ה-SWOT של ישראל

ivgy1980

New member
ה-SWOT של ישראל

ברה"מ - אומה אדירה עם אוצרות טבע בלתי נדלים - סיימה את דרכה תוך 70 שנה.
ישראל - אי קטנטן מוקף שכנים עויינים וגבולות פרוצים - תחגוג 70 בעוד כמה שנים.

מה הסיכויים שלנו להגיע בשלום ל-100 שנות עצמאות? מה ה-SWOT שלנו?

beatman

Member
סיכוי מקסימלי

אמנם לא בטוח שזה יהיה בשלום, אך נשאר על המפה

Feanor75

New member
אני עוד לא השתכנעתי שישראל עצמאית

עדיין מחכה לשנה הראשונה של עצמאות.
אבל אני גם אופטימי ומאמין שזה יקרה בסוף, כשהעם המיוחד הזה יתנער מהמחלות שלו, מהשנאה העצמית והכל, האמת חייבת לנצח.

ivgy1980

New member
באמת, האם ישראל תשרוד ללא הסיוע האמריקאי?

מה יכולה להיות השפעתו של האמברגו האירופאי?

Feanor75

New member
זאת השאלה

קשה מאוד לצפות איך דברים מתגלגלים, אם איומים אכן יתממשו ומה תהיינה ההשלכות של אמברגו וכולי. לא יודע, אבל בתחושה שלי אין מנוס, השיתוק והתלות של ישראל עד עכשיו מביאים אותה לאבדון, הויתורים כמובן רק הרעו את התנאים והגבירו את הטרור ושנאת העולם לישראל. זה כמו מישהו שגר עם הוריו ותלוי בהם, העצמאות נראית לו בלתי אפשרית כאילו זה גדול עליו, וברגע שהוא נאלץ לצאת החוצה פתאום הוא רואה שהוא מסתדר כמו שמעולם לא דמיין שיכול להיות, זה פשוט קורה, הוא מקבל כוחות.
כשיש חברי כנסת ערבים שמשתפים פעולה עם האויב ולא נכלאים, כשממשיכים לספק חשמל לאויב, המשמעות היא שהמדינה לא מתפקדת. כל ההחלטות מתקבלות מתוך עמדת חולשה.

Feanor75

New member
כן

באמת צריך מישהו חזק שיכול לעשות דברים גדולים, ליברמן גם לא מספיק כמו ששרון לא. בקיצור, לדעתי הכי טוב פשוט להתנתק מהחדשות והרעל שלהן, כי ממילא לא ניתן להשפיע, גם לא בבחירות.

איכות האנשים והעליונות התרבותית של העם היהודי

גם לא צריך ללכת רחוק כל כך עד רוסיה.. ראה איפה אנחנו ואיפה המדינות הערביות שמסביבנו עם כל השטח העצום שבשליטתן ואוצרות הטבע הרבים שעומדים לרשותן.

כדי שמדינתנו תמשיך להתקיים עוד הרבה שנים, צריכים להתקיים שלושה דברים חשובים:

א. האמונה בצדקת דרכנו
ב. אחדות לאומית
ג. ההבנה של כלל האזרחים ובעיקר של הדור הצעיר, מה אנחנו עושים פה. למה דווקא פה, ולא באמריקה או בקנדה.

אני לא רוצה שהמדינה תהיה סתם איזה עסק, מעין מפעל או בית אריזה, שמטרתה לעשות כמה שיותר כסף ולטמטם את האזרחים שלה ע"י לחם, שעשועים ובידור זול (כמו באמריקה). אני רוצה שיהיו ערכים, שתהיה רוח ונשמה יהודית, שנחיה כאן כעם מאוחד ונחדש את ימינו כקדם. אני רוצה שתהיה לנו מטרה אמיתית ולא סתם 'לשרוף' 80 שנה (פלוס מינוס) בחיי נהנתנות ואז לסגור את הבסטה.

למעלה