ואולי הבעיה אחרת?

ואולי הבעיה אחרת?

אנחנו מדברות (וקצת מדברים
) פה בפורום על זה שגם נשים שמנות הן יפות ושוות לחברותיהן הרזות.

אבל יוצא לי לתהות לא מעט אולי הבעיה החברתיתי הכוללת לא מסתכמת בהבדל בין שמנה לרזה. הבעיה היא עמוקה יותר בעיני - הצורך של כולנו כנשים "להיות יפות". כלומר גם מי שלא מתאפרת, לא מורידה שיער, לא מסתפרת אצל ספר יוקרה, או לא צובעת שיער ועושה פסים ופאן כמה פעמים בשבוע, ולא מתלבשת לפי צו האופנה גם נחשבת ל"לא יפה".

לא שיש משהו רע באישה שמטפחת את עצמה (וגם לא בגבר כמובן). אבל אני אומרת שאולי המשקל שהחברה מעניקה ליופי וטיפוח לא נותנת לנשים אפשרויות להחשב כ"שוות" אם הן לא חלילה יפות. את יכולה להיות ספורטאית מצטיינת שמגיעה לאולימפיאדה, אבל אם יש לך קצת בטן אז את כבר לא מספיק יפה כדי לזכות בהערכה. ולא משנה כמה את טובה בטניס וכמה התאמנת, אם את לא יפה אז לא מגיע לך לזכות בווימבלדון.

אבל אם כל זה יעלם, ונשים יוכלו להחשב ל"שוות" גם על סמך כישורים אחרים - אז אולי גם האפליה נגד שמנות ושמנים תעלם?

זה לא קשור לפמיניזם...

כי גם גברים סובלים בדיוק מאותה תופעה שדורשים מהם להיות שריריים, חלקים משיער (חוץ מראש מלא שיער וזיפים במידה הנכונה) וכו'.

וזה גם משפיע על גברים בכך שלא מאפשרים להם להודות בכך שהם נמשכים לנשים שמנות (אפילו עדיף שהם יימשכו לפמיניסטית "קיצונית", רק לא לשמנה)...

מרים 882

New member
אפרופו החלק השני שכתבת

כשבעלי ואני התארסנו לפני 22 שנים
אני בת 18 ושמנמונת אז חשבתי שאני ממש שמנה הייתי 92 ק'ג
והוא חיל חתיך ויפה בן 23 במישקל 75 ק'ג.
אמא שלו-חמותי ,שאלה אותו למה עם שמנה? למה?
מאז היחסים שלי ושלה קורקטיים מינוס.

polegra

New member
יופי וטיפוח לא קשור לשומן

את קצת מבלבלת....
אני חושבת שטיפוח חשוב בכל משקל ובכל מגדר אגב...מה מידת הטיפוח? כל אחד והחלטתו
פעם טיפוח היה עבורי מקלת ודאדורנט
אחרי זה טיפוח היה איפור מלא והסרת שיער...
היום אני באמצא..תמיד נקייה מקולחת מבושמת ובגדים נקיים
אני חושבת שאני יפה לרוב ויודעת שהסביבה אגב רואה בי אישה יפה. שמנ, אבל יפה
בטן זה לא חוסר טיפוח
נשים אכן נשפטות על המראה שלהן אבלגם גברים נשפטים יותר ויותר
החברה לא שיוויונית וזה מתחיל בבסיס,בחינוך
חברה לעולם לא צהיה שיוויונית ולעולם לא תהיה סלחנית
ואני חייבת לציין שכמעט ולא זכוריםלי מקרים שהופלתי לרעה
ראבק, הייתי מזכירת מנכל ב200 קילו, ניהלתי משרד ב200 קילו
תפקידים שזקוקים למינימום יצוגיות ולא קיבלתי ביקורת
בדיעבד?? התלבשתי נורא, לא יאה למעמד וגם זה לא הפריע מסתבר
בסופו של דבר זה לא כזה נורא כמו שמנסים לצייר את זה
מכירה מספיק רזות שנמצאות במקום יוצר גרוכ ונשפות הרבה יותר

בעיני לפחות...

ישנם אנשים מסוימים שכן שופטים נשים כ"לא אסתטיות" בגלל השומן.

לדוגמא יש בחדר הכושר שלי אפשרות לעבוד עם מאמנים באימון אישי, אז יש כאלו שלוקחים יוזמה ומנסים לשכנע אנשים לעבוד איתם. והיה מאמן שפשוט ניסה לשכנע אותי בכך שהוא שאל אותי אם חוסר האסתטיקה שבמשקל לא מפריע לי (כמובן שעניתי לא).

וצריך רק לפתוח כל כתבה פרו - שמנית כדי לראות מיד טוקבקים שלועדים לכל אישה שמנה שהיא לא אסתטית ואיך היא לעולם לא תמצא כך בעל, ועל כל אישה שהרזתה שסוף סוף היא "נראית כוסית"...

אני לא אומרת שכולם כך, וגם לי מעולם לא היתה בעיה למצוא עבודה בכל משקל, ואפילו לנסוע ללקוחות ולייצג את החברה (למרות שפעם פעמיים העירו לי על הנעליים שלא היו "ייצוגיות" מספיק
אבל העירו גם פעם למישהי שבאה בשמלה חושפנית מידי בגב).

kagome10

New member
ואולי זה עניין של ביטחון עצמי?

החברה לוחצת חזק ופוגעת קשות בביטחון העצמי של נערות ונשים, אבל מי שבטוחה בעצמה כנראה תזכה בעיקר לתגובות חיוביות, ואם מידי פעם תהיינה תגובות שליליות היא לא תקח ללב ולא תפגע יותר מידי.

אני למשל רזה, אבל לא מתאפרת, לא מתבשמת כמעט אף פעם <אין לי שום דבר נגד בושם. פשוט זה לא שווה לדעתי את הזמן והכסף. יש לי שני בשמים שקיבלתי במתנה ולרוב אני שוכחת להשתמש בהם.> לא נועלת נעלי עקב, ובהיותי בתיכון לא לבשתי את המדים של הנערות - ג'ינסים גופיות צמודות וכו'. אפילו העזתי ללבוש חצאות ארוכות, למרות שהייתי היחידה בכל התיכון שהתלבשה ככה. והיו הערה או שניים, וכשראו שזה לא אישו מבחינתי אז לא אמרו יותר כלום.

אולי חלקית...

כלומר כפי שכתבת, מי שבטוחה בעצמה תדע להתעלם מהערות פוגעות יותר טוב מאשר מישהי חסרת בטחון, ומישהי חסרת בטחון הרבה יותר תחפש את האישור החברתי.

אבל תראי, המאמן שפנה אלי לא הכיר אותי לפני ופגשתי אותו פחות מדקה לפני שהוא שאל אותי האם השומן לא מפריע לי "מסיבות אסתטיות". תגובות אנטי שמניות לכל מיני כבתות לא מופנות לאף אחד אישית. בשני המקרים אין פה קשר לבטחון עצמי, אלא לכל היותר אולי יש איזושהי הנחה מראש (שהיא שגויה) של"שמנה" יש בטחון עצמי נמוך (למרות שכפי שניתן לראות פה בפורום, זה בהחלט לא נכון בהרבה מקרים).

kagome10

New member
עניין של סטטיסטיקה

זה לא נכון בחלק קטן מהמקרים מבחינת אחוזים. מבחינת סטטיסטיקה, להתייחס לחוסר ביטחון עצמי של שמנות זו אסטרטגיה מנצחת. וכנראה שכל קרטריון אחר יהיה פחות מדוייק.

הערות בטוקבקים שונות מהמציאות, ונוטות להיות מכוערות בכל הנושאים. אני נמנעת מלקרוא אותן לרוב. גם בנושאים תמימים מגיעים לכאלו השמצות וגידופים שאני מעדיפה להימנע מהזיהום הזה.

ואני מפרידה בין שני סוגי טיפוח...

יש היגיינה בסיסית שזה להתקלח, להסתרק, ללבוש בגדים נקיים וכו'. ובעיני זו התחשבות ברמה הכי בסיסית שיכולה להיות לסביבה.

ויש את אלו שיתאפרו כל בוקר איפור מלא / יקנו רק בגדי יוקרה / ילכו לספר הכי הכי בעיר שיעשה להן את התספורת הכי פופולרית עם הצבע הנכון בשיער והצבע הנכון של הגבנים וכו'. וזו כבר בחירה - אף אחד לא יפגע מלראות אותי בלי איפור על הבוקר, או לובשת טי שירט וג'ינס. ובעיני לפחות אלו בדיוק סוגי הטיפוח שפמיניסטיות רואות בהן "דיכוי", כלומר חיוב לעשות דברים שבם לא בהכרח בריאים, או סתם גוזלים זמן שאפשר היה להשקיע בדברים שיפתחו את האישה כלכלית או שכלית בשביל משהו שהוא חסר חשיבות בעצם לסביבה...

עצם זה שאת מאחדת בין שני המושגים אומר שכל מי שעומד מאחורי "תעשיית הטיפוח" מהסוג השני גורם לנו להתבלבל בין שני המושגים.

polegra

New member
לא. זה אומר שאני חושבת שזה טיפוח

להיות נקי ורייחני זה א.ב זה לא קשור לתאגידים או וואטאבר
האמת? טת יותר בקטע פמיניסטי

אני לא יודעת מאיםה את מביאה את זנ
אני מעולם לא יצאתי עם חובב שמנות
נדיר שחוויתי אפליה
לט שמו אותי בפינה
וטיפןח הוא מה שגורם לי להרגיש בנוח ונעחם בגופי
לא התעשיה אמרה לי להתקלח זה מינימום שאני מצפה מכל אחד ואין נפרדה בין סוגי טיפוח כמו שלא מפרידה משקלית בין אנשים
אני חא חושבת שלהתאפר מקטין אותי פיסית או נפשית. זב עושה לי נעים
ואני האחרונה שאפשר להגיד שמתנהגת בצורה נשית סטראוטיפית
אני לא עושה ספונגה ולא מנקה ולא עושה קניות ושונאת קניונים

אני ממש לא בקטע פמיניסטי...

כי כמו שציינתי כבר בתחילת השרשור הזה, אני חושבת שהאפליה הזו קיימת גם עבור גברים. אני פשוט חושבת שאנחנו כחברה הפכנו לכזו שהרבה יותר מעריכה "יופי" על חשבון ערכים אחרים בשנים האחרונות.

ונראה לי שאנחנו דווקא מסכימות לגבי נושא המקלחות וכ, ומה שאת אומרת היתה בדיוק הנקודה שלי .

kagome10

New member
אני לא חושבת שזה טיפוח

לא הראשון ולא השני.

הראשון הוא לא טיפוח כמו שלאכול לשתות ולישון זה לא טיפוח. טיפוח זה דברים שהם מעבר למינימום וזה המינימום הבסיסי.

לעומת זאת, איפור, בגדי יוקרה, נעלי עקב, ספר, אלו דברים שלדעתי בעיקר מזיקים, ולכן לא ראויים להיקרא טיפוח. רוב סוגי האיפור מזיקים לבריאות, בגדי וקרה וספר יקר פוגעים כלכלית, מה שאקטואי במיוחד לאור המצב הכלכלי הלא טוב במיוחד של רוב האוכלוסייה.

זה לא טיפוח כמו שללכת לאכול במקדונלדס זה לא טיפוח, לדעתי. והעיוות שהתעשייה הצליחה להחדיר את המונח טיפוח, כמו שלדני וכו' קוראים מעדן. בעוד שבהקשרים אחרים המילה מעדן שמורה למאכלים טעימים מאוד, בעוד שדני קרלו וכו' לחלוטין לא ראויים לכינוי זה <מצד שני, רוב האנשים כבר לא מתייחסים למילה במשמעותה המקורית, וגם אני לא שמתי לב למשמעות הזו עד שהתחלתי להתעניין בנושא. ועדיין, חבל לי על העיוות הזה בשפה>

בדיוק לזה התכוונתי...

כלומר שיש דברים שהם לא "בסיסיים" (וב"בסיסיים" אני מתכוונת למשל למקלחת או צחצוח שיניים) אבל נתפסים כאלו בגלל אינטרסים כלכליים.

וד"א, לגבי נושא ה"מעדן": ברוב ספרות הילדים שאני הכרתי (לפחות כילדה), תיאורי האוכל לרוב מאוד מעוררי תיאבון גם אם מדובר על אוכל מאוד פשוט, כי הדברים המאוד פשוטים האלו הם מה שטעים לילדים (ומה שאנחנו תופסים כמבוגרים כ"מעדן יוקרתי" בהרבה מקרים ייחשב בעיני רוב הילדים כ"בלתי אכיל בעליל"). ואת יודעת מה? כשאבא שלי גדל אי שם בשנות הצנע, כשלחם עם ריבה נחשב קינוח נדיר - אז כן, דני בהחלט יכול היה להחשב למעדן, גם אם זה לא נשמע מפתה לנו (שחיים בסביבה שבה אפשר לקפוץ למסעדת "מקס ברנר" הקרובה ולהזמין קינוח "מילקי" שעשוי בחומרים איכותיים ומושקעים כדי לאכול "מעדן חלב" אמיתי).

kagome10

New member
בתיאורי האוכל שאני קראתי

אוכל פשוט והרבה יותר איכותי מהאוכל שלנו, תואר כטעים. בשר של חיות שגודלו במשק בית פרטי, שאכלו עשב ושהסתובבו חופשי, גבינה שנעשתה בבית ולא מפוצצת בחומרים משומרים וכמובן מפוסטרת, כי אפילו מיציפ וגבינות בישראל חייבים להיות מפוסטרים. לחם לרוב טרי וכמובן מאפיית בית או מאפיה מקומית.

לדעתי זה הרבה יותר מעדן מ"מעדן חלב".

לדעתי השימוש במילה "מעדן" הוא פשוט טריק פרסומי שתפס כל כך חזק שאנשים שכחו את המטרה המקורית שלו.

<אגב, את מודעת לעובדה שבאירופה למשל, מקוב להתרחץ פעם בשבוע, שברוסיה היה נהוג ללכת לסאונה, ושיש אנשים שלא מאמינים בצחצוח שיניים אלא בתזונה נכונה למניעת עששת? כך שגם על הדברים הבסיסיים הללו יש וויכוח. יש מי שיגיד שריח שיעה זה מסריח, ויש מי שיגיד שריח בושם הוא מלאכותי ומסריח>

מזמן כבר לא שמענו

את קגומה והשטויות שלה על זיעה ריח נפלא,המלצה על רחצה רק פעם בכמה חודשים, חשיפה ואי נקיון הפרשות הגוף, כמה זה יופי וסבבה, וצחצוח שיניים זה בכלל המצאה איכסה קפיטליסטית חזירית.
פויה סבונים ובשמים ויאללה עוברים להתבשם בסודה לשתיה... ומה אומר החבר שלך (בהנחה שיש לך אחד כזה שמוכן לסבול) על בכחניילת האודור ה"טבעי" שלך?
אוף - כמה עוד אפשר לסבול????

Blue Rose

New member
שופעת...

את יודעת שאין לי שום דבר נגדך, אבל המתקפה הזו נגד קגומה היא לא לרמתך....

אנשים מסתכלים עלינו - השמנים שמקבלים את גופם באהבה בדיוק כמו שאת היית מתייחסת לאדם שלא מתקלח יומיומית.
סגנון של- מה לעזאזל הם חושבים ועל מי הם חושבים שהם עובדים...

מציעה להרכיב את המשקפיים הורודים ולראות שהעולם יפה...גם כשמתקלחים פעם בשבוע (נהוג גם עם תינוקות), וגם כשלא מתמלאים כימיקלים כי ברור שאי אפשר אחרת...כל אחד והבחירות שלו- כל עוד הוא לא פוגע באחרים- שיבושם לו (תרתי משמע).

רוזי! שלא תוקפת אותך....

למעלה