ואולי הבעיה אחרת?

רוזי תודה על הקרדיט

מסכימה עם כל מה שאמרת....

א ב ל - הנימה המטיפנית של קגומה, חוסר ההתפשרות, ההליכה עם הראש בקיר, והשלילה (כן, שלילה - אמנם ברמה דיונית מאוד גבוהה) של כל מי שחושב אחרת, כבר נמאסה.

מעבר לזכות לדעות ולשריטות האיזוטריות של כל אחד מאיתנו, הרי שאני רואה בהטייה של קגומה לכיוון המסויים מאוד שהיא דוגלת בו, סכנה מסוימת שעלולה לתפוס ולהשפיע על ילדים ונערים שקוראים פה, ושנוחים מאוד להתרשם בגיל מסויים.

ובעידן שבו אנחנו "צריכים לחיות בשלום עם החיידקים שלנו" - כמו שאומרים הרופאים, בעידן שבו האנטיביוטיקה רק מצליחה להצחיק את החיידקים הטורפים המאכלסים את בתי החולים - רחיצת הגוף שלנו במים וסבון, רחיצת ידיים בסבירות הגיונית, כמו שמבין זאת כל אדם אינטליגנטי מן השורה - היא הדבר שמבדיל לעתים בין חיים ומוות. תשאלי רופאים בבתי חולים עד כמה רחיצת הידיים במים ובסבון חיונית בכדי למנוע זיהומים שעלולים לצאת מכל פרופורציה. (וזה קורה המון!)

ההתנהלות שלה מסוכנת. וזו כבר לא שאלה של בחירה אישית, משום שהיא משפיעה בדרך תודעתית וגם התנהגותית - על אחרים. אז מזל שאנחנו לא חיים במעגלים שבהם היא מסתובבת, נכון? לא נכון. כמו שאני רואה זאת, יש לנו אחריות חברתית - גם אם הדבר רחוק מאיתנו - לשינוי תודעתי. ואם אני יכולה דרך פורום לשנות ולשפר - אני אנסה שוב ושוב - בכל כוחי.

נא הביני - זה בדמנו!

שופעת, אני לא רואה פה עידוד לא לשטוף ידיים...

ואפילו לא איזכור של להשתמש באבקת סודה במקום דאודורנט.

ולגבי הטיות - הרי יש אנשים שבטח יגידו שהפורום הזה מזיק כי הוא גורם לאנשים להרגיש טוב עם עצמם בתור שמנים, ולכן השמנים לא יעשו דיאטה ויהיו חולים בגלל זה... אז הכל עניין של פרספקטיבה ודעה, ולכן מותר לקגומה לכתוב תאת דעותיה - ולך מותר להגיב ולהסביר את הדעה שלך בדיוק באותה מידה...

ורק שתדעי שלפני כמה שנים הייתי בהרצאה של מישהי מארגון "אחת מתשע" שפועל למען מודעות לאבחון מוקדם של סרטן השד, ואחד הנושאים שהיא העלתה זו העובדה שישנם חשדות שדאודורנטים שהם "אנטי פרספירנט" (כלומר אלו שמנסים לעצור את תהליך ההזעה עצמו) קשורים לסרטן השד, ואפילו היא עצמה אמרה שהיא עצמה ממליצה למי שסבלה מסרטן בעבר להמנע משימוש בדאודורנטים כאלו למרות שהם נחשבים כיום להרבה יותר יעילים במניעת ריח. היא כמובן המליצה על שימוש בדאודורנטים שהם לא אנטי פרספירנטים במקום, אבל עובדה שיש לעיתים בעיות בכל מה שקשור לשימוש בדאודורנט שישנם אלו שלא מודעים להן...

זו לא אג'נדה...

אלא רבים מאמינים שזו עובדה. רוצה - תאמיני, לא רוצה - אל תאמיני.

לכל אחד יש כאלו, את יודעת

kagome10

New member
שופעת

אני רואה בצורת ההתנסחות שלך לא ראויה לתגובה רצינית. אם את מעוניינת בדיון תרבותי, את מוזמנת להתנסח בצורה תרבותית, ואני אענה לטענותייך.

רק הארה אחת - אני קפיטליסטית. אפילו די קיצונית. ולכן אני לא חושבת שהמצאות קפיטליסטיות זה רע.

ואני דווקא שוטפת ידיים עם סבון, ובעד רחיצת ידיים עם סבון אחרי כל פעם שהולכים לשירותים. <זה כדי שלא תשקרי, ותכניסי לפי מילים שלא אמרתי>.

polegra

New member
לא דיברתי על יוקרה בכלל..

אישית אני הולכת לספר בשכונה אולי אחת לשנה
בגדים או יד 2 או מחנויות עודפים בגג30 שקל
לא שמה,קרמים למעט קרם ידיים כשאין ברירה
ומתאפרת לפי מצב רוח וגם אז מעט צללית ומסקרה
ובעניי אני מטופחת
לא הכל קשור לתאגידים
בכל מקום כמעט קיבלו אותי כמו שאני ושפטו לרוב לא עפ המראה

kagome10

New member
אבל זה בדיוק העניין

למה כשמישהי רושמת "טיפוח" חושבים על דברים שמזיקים לבריאות? למה רשמת שאת מתאפרת לפי מצב הרוח, ולא רשמת שאת הולכת ללמוד תחום שמעניין אותך, מקדישה זמ לחוגים ולזוגיות? למה "טיפוח" זה לעשות דברים שנחשבים חברתית כיפים יותר, אך פוגעים בבריאות? למה זו האסוציאציה הראשונה - טיפוח החיצוניות? לא טיפוח הבריאות, לא טיפוח הזוגיות, התחביבים, הלימודים, אלא החיצוניות? למה בכלל קוראים לזה טיפוח, ואין לזה מעמד מקביל לזה של ג'אנק פוד ועישון?

polegra

New member
כי על זה דובר פה

וזה לא סותר אגב
עולמי לא צר , עם כל הכבוד
ובירת דווקא במישהי שלא נוטה לטיפוח חיצוני משעבד או מושקע מידי

לרוב אני נטורל חחחח אבל כן אוהבת לחטוא לפעמים באיפור ואם היה לי זמן אולי הייתי משחקת עוד קצת במשחקי בנות האלה

kagome10

New member
אם אני אומר טיפוח בלי הקשר

יחשבו על טיפוח חיצוני. כי מפרסמים איפור וקרמים בתור טיפוח. אף אחד לא מפרסם ג'אנק פוד בתור טיפוח. ועל זה לדעתי מדובר פה.

מרים 882

New member
אני מאוד "גירלי"

נטו בשבילי
מאוד מאוד אוהבת להתלבש ואילו יכולתי לנעול עקבים
הייתי עושה זאת.
האיפור בסיסי לחלוטין מפאת קוצר זמן.
מתה על קניונים ועל ספונג'ה

קוראת לפחות 2 ספרים בשבוע
ועצמאית כלכלית

וקונה את הפאות הטובות והיקרות.
כי זו אני!!

אאני111

New member
הרגע חשבתי

אני בחור נכה שעבר אירוע מוחי כך שיש לי המון בעיות
אבל גם המון דברים נהדרים מיוחדים ויפים,כמו למשל הקישור אל האפליות שאתן/אתם עוברות/עוברים.

ואני לא מדבר רק עלי כמו שהצלמת כותבת גם רוב הנכים מרגישים שהם לא זוכים בהערכה.
ןרוב תחלואי החברה הם הדרדרות ,כמו שאתם/אתן חושבות שאתן לא מספיק יפות רק בגלל קצת בטן הנה אני עצמאי בהכל אבל רק שומעים נכה,מיד כל הערכה והיחס משתנה וכמוני יש עוד.

אבל תחליפו רגע את המילה שמן בנכה תמצאו כישורים אחרים
כמו שכל שמן שונה כך גם כל נכה שונה

Maldini Girl

New member
ברור.

דרישות היופי היום הן בלתי סבירות בעליל. את/ה צריך/ה להיות מושכ/ת. כי ככה החברה דורשת. ומה זה להיות מושכת? להוריד שיערות, לצבוע שיער, להתאפר, להתלבש יפה, וכן, גם להיות רזה.

העניין הוא שבשורה התחתונה, אנשים אוהבים להסתכל על אנשים שנראים להם מטופחים ויפים. אני אקח את זה לקיצוניות- הייתי מעדיפה ללכת ברחוב עם חבר/ה שלבושה יפה, מריחה טוב ומסורקת, ולא ליד מישהו/י פרועת שיער, מטונפת ומדיפה ריח רע.

אגב, אני חושבת שהעולם הרבה יותר סלחן כלפי גברים, גם בכל הקשור למודל היופי וגם בעניין הטיפוח.

שניה...

אני רוצה לחזור למה שכתבתי כבר לטלי למעלה: מישהו שלא מתקלח כמו שצריך ולא שם דאודורנט הוא מישהו שלא שומר על היגיינה בסיסית. יש היגיון בזה שאנחנו מתקלחים כל יום ומצחצחים שיניים פעמיים ביום, כי אלו דברים שעוזרים לנו לשמור על הבריאות. בימים שבהם אנשים לא התקלחו ולא שטפו ידיים באופן סדיר (למשל) - מחלות מידבקות היו הרבה יותר נפוצות. וסתם כהערת דרך אגב, יש הרבה אנשים שירתעו מאישה שיש לה ריח בושם חזק ובולט (או מגבר שיש לו אפטרשייב חזק מידי) כי לא כל הריחות נעימים לכולם.

השאלה היא: האם יפריע לך ללכת ברחוב עם מישהו או מישהי שמנ/ה? או אישה שלא מתאפרת? או כזו שלא מסדרת גבות?

Maldini Girl

New member
לי? בוודאי שלא

אל בעייני, זה נתפש פשוט כעניין אסתטי.
לאנשים אין דרך אמיתית לדעת אם אני מתקלחת כל יום או מצחצחת שינים פעמיים ביום (גם ריח פה רע לא בהכרח יעיד) ולכן אנשים בודקים אסתטיקה דרך דברים אחרים-מראה חיצוני- משקל, סידור גבות, איפור ולבוש.

אני באופן אישי כמעט שלא מתאפרת. מרגישה יפה גם בלי איפור. אבל כן דואגת לשער מסודר ובגדים נקיים.
לצערי, ובטח שמעת את זה בפורום לא פעם, אנשים תופשים עודף משקל כחוסר אסתטיקה. למרות שזה שטויות.

עלמה88

New member
זאת השאלה?

אם יפריע לי ללכת עם מישהי שמנה?.....
רק אם אני מקשרת בין המראה לערכים, רק אם יש שיפוט, אם כך או אחרת יותר טוב או יותר רע, מותר או אסור
ואם אדם לא רוצה לדאוג לבריאותו?
ואם אדם רוצה להתקשט?
יש מקום לכולם. יש מקום לשונות בין האנשים. יש מקום לגמישות

למעלה