ואיך זה התפספס?

קלייטון.ש

Well-known member
בשביל מה אתה מביא את הכתבות האלה? יש משהו שאתה מנסה להוכיח?

אני באמת סקרן אם יש לך טיעון כלשהו, אתאיסטי או אחר, שאתה חושב שהכתבות האלה על עבירות מין וכספים אצל החרדים מוכיחות.

dojee

New member
יש לו אותן שגיאות כתיב כמו לברוומן

נירובי1

New member
אין כמו עבריינות שכזו מלהוכיח את אי קיומו של האל, משתי סיבות

האחת, אם היה אל הוא לא היה נותן למאמיניו היקרים לבצע עבירות אלו
השניה, החרדים מאמינים באמונה שלמה בעליית הנשמה לאי שם, כשהיא נדרשת לעמוד לדין בפני בורא עולם הדימיוני שלהם, כאשר הם יודעים שעל עבירות אלו הם נידונים לאש הגיהנום - אם כך, איך הם מבצעים עבירות אלו? ולכך יש שתי תשובות, האחת שהם שהם יודעים שזה לא נכון ואין שום דין ואין דום דיין, והשניה שיש להם היתר לבצע עבירות אלו. בכל מקרה כל זה מחזק את אמונתי (כאתאיסט).
מעבר לאמור, אני מאמין באמונה שלמה כי יש לחשוף כמה שיותר עבירות של מאמיני הישות הדמיונית על מנת להוכיח את הכזב והשקר וההונאה שבאמונתם ההזויה
ועוד דבר קטן, הייתי מבקש שתתיחס לגופם של דברים, דהיינו הפשע והפושע מאשר לשליח.

גם במקלדת שלו ה ד ליד ה ש.

כאשר אתה כוטב תעויוט כאלו, אלו שגיאות כתיב.
כאשר אתה כותה שדיאות כאלו, אלו שגיאות הקלדה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעשה, יש לפחות עוד תשובה אחת -

כמו שהרב טען בהרצאת האי-הדתה שלו (שאתה הבאת לתשומת ליבנו) - התנהגות לא מוסרית במשך 364 ימים בשנה והתנהגות מוסרית נכונה במהלך יום אחד מכפרת על שאר השנה.

קלייטון.ש

Well-known member
הבנתי. הטיעונים שלך לגיטימים אף שאני לא מסכים

אני ברשותך אתייחס לא לגופו של איש אלא לטיעונים בלבד.
הטיעון הראשון שלך הוא שאלוהים לא ייתן למאמינים לחטוא. אבל היהדות בפירוש קובעת שהאפשרות לחטוא קיימת. המקרא שוב ושוב מספר על מאמינים שחטאו, כולל האישים הכי חשובים. כך שהצבעה על חטאים של מאמינים לא מפריכה את טיעוני היהדות (והנצרות). אני לא יודע איזו דת היא כן מפריכה.
הטיעון השני שלך מתייחס לעובדה שמאמינים שאמורים לחשוש מעונשו של אלוהים חוטאים בכל זאת, אז או שהם לא מאמינים או שאלה לא עבירות בעיניהם.
אני מסכים ששתי האפשרויות קיימות ואפילו סבירות. בהחלט, רק בגלל שאדם נראה כמו חרדי ומתנהג כמו חרדי לא אומר שהוא אכן מאמין. עם זאת אני לא חושב שאפשר להסיק משהו על מאמינים בכללותם מהמקרים של הלא-מאמינים לכאורה.
שנית אתה צודק שחלק מהעבירות שאתה מביא, כלומר עבירות מס, רכוש, ובכלל עבירות על חוקי מדינה, אינן בהכרח עבירות לפי הדת. אין ציווי לשלם מע"מ או מס הכנסה. הציווי הוא להפריש עשירית מההכנסה לטובת עניים, וזהו. אבל שוב, הצבעה על עבירות אלה לא מפריכה את טענת קיומו של אלוהים.
לענין עבירות מין שכן אסורות ביהדות וברור שלפחות חלק מעברייני המין הם מאמינים (יש בהם רבנים, מורי דת וכולי), דעתי היא שאין לצפות מאמונה ודת, חזקות ככל שיהיו, שתוכלנה לשנות נטיה מינית, כולל סטיות מיניות. סביר שסוטה מין דתי מבין שהוא חוטא ואולי הוא גם פוחד מעונש, אבל הדחפים המיניים חזקים מכל פחד. גם סוטי מין חילונים חשופים לעונש ובכל זאת מבצעים את העבירות.

נירובי1

New member
שלא תהיה כאן אי הבנה - לא מדובר בהכללה, אבל יחד עם זאת

אי אפשר להתעלם מהעובדה שכל יום אנחנו רואים כאן מעשי עבריינות שהם כנגד אושיות האמונה היהודית, וזה בהחלט מעורר תשומת לב. ע"פ עניות דעתי הצנועה, חייבים להציף את זה ולו רק בגלל שהשלטון הישראלי מעלה את קרנם ולא מפסיק להעניק להם דברים וכספים שהדעת לא סובלת.
ניחא, אם הכל היה אצלם בפנים, והם לא היו פושעים כנגד החילונים ולא כופים את אמונתם ולא סוחטים את כספי החילונים, עוד איכשהו אפשר היה להתעלם, אבל דיר בעלאק, הם מחסלים את החילונים לאט לאט בחסות השלטון הישראלי
כדאי שהחילונים יתעוררו בהקדם ויעשו מעשה.

קלייטון.ש

Well-known member
להציף תציף חופשי

וודאי שמה שמפריע צריך לבטא במיוחד אם מביאים עובדות (או לפחות ידיעה עיתונאית).
אבל אציין שלדעתי העובדה שמתפרסמים הרבה מקרים של עבריינות ע"י חרדים מעידה יותר על העדפות הכיסוי של אמצעי תקשורת חילונים מאשר על החרדים. התקשורת לא מפרסמת, ולא יכולה לפרסם, כל מקרה. אני מתרשם שהיא מעדיפה לפרסם יותר סיפורים שכוללים חרדים כי הם מעוררים יותר ענין בציבור החילוני, ולדעתי גם ברור שלחלק מהאתרים יש סדר יום אנטי-חרדי.
מה המעשה שאתה מצפה מהחילונים לעשות אני לא יודע. אם הכוונה למשהו בבחירות, לא נראה לי שיש סיכוי שהציבור הישראלי יבחר בעתיד הנראה לעין ממשלה אנטי-חרדית. אבל כמובן שזכותך לקרוא לשינוי.

BravoMan

Active member
אין שום אג'נדה אנטי דתית בתקשורת, זה שקר גס!

העובדה היא שבציבור החילוני אנס ופדופיל יתחבאו, ולא ירצו שהשכנים שלהם ידעו מה הם עושים כי השכנים שלהם לא יחששו להסגיר נבלה כזה למשטרה.
&nbsp
אבל בציבור החרדי לא מסגירים אנסים ופדופילים למשטרה!
רבנים חדשות לבקרים משכנעים את הקרבנות "לא להרוס חיים לתלמיד חכם" וכל מיני דברים כאלה.
&nbsp
בנוסף - לא מעט מאותם אנסים ופדופילים הם בעלי סמכות - רבנים גדולים, מנהיגי קהילות.
והפרסומים עליהם זוכים לכיסוי דומה שזוכים פרסומים על פוליטיקאים ובעלי דרגה אחרים (צבא, משטרה, אפילו אנשי עסקים או סילבריטאים) שעשו עברות דומות.
&nbsp
זה גם לא מפתיע - הדת מכתיבה יחס חולני וסוטה כלפי גוף האדם, המניות, והמין הנשי.
לכן לא פלא שבמגזר ששומר על הדת בצורה הדוקה יש אחוז עברייני מין גבוהה משמעותית מאשר בחברה החילונית.
&nbsp
אף חילוני לא יתראיין לתקשורת ויצעק: "אני אדם בריא, ילדה בת 8 צריכה לכסות את עצמה מכף רגל עד ראש".
אבל יש ראיון כזה מכמה אנשים בבית שמש, שאכן חושבים כך, ובטוחים שזה "בריא".
&nbsp
בקיצור - מדובר בציבור סוטה, וצריך להציף את העובדה הזו עד שהיא תשתקע בתודעה של כלל אזרחי המדינה!

dojee

New member
מקומך באברבנאל, עם ההודעות שאתה מציף את הפורום

נירובי1

New member
במדינה שהופכת לאיטה להיות מדינת הלכה, לא נראה לי שיש אינטרס

לעיתונות להדגיש במיוחד עבריינות חרדית.

מה שקרה זה שהרבה שנים העברינות הזו היתה נסגרת בפנים בתוך הכת, והיום עם החשיפה לעולם המתקדם הדברים דולפים החוצה ויש לי הרגשה שאנחנו רק רואים את הקצה העליון של הקרחון, המצב שם חמור הרבה יותר.
כל מה שאני מביא זה מהעיתונות, כולל החרדית, ולא נראה לי שיש להם אנטרס אנטי חרדי

קלייטון.ש

Well-known member
להפך, מי שחושב כמוך שהמדינה עוברת הדתה יש לו בפירוש עניין

לתקוף את החברה החרדית במיוחד כדי להראות שהחרדים - שהם משום מה נציגי הדת היהודית בעיניים חילוניות - אינם מייצגי הטוב עלי אדמות. ולכן המסקנה אמורה להיות שהדת היהודית עצמה רעה, ומסקנה זו אמורה לעזור בבלימת ההדתה.
והרבה חושבים כמוך, במיוחד אתרים כמו ווינט שהם אנטי-חרדים בבירור.
כאשר מדווחים על עבירות מבחינה אובייקטיבית אין מקום לציין את שייכותו החברתית של העבריין. לא נקרא שעבריין הוא יוצא אתיופיה, או שהוא או הוריו עלו מרוסיה, למרות שגם אלה מהווים קבוצות חברתיות בישראל. בוודאי לא נקרא שעבריין הוא חילוני. אבל תמיד נקרא, במיוחד בווינט, שהעבריין הוא חרדי. אם לא כתוב שהוא חרדי די בטוח שהוא חילוני, או לכל היותר דתי ממגזר לא חרדי.
עבריין אתיופי לא מלמד על שאר האתיופים ועבריין רוסי לא על שאר יוצאי רוסיה, ופושע חילוני לא אומר שום דבר על החברה החילונית.
אז למה את מעשי הפושע החרדי צריך לטפול על כל החרדים? רק כדי להכפיש אותם כחברה.
פה הנקודה שבעיקר חשובה בעיני, מעבר לתחושה שמתעסקים יותר בעבריינות חרדית מאשר בשל שאר המגזרים.

נירובי1

New member
הפושע החרדי לא צריך לטפול על כל החרדים,

וחד משמעית אני לא עושה הכללה
מה שכן, אני מצביע הוא על העבריינות והפשיעה היום יומית כנגד אושיות הדת וכנגד היהודים שיש להם אמונות ותפישות עולם אחרות.
אדם מאמין יודע שבפשיעה כנגד אושיות הדת הוא נידון לאש הגיהנום, אלא אם כן יש לו היתר (משהו בהלכה שלהם) או שהוא יודע שהכל שקר.
הריבוי של העבריינות והפשיעה (במיוחד בתחום המין אצל המנהיגים שלהם) מעורר השתאות ותדהמה וחוסר הבנה. נכון, פה ושם יש חולשות לבני אדם מאמינים ככל שיהיו, אבל הריבוי מאד לא ברור.

למעלה