ואיך לא אשנא את עצמי?

ספר יקר

New member
ואיך לא אשנא את עצמי?

הרי התנהגתי בצורה כ"כ אגואיסטית. ידעתי שזה יפגע באמא שלי, ובכל זאת לא הסתרתי את הנטייה. כי זה אני ואני לא רוצה להתבייש במי שאני. ואני רוצה לשדר לעולם ולעצמי שלהיות הומו זה בסדר, כ"כ בסדר ונורמלי ופשוט עובדה. אבל כ"כ כואב לי שאני הורס אותה ככה. ואולי זאת בעיה שלה, שככה היא בוחרת להגיב, להתמודד, להתייחס לדברים. ואבא שלי המופנם, השקט. זה הכי מרתיח. הוא כ"כ רכרוכי. אני בז לו. לא מביע דעה. לא כלום. רק שותק מהצד. עם המופנמות האין-סופית שלו. שיגיב, שיגיד, שידבר, שיביע רצון, תחושה מורת רוח, התרצות. משהו. והתחושה שאני הורס את התא המשפחתי כי אני לא מגיע לשבתות. לא טוב לי בבית, ומה שעצוב זה שאני אפילו לא יודע למה. זה בגלל האח הקנאי והרכושן (וכן, ברור לי שאתה עדיין קורא פה, זה הרי חלק מהאישיות שלך. המעקב האין סופי אחרי מה שאחים שלך וכל מי שאתה מכיר עושה, וההשוואות האין סופיות וההתעסקות החולנית במה שיש לאחרים, במקום להנות ולבנות את החיים האישיים שלך. ב10 דק' שהיית בגלידה הספקת להפגין לי בצורה ברורה שממש לא השתנת. אבל ממש ממש לא
) ? זה בגלל שאני לא יכול לראות את אמא שלי מדוכאת בשל ילדיה ההומואים המופקרים? לא אשכח את מוצאי השבת שבו ישבנו אמא שלי ואני על הספה, דקות ספורות לפני שיצאתי עם התיק הארוז לשבוע חדש, ושרנו בקול גדול את אנא השם, כי אני עבדך בן אמתך, ואמא שלי פרצה בבכי חרישי שנשא כאב גדול. ואני התעצבתי כמובן מאד, אבל הפגנתי איפוק ולא חשפתי רגשותיי. והבטחתי לה שלא אצא מהארון מחוץ למשפחה, ושאין לה מה לדאוג. ואז יצאתי מהארון כעבור שבועיים בערך. והייתי עצוב על כך, כי ידעתי שזה פוגע באמא שלי (וגם באבא שלי, אבל ממנו לא ממש אכפת לי, אם להודות על האמת). ובו זמנית הייתי שמח. כי העזתי. כי שידרתי. והומו דתי נוסף ששמע התקשר להתעניין, וכנראה יצא מהארון בזמן הקרוב. וזה כ"כ שימח אותי שבזכותי אדם יוכל לנשום לרווחה ולא להתבייש במי שהוא. ולחיות. פשוט לחיות. כשאני יוצא למועדון, במקום לשמוח שאני נמצא סוף סוף במקום שבו כולם כמוני, ושטוב לכולם, וזה כ"כ מובן מאליו שגבר אוהב גבר -במקום זה- אני חושב על כל הדמעות וההתמודדויות שעבר כל אחד מהאנשים שנמצא במועדון, ושבני משפחתו עוברים ויעברו. כל אחד בתיכון שלו בעיר שלו, או ביישוב הנידח. הלילות הבודדים והקודרים. ובגדול, אני פשוט עצוב, כי אני יודע שזוגיות בעולם ההומסקסואלי היא דבר מאד מסובך, וזה אומר שהסיכוי שיהיו לי ילדים די קלוש. ואני חושב שאני מאד רוצה ילדים. וגם אמא שלי, והיא תהיה מאושרת אם יהיו לה נכדים מכל ילדיה. וגם אני רוצה אהבה. זה אמור להיות טוב הרי, לא? מצטער על הדברים המבולגאנים. כ"כ הרבה מחשבות ותחושות..

לא תשנא!

לא רק את אחיך בלבבך, אלא גם לא את עצמך. דבר ראשון עליך להתנער מאשמה. אתה לא אשם בשום דבר. הנסיבות הן שגורמות לצער סביבך ולא אתה. ואל תגנה את אביך על היותו שקט ופסיבי. זה אופיו, זאת זכותו. אתה עדיין בשלב שבו אתה מיחס אחריות להוריך על מעשיך, כאילו הם גורמים לך דבר מה. אבל אחרי עשר שנים שבהם תוכל לעצב את אישיותך בעצמך, אתה תהיה אחראי למעשים ולהחלטות שלך ולא ההורים. העובדות אינן משתנות, רק המבט שלנו עליהן משתנה. כל הומו עובר תקופות קשות, אבל אלה רק תקופות מוגבלות בזמן. אחר כך הוא מקבל את עצמו, והוא אינו שונה מכל אדם אחר, ולו גם "המוצלח" ביותר.

ספר יקר

New member

תודה על דברי החיזוק, שתמיד מועילים. האם אין מקום לכעס על אישיותו של האדם? וכי איננה ניתנת לשינוי? אבי משאיר את כל ההתמודדות לאמי, לא משתתף איתה בלבטיה ולא משדר כי הוא מעוניין לשוחח עם ילדיו על רחשי ליבם, ועל אמי נופל הנטל. נתחיל מזה שיהיה מצוי בבית מעבר ל-5 השעות בהן הוא ישן (ואם אפשר לעשות משהו כזה רטרו-אקטיבי לילדות שלי, זה בכלל יהיה נפלא..). אני לא חושב שהוריי לא גורמים לי דבר. להפך, אני גורם להם. בעיקר לאמי. אני מבין שחלק מהדברים יש לקבל כעובדה ושאין מה לעשות, ושהזמן יעשה את שלו.

זהו, שאתה לא גורם להם דבר

הם גורמים לעצמם. כן, יש מקום לאכזבה מאישיות של אדם הקרוב לך - אבא. אני לא מכיר אותו ואת הקשר ביניכם, אבל תוכל אתה ליזום ידידות איתו, מעבר לתפקידו כאבא. ובנוגע ליחס עם האמא, ועם כל העולם סביבך (כפי שמתאר פה תל אביב 10 בצורה יפה מאד), אכן, הזמן יעשה את שלו. כולם יתרגלו לכך שספר יקר האדם האחראי והנבון הוא גם הומו, וזה יהיה נורא כל כך כפי שזה נראה עכשיו, בתחילת הדרך.

Nחמן

New member
אלו דברים נפלאים

כתב פורטי בתגובה לדבריך. כל מלה מתוקה מדבש ונופת צופים. אני ממליץ בפניך לקחת את דבריו במלוא כובד הראש ולהתייחס אליהם בהתאם. לא הייתי עושה זאת טוב ממנו. עוד יש להתייעץ עם לא מעט אנשים בעניין זה אבל אינני רוצה לגזול את "פרנסתו" של פורטי...

Nחמן

New member
אתה צודק

רק לפעמים אדם יכול להיות פסיכולוג בתת-מודע. הדברים שכתב הם דברי חכמה ולא צריך פסיכולוג כדי ללמוד אותם. הבטחתי לך שיר: א יידישע מאמע בביצוע מרגש במיוחד של הילד פרוז'נסקי המילים בעברית: אשאל אתכם שאלה, ענו מי שיכול באיזה אוצר יקר מברך הא-ל כל אחד לא קונים זאת בשום הון בעולם מקבלים אותו רק בחינם. אך כשמאבדים אותו כמה דמעות נשפחות על כך! שנייה לא יקבל אף פעם ורק מי שאיבד אותה ידע למה הכוונה. א יידישע מאמע (אמא יהודיה) אין כמוה בעולם א יידישע מאמע אוי כמה מר כשהיא חסרה כמה יפה ואור בבית כשאמא נמצאת כמה עצוב וחשוך כשהא-ל לוקח אותה לעולם הבא באש ובמים היא תרוץ אחר הילד שלה לא תחוס על כבודה כי זה עוון גדול עבורה כמה עשיר ומאושר האדם שיש לו... מתנה כה יפה מאת הא-ל רק אמא זקנה...

Nחמן

New member

ודע לך, שאמא יש רק אחד וגם אבא אחד. אין שום תחליף לאלה. גם מי שאינו רואה עצמו בעתיד אב לילדים חייב לכבד את הוריו גם מדין מצוות כיבוד אב ואם וגם מדין הכרת הטוב. סוף סוף הם גידלו אותך במשך 21 שנה. רציתי להקדיש לך שיר אבל השעון שלי לא נותן... בהזדמנות.

שולח לך חיבוק חם

אני משוכנע שאמך, גם אם היתה מעדיפה שיהיה אחרת, מעוניינת באושרך ובמה שטוב לך. אל תשכח שכשאנו יוצאים מהארון, הורינו נכנסים לשם לתקופה מסויימת שבה הם מעכלים את החדשות. זה טבעי. יש הורים שמגיבים יותר טוב או מהר מאחרים אבל כמעט הרוב המוחלט של ההורים עומד במהרה מאחורי ילדיהם כי הם רואים שלילד טוב יותר. אמך יכולה להעזר בתהל"ה. בדיוק השבוע למדתי מאמו של בעלי שפעילה שם כי יש גם קבוצות להורים דתיים. אחת ברעננה ואחת כמדומני בתל אביב. הרבה מהדברים שכתבת משקפים את הגיל בו אתה נמצא שהוא לא ממש מבוגר ועצמאי עדיין. ובאשר לילדים אזכיר לך שהיום אין כל סיבה למי שרוצה שלא יהיו לו ילדים. אני כיום מכיר כל כך הרבה זוגות של הומואים עם ילדים. אני מצרף תמונה של זוג הומואים מקסימים שבדיוק השבוע הגדילו את משפחתם.

ספר יקר

New member
תודה לך על החיזוק!

אכן משפחה חמודה ביותר. לדעתי הוריי ידעו עלי כל הזמן, וחשבו שאני מעדיף להסתיר את זה, וגם להם היה נוח ככה. בכל מקרה, אמי כבר בארון שנתיים וחצי, עת יצא האח הראשון מהארון, ועל כן אני לא רואה הרבה תקווה בנוגע לשינוי מהותי אצלה גם בעוד שנה-שנתיים או 5. אם עד עכשיו היא לא עיכלה את היות בנה הומו, והיא עדיין מצפה מאחי שיסתיר את הנטייה לפחות בסביבה ובקהילה שלנו, אז זה לא צפוי להשתנות, לא בעוד כמה שנים ולא לגבי ילדיה האחרים.
תודה על ההצעה. אמי הייתה בקבוצת תהיל"ה הדתית של רעננה, ונרתעה, מאחר ובקבוצה היה אב שלא הפסיק להביע את האג'נדה שלו שהנטייה ניתנת לשינוי. אני באמת מקווה שבעתיד זוגיות ארוכת טווח תהיה דבר ריאלי עבורי. שוב תודה.

אני רואה את הסרט שלי בשידור חוזר...

אמי גם ביקשה ממני בהתחלה שלא ידעו. לא צריך לנדב אינפורמציה... אני כיום משוכנע שיש להתעלם לחלוטין מבקשות שכאלה שרק מאריכות את סבל ההסתגלות של ההורים למצב החדש. אנחנו לא יוצאים מהארון על מנת להסחט ריגשית על ידי הפחדים של הורינו, פחדים לא מבוססים שפוגעים בהורים עצמם עם ההתעסקות האינסופית בזה. אנחנו אנשים משכילים, רגישים, טובים, בריאים ונורמלים שאוהבים ורוצים לאהוב. היום אני כועס שהסכמתי למתווה הזה שיצר בסופו של דבר קשיים כשהיו לי בני זוג. סוף הסיפור הוא שהכרחתי את כולם לקבל את הזוגיות שלי וכיום השאלה עם מי אני בא למשל לארועים משפחתיים כלל לא עולה. זה ברור וכולם תמיד שמחים לראותנו ואין כל אפליה, להיפך. אם השאיפה שלך היא לחיים נורמליים, אז שכולם ידעו החל מהקופאית בסופר ועד המנקה בבנין דרך כל דוד ובן דוד. כשמישהו מכריח אותנו להסתיר, זה לא נורמלי ופוגע בנו וגם בהם. כל ההתעסקות מי יודע מה יודע. חלאס, אין לזה מקום, זה אתה ואם אתה לא תתיחס אל זה כאל נון אישו (לא סיפור) כולם יתיישרו עם זה. כולם. אני היום מגיע לסופר והעובדים שואלים אותי מה שלום בעלי, איפה הוא, למה לא רואים אותו וכו'. חח אמיתי לגמרי. החיים טובים.

גנימדס

New member
גם לי עשו רגשות אשם

בצורה יותר אקטיבית אמנם. אבל דומה. וגם יש סטרייטים שעושים להם רגשות אשם. וגם בדור הקודם. וגם בדור לפניו. רוב אנשי העליה הראשונה והשניה היו ציונים שמרדו בהוריהם ויצאו לארץ חדשה למרות התנגדותם. ילדים ,בני עשרה ומבוגרים חיים את החיים שלהם, לא תמיד בהתאם לתקוות הוריהם. לא תמיד במסלול שהתוו להם נכון שקשה להם. זה בסדר. על קשיים מתבגרים, לומדים להתבגר, להתרגל כמה זמן לקח לך להתרגל לעצמך ולנטייתך? האם אתה לא ספגת גם את הקשיים שלהם? גם את המגרעות שלהם? החסרונות שלהם? אני בטוח שכן. ולמרות הכל -שרדת.... הם גם ישרדו. יהיה בסדר.

טיףטף2

New member
למה ולאן עזבת את הבית?

או שאתה פשוט כבר לא ג'ובניק ואתה ישן בצבא? קצת-הרבה אנוכי מצדך להבטיח לאמא שלך שלא תיצא מהארון בפומבי ולא לעמוד בהבטחה.זה סוג של סתירת לחי מצלצלת. אולי זה ישמע פטאתי,אבל אמא שלך פסיכולוגית,היא בטוח יודעת איך להיחלץ ממצבי משבר ועצב... אני רוצה ברשותך להתייחס לחלק אחר במה שכתבת-על אבא שלך: אתה צריך להבין את אבא שלך,המופנמות שלו והשקט הסוער שבו זה הדרך שלו להקל את הדברים. אל תשכח שאבא שלך רצה שהגברים שלו יביאו לו נשים הביתה...משפחה..שושלת..להיות סנדק,סבא ואולי אפילו ללמד את הנכדים שלו תורה!!! כמו שבך יש את הרצון לשושלת,כך יש גם לאביך.. הגישה ללכת איתו ראש-בראש זו טעות מרה,כי הוא לא מכוונה רעה מופנם אלא זו הדרך שלו. תנסה להיכנס למצב שלו,בו יש לו 3 בנים דתיים שכל חיו דאג שקבלו חינוך דתי וטוב לפתע "מאכזבים"אותו בזה שהם הומואים.. לא אחד!שלושה!!!גם שני אחים הומואים לאותה משפחה זה יהיה יותר קשה להם להקל.. אתה כרגע עסוק בלדאוג לעתיד הקרוב שלך-אם זה להשלים עם עצמך,לבנות לעצמך תביטחון העצמי ולשדר לעצמך"אני כמו כולם והומו זה לא מחלה או משהו רע". אתה מרוכז מאד בעצמך(ובצדק)וקשה לך לחשוב לעומק על מה שאביך עובר בשקט הסוער שלו. אני לא יהיה מופתע אם יבוא יום ואביך יגיד שממך הוא הכי רצה שתביא לו אישה הביתה ובנה עליך "תוכניות",שתהיה הגאווה של המשפחה במובן השני של המילה"גאווה". כמו שאתה לא רוצה וזועם שהורייך איפשהו שופטים אותך,אל תשפוט אותם. זה שאלה של זמן עד שהם יקבלו את המצב והכל יהיה נפלא!
וד"א,לאילו מסיבות אתה יוצא?בטוח אנחנו מידי פעם פוגשים אחד ולא יודעים זאת

ספר יקר

New member
אני כמעט ולא יוצא למסיבות...

אני מסכים שיש משהו מאד אנוכי בלהבטיח שלא אצא מהארון ורגע אחרי זה לצאת. מצד שני, ההבטחה הגיעה ממקום שאני מרגיש שנדחקתי אליו והבכי של אמא שלי הוא שגרם לי לעשות את זה. המופנות של אבי באה לידי ביטוי בכל מישורי החיים, ולא ניתן לומר שזו דרך ההתמודדות שלו עם נושא הנטייה המינית של ילדיו. זה משהו שהיה קיים מאז ומעולם. משהו שמאז ומעולם הקשה על אמי ועל לשאר בני המשפחה. אלא שלמדנו לחיות עם זה. אבל בתקופה הקשה הזו עבור אמי, זה נורא מקומם אותי שאבא שלי נשאר כצופה פסיבי מהצד ולא מביע דעה, לא מדבר איתנו על הנטייה ועל ההשלכות ועל הציפייה שלו שנסתיר את הנטייה המינית. לגביי באופן אישי זה הסתיים בשיחה של חצי שעה איתו בה יצאתי מהארון, חיבק ואמר שימשיך לאהוב, ובמבט נוקב הוסיף שאתייעץ איתו לפני שאני יוצא בפני מישהו נוסף מהארון. וזהו.

conc2

New member
זו לא אשמתך

"הכנות שלנו נמכרת בכל כך זול, אבל היא הדבר היחיד שבעצם יש לנו" (V for Vendetta). אתה לא צריך להצטער על זה שאמרת להם את האמת. אתה לא צריך להצטער שאתה חי את החיים שלך. הכאב של אמא שלך מובן, אבל אין מה לעשות בעניין - המציאות שלנו (של כולם, לא רק בעלי נטיות שונות) לעיתים כואבת ולא תמיד יש "אשמים".

למעלה