ה Nasdaq לאן ??

מצב
הנושא נעול.

א-ר

New member
ה Nasdaq לאן ??

ה Nasdaq לאן ??

לאחר תקופת עליות נאה החל הנסדא``ק בתיקון קל (בנתיים) לאחר ה evening star שנראה נוצר בשלושת הימים האחרונים ע``פ צ`ארט הנרות, ישנן הרבה ספקולציות כדוגמת ההשערה כי הפריצה של קן המגמה היורד בתחילת ספטמבר לא היתה מובהקת וכי מגמת העליות האחרונה הינה למעשה יתד עולה שיקח את המדד למטה חזק יותר. האפשרות כי יווצר ראש כתפיים הפוך שיקח את המדד לאזור ה 3400 היתה נראת משמעותית יותר אם הינו מגיעים קודם לאזור ה 3060. בכל מקרה, נראה לי כי הירידות הנ``ל הינן תיקון בריא, זמני וקצר (במיוחד אם יתמך המדד באיזור ה 2600) וכי נראה רמות גבוהות יותר עד סןף הרבעון הנ``ל. מצ``ב צארט נרות של הנסדא``ק להמחשת כוכב הערב.

prtz

New member
לא אמרת כלום אם ואם ואם ואם...

לא אמרת כלום אם ואם ואם ואם...

ה Nasdaq לאן ?? לאחר תקופת עליות נאה החל הנסדא``ק בתיקון קל (בנתיים) לאחר ה evening star שנראה נוצר בשלושת הימים האחרונים ע``פ צ`ארט הנרות, ישנן הרבה ספקולציות כדוגמת ההשערה כי הפריצה של קן המגמה היורד בתחילת ספטמבר לא היתה מובהקת וכי מגמת העליות האחרונה הינה למעשה יתד עולה שיקח את המדד למטה חזק יותר. האפשרות כי יווצר ראש כתפיים הפוך שיקח את המדד לאזור ה 3400 היתה נראת משמעותית יותר אם הינו מגיעים קודם לאזור ה 3060. בכל מקרה, נראה לי כי הירידות הנ``ל הינן תיקון בריא, זמני וקצר (במיוחד אם יתמך המדד באיזור ה 2600) וכי נראה רמות גבוהות יותר עד סןף הרבעון הנ``ל. מצ``ב צארט נרות של הנסדא``ק להמחשת כוכב הערב.

א-ר

New member
prtz

prtz

סליחה האם זה היתד או הראש והכתפים
היתד והראש כתפיים, אלו הן רק אפשרויות שהצגתי בסבירות נמוכה לעת עתה, במיוחד הראש כתפיים שיכול להתהוות בשלב מאוחר יותר במידה והנסדא``ק יגיעה לרמות של 3020 (ואולי אף קצת יותר) ואז יתקן - במקרה זה יעד לפריצת קו הצוואר יהיה כ 3400, אך עדיין חזון למועד. לטווח הקצר כתבתי שאני חיובי (גם בהודעות קודמות) וכי התיקון שהחל אתמול הינו זמני ועשוי להעצר ברמת ה 2600 (תמיכות לפני: 2750 ו 2700)

ursus

New member
סליחה שאני כ``כ מטומטם

סליחה שאני כ``כ מטומטם

ה Nasdaq לאן ?? לאחר תקופת עליות נאה החל הנסדא``ק בתיקון קל (בנתיים) לאחר ה evening star שנראה נוצר בשלושת הימים האחרונים ע``פ צ`ארט הנרות, ישנן הרבה ספקולציות כדוגמת ההשערה כי הפריצה של קן המגמה היורד בתחילת ספטמבר לא היתה מובהקת וכי מגמת העליות האחרונה הינה למעשה יתד עולה שיקח את המדד למטה חזק יותר. האפשרות כי יווצר ראש כתפיים הפוך שיקח את המדד לאזור ה 3400 היתה נראת משמעותית יותר אם הינו מגיעים קודם לאזור ה 3060. בכל מקרה, נראה לי כי הירידות הנ``ל הינן תיקון בריא, זמני וקצר (במיוחד אם יתמך המדד באיזור ה 2600) וכי נראה רמות גבוהות יותר עד סןף הרבעון הנ``ל. מצ``ב צארט נרות של הנסדא``ק להמחשת כוכב הערב.
ועוד פעם מכניס איזה נתון בסיס (FUNDEMENTAL)...אז נכון שכשנגיד בנק מרכזי בפניקה כמו שהמסורס בפניקה ומגדיל את אמצעי התשלום בקצב שנתי של בין 20 ל 30 אחוז שוק המניות יכול לעשות כל דבר כולל להכנס מחדש לבועה אבל אם אנחנו טכנאים אנחנו גם מחפשים עדויות גרפיות לכך. דהיינו נקודת המוצא היא שהמגמה השלטת ממשיכה כל עוד אין עדות שהיא השתנתה. המגמה השלטת היא דובית כרגע ועד הלום ההתנהלות של הנסד``ק עדיין לא תומכת בשנוי מגמה לשורית אלא רק בעליה בשוק דובי. אדרבא הימים האחרונים רק מחזקים טענה זו מה גם שהמדד בקניית יתר. חלומות על ראש על כתפיים הפוך הם בגדר חלומות בלבד כל עוד אין סימנים להתממשותם. כרגע נסתכל בעין חרוזית בוחנת על המתנדים בקניית יתר על ההתנגדות ב 2900. אולי כדאי גם להוסיף שהפסיכולוגיה הנלווית של השוק עדיין תומכת בשוק דובי (שלב ביניים של RALLY).

ursus

New member
ועוד...

ועוד...

סליחה שאני כ``כ מטומטם ועוד פעם מכניס איזה נתון בסיס (FUNDEMENTAL)...אז נכון שכשנגיד בנק מרכזי בפניקה כמו שהמסורס בפניקה ומגדיל את אמצעי התשלום בקצב שנתי של בין 20 ל 30 אחוז שוק המניות יכול לעשות כל דבר כולל להכנס מחדש לבועה אבל אם אנחנו טכנאים אנחנו גם מחפשים עדויות גרפיות לכך. דהיינו נקודת המוצא היא שהמגמה השלטת ממשיכה כל עוד אין עדות שהיא השתנתה. המגמה השלטת היא דובית כרגע ועד הלום ההתנהלות של הנסד``ק עדיין לא תומכת בשנוי מגמה לשורית אלא רק בעליה בשוק דובי. אדרבא הימים האחרונים רק מחזקים טענה זו מה גם שהמדד בקניית יתר. חלומות על ראש על כתפיים הפוך הם בגדר חלומות בלבד כל עוד אין סימנים להתממשותם. כרגע נסתכל בעין חרוזית בוחנת על המתנדים בקניית יתר על ההתנגדות ב 2900. אולי כדאי גם להוסיף שהפסיכולוגיה הנלווית של השוק עדיין תומכת בשוק דובי (שלב ביניים של RALLY).
הקטע הזה שיש לנו של נסד``ק עולה/דאו יורד ולהפך רק מעיד על בלבול אצל השחקנים ואי זרימת כסף חדש לשוק. בנוסף העליות המטאוריות במניות הDOT גם הם עדות להמשכו של השוק הדובי ולא לשנוי מגמה לשוק שורי (דבר שדורש תקופת מה של התבססות לא זינוקי ענק). כללית לדעתי (שוב אותו נתון בסיס) ההשתוללות של המסורס באמצעי התשלום תוליך לאינפלציה ויש לאט לאט להערך בהתאם.

ursus

New member
אם מישהו רוצה להבין מדוע

אם מישהו רוצה להבין מדוע

ועוד... הקטע הזה שיש לנו של נסד``ק עולה/דאו יורד ולהפך רק מעיד על בלבול אצל השחקנים ואי זרימת כסף חדש לשוק. בנוסף העליות המטאוריות במניות הDOT גם הם עדות להמשכו של השוק הדובי ולא לשנוי מגמה לשוק שורי (דבר שדורש תקופת מה של התבססות לא זינוקי ענק). כללית לדעתי (שוב אותו נתון בסיס) ההשתוללות של המסורס באמצעי התשלום תוליך לאינפלציה ויש לאט לאט להערך בהתאם.
זינוקים אינם עדות להתפתחות שוק שורי זה משום שמקור הזינוק הוא שורטיסטים שבורחים מעמדותיהם והזינוקים נמשכים כי קיימים עדיין בשוק שחקנים עם הפסיכולוגיה של הבועה שחושבים שהנה הנה הכל מתחיל מחדש וממשיכים בקניות האטרף. סוף אמיתי של שוק דובי הוא שקט כללי, אחרוני בעלי מניות מיואשים מוכרים ואיסוף איטי על ידי השחקנים המתוחכמים. הדקה ה-90 יכולה להתאפיין בפניקה אחרונה כלפי מטה ואז מתחילים הזינוקים הראשוניים. כרגע כל משיש לנו זה עדיין פסיכולוגיה סוף של שוק שורי שבו נפילות הם סיבה למסיבת קניות והכל הוא מהר, כאן ועכשיו. רק בנסד``ק פחות מ2000 זה יתחיל להשתנות.

א-ר

New member
ursus

ursus

אם מישהו רוצה להבין מדוע זינוקים אינם עדות להתפתחות שוק שורי זה משום שמקור הזינוק הוא שורטיסטים שבורחים מעמדותיהם והזינוקים נמשכים כי קיימים עדיין בשוק שחקנים עם הפסיכולוגיה של הבועה שחושבים שהנה הנה הכל מתחיל מחדש וממשיכים בקניות האטרף. סוף אמיתי של שוק דובי הוא שקט כללי, אחרוני בעלי מניות מיואשים מוכרים ואיסוף איטי על ידי השחקנים המתוחכמים. הדקה ה-90 יכולה להתאפיין בפניקה אחרונה כלפי מטה ואז מתחילים הזינוקים הראשוניים. כרגע כל משיש לנו זה עדיין פסיכולוגיה סוף של שוק שורי שבו נפילות הם סיבה למסיבת קניות והכל הוא מהר, כאן ועכשיו. רק בנסד``ק פחות מ2000 זה יתחיל להשתנות.
אני מסכים עם מה שכתבת, אך עצם העובדה שאני חיובי על הנסדא``ק בטווח הקצר-בינוני (לחודשיים הבאים) אינה אומרת שהגענו לתחתית, אלה פשוט bear market rally שיכול לקחת אותנו לרמות גבוהות יותר מעכשיו, לפני הנחיתה הבאה שתבוא. תבנית הבסיס שהתפתחה בשוק הדובי בטווח הקצר תומכת בכך, MACD והממוצעים הקצרים והבינונים תומכים בכך. יעד ל 3400 אינו בשמיים, במיוחד אם יווצר אחרי מימוש של הימים הבאים רגל עולה לכיוון ה 60-3020. התיקון החזק של הדוט.קום (החבוט ביותר של 2000) מתחילת ינואר מחזק את העובדה כי אנו בתיקון לשוק יורד. השורטיסטים רואים גרפים כמונו, יתנו לשוק לנשום קצת עד לרמות גבוהות יותר. נקודות נוספות שיש לשים לב: בשבועיים האחרונים יתד עולה (נראה היטב בגרף הנרות) שהסתיימה עם כוכב ערב קטן שיקח את המדד דרומה במקצת ליצירת רגל עולה לרמות שציינתי.

ursus

New member
3250 זה בערך 50 אחוז

3250 זה בערך 50 אחוז

ursus אני מסכים עם מה שכתבת, אך עצם העובדה שאני חיובי על הנסדא``ק בטווח הקצר-בינוני (לחודשיים הבאים) אינה אומרת שהגענו לתחתית, אלה פשוט bear market rally שיכול לקחת אותנו לרמות גבוהות יותר מעכשיו, לפני הנחיתה הבאה שתבוא. תבנית הבסיס שהתפתחה בשוק הדובי בטווח הקצר תומכת בכך, MACD והממוצעים הקצרים והבינונים תומכים בכך. יעד ל 3400 אינו בשמיים, במיוחד אם יווצר אחרי מימוש של הימים הבאים רגל עולה לכיוון ה 60-3020. התיקון החזק של הדוט.קום (החבוט ביותר של 2000) מתחילת ינואר מחזק את העובדה כי אנו בתיקון לשוק יורד. השורטיסטים רואים גרפים כמונו, יתנו לשוק לנשום קצת עד לרמות גבוהות יותר. נקודות נוספות שיש לשים לב: בשבועיים האחרונים יתד עולה (נראה היטב בגרף הנרות) שהסתיימה עם כוכב ערב קטן שיקח את המדד דרומה במקצת ליצירת רגל עולה לרמות שציינתי.
RETRACEMENT וזה כבר יותר מדי לשוק דובי בשלב זה. חוץ מזה תחושת הבטן שלי היא שיותר מידי אנשים יודעים את הסיפור - אפילו ABLESON בבארונ`ס מביא גרף של טוקיו ומדקלם את זה - משהו אחר עלול לקרות אבל יתכן שפסיכולוגים יגידו שזו תהיה נבואה שמגשימה את עצמה. צריך גם לזכור שיש ממשל חדש שגם מכיר את הסיפור ויש לו בעיה של להשיג רוב רפובליקאי בקונגרס ב 2002 ויתכן שהם יחליטו על מיתון עכשיו על מנת להשיג שגשוג באוקטובר 2002. המסורס לא כ``כ בעניינים אצלם כרגע, כך נראה. אז נחיה ונראה וצריך יד על ההדק.

מצב
הנושא נעול.
למעלה