטחי חבל על זמן אולפן ההקלטות אבל יש מי שאוהב אותם ככה

קא זו או

New member
כי המלים הן רק תוספת למנגינה

אין להן ערך בפני עצמן, ולכן כל התיחסות אליהן במסגרת "חיפוש משמעות" הוא בזבוז זמן .

Chandler Rulz

New member
מי קבע?!(תסלחו לי על הביטוי כיתה ב'

הזה..) רק כי זה לא שיר של אלתרמן, רחל, יונה וולך או ביאליק (רק בשביל הדוגמה..), אז המילים חסרות ערך? אולי מסתתר שם כאב עמוק של אריאל זילבר, אולי הוא כתב את זה על החברה הדימיונית שלו מכיתה ג' ואולי על האוגר של השכנים? מי אמר שהמילים חסרות ערך?

קא זו או

New member
מי אמר שהתיחסתי לאלתרמן?

ומדוע אינך טורחת לקרוא את מה שכתבתי אלא את מדברת את מה שאת רוצה ונתלית בי כתירוץ/סיבה?

Chandler Rulz

New member
קודם כל, אני בן..

דבר שני, הזכרתי את אלתרמן רק כדוגמה.. וכן קראתי את מה שכתבת, הנה, אני אפילו מצטט: "..אין להן ערך בפני עצמן..". על סמך מה קבעת את הטענה הזאת בדיוק? ותירוץ למה אני בדיוק נתלה בך?

קא זו או

New member
כי היה חשוב לך לבטא את עמדתך

העקרונית שמילות השיר עומדות בפני עצמן והן לא פחות חשובות משיר של כל משורר ידוע אחר, ומכיוון ששירשרת להודעה שלי שזילזלה במלים האלה- הרי נתלית בי, לא?! היו כמה הודעות קודמות להודעה הזו שלי שטענו את אותו הדבר. בשיר הנלעג, שאתה עסוק בלהגן על מילותיו, ואשר אינו ראוי, לדעתי!! אפילו לויכוח הזה בינינו אין למלים שום משמעות מחוץ למנגינה אותה הן מלוות. מתאים לך - מצויין לא מתאים לך - מצויין שב"ש יפה לך

וברשותכם אוסיף על הנאמר להל"ן

שהשיר הזה שווה בערכו לכל שיר ספונטני מבית היוצר של אהדי כדורגל במשחק טעון, ואם אלתרמן היה כותב אותו הייתי חושבת אותו דבר אם מישהו מעוניין בלהתווכח בשביל הויכוח אז בואו לפחות נעשה זאת על שיר ששווה את הזמן ואם אהבהתו של מישהו לשיר הנידון הינה בלתי מותנית וניצחית, הרי שהיגיע הוא לאושר האולטימאטיבי ואינו אמור לחוש כל צורך בלשכנע אחרים לאהוב את מושא אהבתו (מלבד ההורים כמובן) אהבת השירה אינה חייבת להיות אוניברסאלית - למזזזזזזזלנו - אבל אני אוהבת אתכם "דה סיים" כמובן

למעלה