ואדי ג'וזירה בירדן

jeshu

New member
ואדי ג'וזירה בירדן גיחה חמישית לירדן ואני רק מרגיש שם יותר בנוח,בניגוד לפעם הראשונה שפחדתי קצת מלהסתובב ברחוב בעקבה.

jeshu

New member
לקח חשוב אחד מהטיול הזה הוא להקפיד לנסות ולהגיע כמה שיותר לעומק הנחל ביום הטיול הראשון.ישנו הפעם דיי קרוב לכפר ששמו עירק קרוב לקראק ובלילה באו שני ירדנים לנסות לשכנע אותנו לקחת אותם כמדריכים (ממש אין שם הרבה מקום לטעויות בניווט...).אחד היה חמוש ברובה צייד והשני ב-M16.לא עושה הרגשה נעימה.אחרי שהתשנו אותם חצי שעה בשיחה משמימה בקור בחוץ הם ויתרו והלכו.סה"כ לא אנשים רעים,אבל אני מעדיף להמנע ממגע מיותר מסוג זה עם האוכלוסייה המקומית. ויש גם תמונה של מקומי נחמד ולא חמוש.

jeshu

New member
הנחל הזה הוא מהפחות מרשימים שראיתי בירדן ראיתי רק ארבע,אז להתייחס בהתאם,זה עדין נחל יפה. הוא יחסית מקוקלקל ע"י המקומיים בעיקר עקב כך שהוא נגיש וזמין כי הוא לא מצוקי.הוא גם לא ממש מצריך ציוד מיוחד מלבד חבל של כמה מטרים.לקראת הסוף גם נתקלנו שוטה הכפר המקומי שישב על מדף סלע,צרח והתיח את ראשו וגפו בקיר.לא נעים לראות וטוב שלא היה צורך להתעמת. החלק הקניוני שלו,בתמונה הוא המרשים יותר.

jeshu

New member
המכשול היחיד שם היה סלע של 4 מטר בספר של שוקה רווק כתוב שזה 6 מטר,אבל זה השתנה מאז הכתיבה על הסלע יש גרפיטי ירדני,זו לא תוספת בפוטושופ...

jeshu

New member
לילה שני ישנו בשטח גם כן ממש לא רחוק מסוף הנחל.הבנות הלכו לאט וכבר הגענו למסקנה שגם כשאנחנו מנסים להגיע בזמן בשבת למעבר הגבול אז יש הפתעות ונשארים עוד לילה בירדן.

jeshu

New member
נסיעות - ופרסומת לנהג מונית שירות נחמד ואדיב החלטנו הפעם לסוע בתחבורה ציבורית גם בישראל וגם בירדן. בירדן לקחנו אוטובוס מעקבה לקראק.זה הפחית עלויות באופן דראסטי.מקראק לקחנו איזה מונית שירות לכפר ששמו מוטה ומשם איזה טרמפ בתשלום קטן לכפר ששמו עירק ומשם הליכה לתחילת המסלול.אני מוכרח לציין שזה לא דרש התמקחות רבה במיוחד ובאוטובוס קיבלנו את "המחיר המקומי".בסה"כ הירדנים הוגנים. בישראל נסעתי מב"ש במונית שירות של נהג נחמד ששמו פיני.הוא נוסע לרוב בלילה לאילת.ניתן לתאם איתו את הנסיעה.הוא גם יקח קבוצות למעבר הגבול.הוא יגע בתשלום נוסף גם למעבר הגבול בטאבה.הוא לא מערים קשיים של אוטובוס ולא חייב אותי להגיע לתחנה מרכזית אלא אסף אותי על הרחוב הראשי של ב"ש.70 ש"ח עולה איתו אילת - ת"א. הבנתי ממנו שקצת קשה לו להתפרנס ולכן אני עושה לו קצת פרסום כאן (באישור מנהל הפורום). הטלפון שלו הוא 052-8772733.

jeshu

New member
תודה,אני אמסור לצלם אני עדין עם הרפלקס פילם הישנה שלי,אבל זה כנראה ישתנה בקרוב.

למעלה