ואו... אני ממש נגד

e-shfiyut

New member
ואו... אני ממש נגד../images/Emo70.gif

הביטוח הלאומי הם אחד המוסדות היותר חיוניים במדינה המתפוררת שלנו, בלעדיהם היו אנשים פה ברחובות, ואנשים שרעבים ללחם, בכמויות שבכלל לא ניתן לתאר... איילת, בניגוד לפורום חופש, שאני קוראת ובדר"כ מסכימה, בנקודה הזאת אני פשוט לא מסכימה איתך!!! עברנו על זה פעם פעולה בתנועה... *עצבנית מידי כדי לכתוב, מסיימת הודעה* לירן

איילת1974

New member
לירן שלום../images/Emo39.gif

קודם כל ברוכה הבאה. הפורום לא בא לנגח את ביטוח לאומי, או לדרוש לבטלו. הפורום בא להאבק בתופעה שקורת לאחרונה, שבו הם נתפלים לאנשים בדרישה לשלם חובות מלפני שנים רבות. הם פנו אליי לפני חצי שנה לאחרונה, בדרישה לשם 4000 ש"ח, על על מיני חובות מפוברקים על חודשים שכן עבדתי בהם, לרבות השנתיים האחרונות, בהם אני עובדת באותו מקום עבודה. אני רק אציין, שמקום זה משמש, בין היתר כלשכת כר, כך שאין סיכוי שלא העבירו לי כספים לביטוח לאומי, ואצלהם רשום שלא העבירו כספים, אך המקום הזה הוא הפחות בעייתי. חלק מהחודשים שאצלהם צויין כי לא עבדתי, הצלחתי להשיג (אחרי מאמת רב טפסי 106), אך חלקם כבר נסגרו ואין לי אפשרות להוכיח. נכון שעשיתי טעות שלא שמרתי על הטפסים, אך אי יודעת בברור, שגם אנשים שמגישים להם תלושים, אומרים להם "מצטערים- עבדו עליך, נכון שרשום ששולם לבטוח לאומי, אך גנבו ממך, הבוס שלך הכניס את זה לכיס שלו...". מאז שעיקלו לי את חשבון הבנק, דיברתי עם אנשים שסיפרו לי את זה. המשותף לכולם, שלכולם נתנו חוב אחרי 6 שנים, ולכולם זה לחברות שכבר מזמן נסגרו, כך שאין אפשרות להכויח. איך תוכיחי שלא רימו אותך? אולי אותו מובד מרמה? למה הם פונים לכולם אחרי 5-6 שנים ולא אחרי שנתציים לכל היותר? אני מקווה מאוד בשבילך שלא תפלי לידיים שלהם. בכל אופן שיהיה לך ערב נעים איילת

e-shfiyut

New member
ידוע שהמוסד לביטוח לאומי הוא ממשלתי

ויש טונות של בירוקרטיה. אני גם לא בקיאה ברוב (אני בסה"כ בת 17). בכל מקרה, אם נתוני המוסד אינם מעודכנים את יכולה בעזרת הצהרה לתקן אותם. זה שבזמנו לא ידעת שעלייך לשלם, לא פוטר אותך מן החוב... מה גם שאני בטוחה, או יותר נכון, יודעת בוודאות, שמבטלים קנסות למי שלא שילם מסיבה "מוצדקת". אם המעביד שלך רימה אותך, תבעי אותו... אל תצאי נגד הביטוח הלאומי. לדעתי עצם הקמת הפורום, היא יציאה נגד המוסד... חשבתם לפנות לאתר הביטוח הלאומי ולבקש מהם לשלוח נציג לפורום? אני בטוחה שאני לא "אפול להם לידיים" (עוד מישהו יחשוב ש"הם" מחפשים אותנו, האנשים הקטנים) כי אני אשלם את כל מה שצריך בזמן, ואוודא שגם המעסיק שלי פועל כך. לירן. בת 17. לא בקיאה בחוק, אבל מכירה מקרוב את המערכת.

חיים 11

New member
ללירן :לתבוע?

אם הביטוח הלאומי לא מאתר את המעסיק ולא גובה ממנו את דמי הביטוח הלאומי המגיעים למוסד ממנו אז למה שילין על העובד?תחשבי על זה לפני שאת מייעת לתבוע את המעביד...

חיים 11

New member
עוד עיצה:../images/Emo8.gif../images/Emo24.gif../images/Emo8.gif

הביטוח הלאומי טועה לעיתים.אם ישנם מיקרים בהם מתברר שהתביעה של הביטוח הלאומי אינה נכונה ,למשל, אם תובעים ממך עך שנת העבודה הנוכחית דמי ביטוח למרות שכבר הועברו להם הכספים,נראה לדעתי שיתכן ועליך לשקול הגשת תביעה נגד המוסד בבית-הדין לעבודה:התביעה תהיה שישולם לך על "הטירטור",על אובדן הזמן,על הגישה של מערכת כה גדולה לפיה את אשמה כל עוד הוכח אחרת,על כך שאת חושדת שמא נעשה כאן ,לכאורה, ניסיון לגזול ממך דמי ביטוח כפולים(בשיטת"מצליח").איך ייתכן שיידרשו מעובד לשמור על כל התלושים שלו משך השנים שעבד והיה במעבר מעבודה לעבודה, עד כה זו היתה הלכה ואין מורים כן.אם החלו בכך לאחרונה ,בגבייה מסיבית,אולי הם בצרות ?

דובי123

New member
לירן - כל גוף ציבורי/ממשלתי

טוב שיבוקר ואם הוא נותן שרות - טוב שיבוקר ע"י הציבור קבלת דבריהם כקדושים - הנה פתח ודאי לאי תקינות

דובי123

New member
מה אומר החוק?

אם היית שכירה והמעביד לא העביר את דמי הביטוח למוסד - על מי האחריות? עליו או עליך? אם האחריות היא עליך יתכן וצריך ליזום שינוי החוק

למעלה