ואיך לך היה יום הסטודנט? יבש. יבש מאוד.

mmoriya

New member
ואיך לך היה יום הסטודנט? יבש. יבש מאוד.

שלום לכולם. תחילה, אציין שיש לכם אוניברסיטה לתפארת. מעונות יפים, קמפוסים נחמדים, בניינים מרשימים, מדשאות פרוסות לאורכה ולרוחבה של האוניברסיטה עם שמש קיצית עוטפת ומחממת, ואולי פה התחילה הבעיה. ביום הסטודנט האחרון, שהתקיים ב18.5 יום שני הייתה חגיגה אמיתית. אלפי אנשים, הופעות מרהיבות, מזנון עשיר ומגוון, מעגלי מתופפים ומה לא. אני, אינני לומדת אצלכם בבר אילן, אך נוכחתי בחגיגה וכך רבים (או יותר נכון אלפים) כמוני. בכניסה למתחם, בעודי מגישה את התיק למאבטח החביב ע"מ לבדוק בדיקה ביטחונית שגרתית שאני לא מחבלת (או משהו בסגנון ) נתקלו ידיו בבקבוק מים גם הוא שיגרתי ומצוי בתיקים של רובנו.. אך בדיקה שגרתית זו הפכה מיד ללא שגרתית. קיבלתי את הבשורה המרה (והמצמיאה) "גברת, אסור להכניס בקבוקי שתייה למתחם!". לקח כמה שניות בבירור אחר סיבות האיסור,אך ללא הועיל קיבלתי את התשובה המספקת "הוראות מלמעלה" והשליכו מיד את בקבוקי לפח. אכן גזרה קשה, אך המשכתי בטבעיות ללא ייחוס משמעותי לאירוע. אקצר את השתלשלות העניינים אך אזכיר לכל הנוכחים באירוע, יום שני ה-18.5 היה חם. חם מאוד. אפילו חם מאוד מאוד. השמש יקדה על ראשנו וליבנו חשק מים. מה שהצריך אותנו בפתיחת ארנקנו ובתשלום (מכובד) לקניית 500 מ"ל מים טהורים וקדושים. כאשר שלמה ארצי עלה לבמה, החגיגה התעצמה וכך גם כמות האנשים בקרבת הבמה. לאחר חצי שעה של הופעה מהנה, בעודי בין אלפי האנשים התחלתי לחוש ברע.תוך דקה שכללה בתוך 60 שניות של בחילה קלה ותחושה מוזרה הגיעה הסחרחורת. גם היא תחילה הייתה קלה, אך מיד הפכה ללא ניתנת לזכירה. איבדתי את הכרתי (מסתבר) נפלתי אחורה ולפי עדי ראייה ההופעה גם הופסקה למספר שניות. התעוררתי לאחר שלא זכרתי בדיוק מה קרה כאשר פרמדיק מעליי ואנשי אבטחה הובילו אותי לאמבולנס. שם, ייצבו את מצבי וקיבלתי טיפול מאנשי מד"א המסורים והמקסימים. לא לשם כך רציתי להאיר את עינכם, אלא לאותו אירוע שולי וקטן בכניסה עם המאבטח. אותו אירוע שכביכול היה קטן אך נגמר מאוד לא טוב והיווה סיכון משמעותי עבורי. שמעתי הרבה אנשים שהיו שם שבאמת לא הבינו מה עמד מאחורי החלטה נוקשה זאת מלמעלה שהביאה את המאבטחים למצבים לא נעימים ולוויכוחים מתמשכים עם המבלים בכניסה. איך ביום שטוף שמש זה, מרחב פתוח וגדול לא יכולתי להכניס עימי בקבוק מים רלוונטי מאוד? הרבה אמרו לי "זה כסף, רווחי הכסף" ועם כל הכבוד לכסף, נשים הרות שחייבות את השתייה הזאת לא רוצות להוציא 10 ₪ על 2 וחצי כוסות שבקושי הרוו את צימאונם. אנשים שנוטלים תרופות שמבחינתם זה עניין חיים או מוות גם הם לא הורשו להכניס שתייה. ונניח לרגע את המקרים ה"קיצוניים" בצד- לא מדובר פה על אולם או מקום סגור. מדובר על שעות צהרים, מקום פתוח, שמש, היום אם לא הכי חם עד היום שהיה השנה. טיפשי, מוגזם, לא הכרחי ולי אישית- היה גם כואב ומסוכן. אשמח לתגובות\שאלות וכל דבר בעניין.

את צודקת בכל מילה

אחרי יום הסטודנט דיברתי עם בכיר באגודה ואמרתי לו שדבר כזה לא יעלה על הדעת. נקווה שילמדו את הלקח.

zarkawi

New member
רשמתי על זה תגובה עוד באותו הערב

הם לקחו את הבקבוקים והאוכל כדי שנקנה בפנים במחירים מופקעים (ואני ממש מקווה שזה ילך להם לתרופות) שכמובן לא היו תחת פיקוח האוניברסיטה. אז האשמתי את אגודת הסטודנטים שהם אשמים בכך, אבל נזכרתי שאתה לא יכול להאשים אימפוטנט במחלתו. השוטרים בכניסה חירטטו אותי שזה מסיבה בטחונית אבל כמובן שבפנים כן הרשו לקנות בקבוקים ואוכל. אולי הם חשבו שיש אנשים שבתוך הבקבוקים שלהם נמצאת חומצה שאותה הם ירצו לפזר על שלמה. עמדתי מטר ממך כשהתעלפת ושלמה וכששלמה ראה שיש המולה אז הוא עצר את ההופעה לדקה למרות שהמוזיקה המשיכה להתנגן. מה שקרה במהלך הדקות הבאות הייתה ריצה מגוחכת וחסרת אונים של מאבטחים ושוטרים שברגע האמת החליטו לעשות פוזות על הקהל כאילו הם בעניינים ויש להם הוראות כיצד לטפל במצב. במשך קרוב ל-5 דקות עמדו מסביבך 10 מהם ובמקום להוציא אותך משם (מה שנדרש מאדם אחד בסה"כ כי היית "קלה" ועמדת מטר מהמשוכות) הם זרקו כל מיני חארטת לאוויר כמו " אנחנו מהביטחון, אנחנו מהמשטרה " ופשוט סתם עמדו שם בלי לעשות דבר. יש לציין שהתחלתי במסע הכשפות פרטי על ימי הסטודנט בבר-אילן לאנשים שמדברים איתי מהאוניברסיטה במטרה לשכנע אותם לא לשלם לאגודה ובטח שלא ליום הדבילי הזה. מקווה שעזרתי.

מוריה, זה סיפור עצוב מאד .

במשך כמה דקות ( לא דקה ! ) שלמה ארצי עצר את הופעתו ונדמה לי שהוא אף שאל " למה אתם לא מוציאים אותה ? " וזה מתחבר לי מאד למה שזרקאווי אמר מקודם לגבי ה ( אי ) היענות של אנשי הבטחון . זה סיפור עצוב מפני שאגודת הסטודנטים איבדה צלם אנושי : אני מבין את המניעים הקפיטליסטים של האגודה וחברת ההפקות , מילא היה אסור להכניס אוכל , מילא משקאות קלים ומוגזים , אבל שחל איסור לגבי מים, אותו איסור שפגע בבריאותך ,אפשר לומר שנחצה כאן קו שחור. .

mmoriya

New member
אז אני לא היחידה שתוהה מה עומד מאחורי החלטה ז

"זה לא שלא נהניתי מהזיקוקים- דווקא כן. אבל אני מתחילה לתהות מאיפה הגיע הכסף דווקא לזה. כל הקטע של איסור הכנסת האוכל והשתיה נראה לי מגמתי לחלוטין, ויש פה משהו ממש מסריח. לא מדובר פה במקום סגור כמו קולנוע או אוטובוס או מוזיאון, אלא בשטח פתוח שכבר שנים עושים בו את ההופעות האלה בלי ההנחיה התמוהה הזאת. לא נראה לי הגיוני שיקחו לי שני בקבוקי מים וסנדוויץ ויניחו לי אותם על הרצפה כאילו הבאתי איזה פצצה או חומצה רעילה. זה לא מכבד לא אותי ולא את מי שעשה את זה. שלא לדבר על נשים בהריון שהיו צריכות להתווכח על כזה דבר. קצת מוזר שכל זה קורה בזמן שבתוך המתחם יש דוכנים של אוכל ושתיה במחירים מופקעים. זה ממש מלוכלך. כי באמת חוץ מהרעיון לתת לשלמה ארצי את כל הבקבוקים שלקחו לנו כדי שיהיה לו מה לשפוך על הקהל- אני לא רואה סיבה הגיונית. זה ביזיון לשמו."

mmoriya

New member
העונג כולו שלי..אנחנו על אותה סירה בדיוק

אותה סירה, אותם משוטים,אותו ים..:)

עירני22

New member
האגודה וחברת הפקה בשן (בר אילן שירותי ניהול)

דאגו השנה והפיקו את יום הסטודנט המתואר . מעניין מה לטענת חברת בשן היתה הסיבה לביקורת המים השנה, האם מיקרה כזה יישנה גם בשנה הבאה? והאם כך הם מייצגים את אוניברסיטת בר-אילן?(ראוי גם לפנות לדובר -אם ישנו כזה-כדי לקבל מידע מה קרה ומה הוא צופה יהיה הלקח הנילמד).

אתה צודק במיליוני אחוזים

אני מתביישת בהחלטה החוצפנית הזו, אני מניקה ולמזלי הגעתי ב8 ולא בדקו לי כלום אבל אם זה היה קורה אני היתי תובעת להם את האמא של הצורה

mmoriya

New member
ליבי איתך ושמחה שלא עברתי בדיקה שכזאת

וכמובן מזל טוב עם הילד-ילדה:)

למעלה