ה-DR 350 היה מעולה - מה הלאה?

DRdan

New member
ה-DR 350 היה מעולה - מה הלאה?

כחצי שנה רכבתי על היצור הידידותי והמופלא DR 350: לאן הלאה? אני מחפש כלי שיהיה פשוט רציני יותר להתמודדות עם כל סוגי התלאות. מדובר על תקציב של כ25-30 אלף ש"ח: האם יהיה זה KTM? האם יהיה זה WR? האם יהיה זה XR? רוכבי חרגולים יקרים, מה כדאי? רוב תודות.

דר´ דן?! מה השאלה בכלל...

ואמנם היועצת אינה חרגול...
,ובטח אינה יקרה ,אבל אין לך בכלל שאלה! רציני?-...K.T.M מתמודד עם כל סוגי התלאות?...K.T.M אהוב ליבה ובבת עינה של היועצת?...K.T.M ליועצת מוכר סיפור שהחל מדי.אר הידידותי והמופלא , נמשך בקי.טי.אם... ובדרך היו גם כמה עצירות...

אנא גבס

New member
הלאה...

שאלת השאלות לגבי מה שכתבת היא האם אתה צריך את האופנוע גם ככלי רכב יומיומי. אם כן, ה-XR יהיה לך נוח (אני מדבר על ה-650) מאוד ביומיום, אבל בשטח הוא קצת כבד. יש לו כח מספק אבל הוא לא מי-יודע-מה בבוץ או בקטעים טכניים קשים בגלל משקלו הרב (145 ק"ג יבש - והוא אף פעם לא יבש...) ה-XR600 לעומת זאת הוא אחלה אופנוע אבל לא בדיוק מיועד לנסיעות ביומיום. הוא קל מה-650 ב-25 ק"ג בערך (מוצהר) ומרגיש חזק מאוד בגלל הגיר הקצר והמשקל הנמוך (למרות שהספק המנוע קטן מה-650 ב-2 כ"ס - 44 מול 46 אם אני לא טועה). אני אישית לא ממליץ כל כך על ה-600 בגלל שזה נפח גדול מידי בשטח - אתה יכול לעשות עם 400 סמ"ק כל דבר שתעשה עם 600, אבל עם צריכת דלק טובה יותר, מה שמביא אותי לאופנוע הבא. ה-WR400 או 426 הוא אופנוע חזק מאוד, קליל מאוד ופצצה בשטח. על זה אין עוררין. אבל, וזה אבל גדול, הוא לא מיועד לרכיבה על כביש בכלל. זו לא המטרה שלו. הוא כלי אמין סך הכל אבל אחזקתו קצת יקרה, כך נאמר לי (חלפים יקרים). בנוסף, כמובן שאין לו סטרטר (מה שיש ל-XR650 ואין ל-600), אז אם זה שיקול בשבילך, קח בחשבון. ועכשיו ה-KTM. אם אתה מחזיק באופנוע ככלי רכב יחיד ואתה צריך משהו שתוכל גם להסתדר איתו בכביש וגם יהיה טוב בשטח, לך על ה-KTM400EGS שמחירו לדגם 97´ הוא 29,000 ע"פי המחירון. הוא לא קל שבקלים בתור אופנוע שטח (בערך 130 ק"ג אם אני זוכר נכון) אבל הוא אחלה אופנוע בשטח והוא בטח יותר נוח בכביש מדגם ה-SC שמיועד לשטח בלבד. אגב, מדובר על אופנוע נטול סטרטר (אפשר לנסות למצוא את דגם ה-EGS-E המצוייד בסטרטר תמורת עוד 1,000 ש"ח בערך ועוד כמה ק"ג בודדים, כך נדמה לי). ה-KTM הוא כלי אמין יחסית ואם תטפל בו יפה הוא יחזיר לך כגמולך. הבעיה היחידה של ה-KTM, שהיא אגב בולטת מאוד, היא הנדסת האנוש שלו. בייחוד במעבר מכלי יפני כמו ה-DR הרך והנעים תוכל לשים לב למושב הנוקשה ולתפעול הקשיח יחסית. הכל רועש, הכל מזמזם, אבל כך זה בסדר אצל האוסטרי. המנוע נוקש ורועש ואם הוא שקט, אז משהו בוודאי לא תקין שם... אני רוכב על XR650. אני מרוצה מאוד ממנו והוא בהחלט יודע לתת תמורה יפה מאוד. יש לו מתלים שעושים את העבודה ומנוע טרקטור שמושך אותו דבר בכל סל"ד. אבל, וזה אבל גדול, הוא לא אופנוע שטח אמיתי. הוא אופנוע "כמעט", והוא אחלה למי שמחפש כלי עם סטרטר שיש מה לחפש איתו בשטח, אבל לא במקצועיות. אם תוכל לתת רמז לגבי שימוש האופנוע וגם לגבי גובה הרוכב, זה יעזור בהמשך הדרך... מקווה שעזרתי, אנא-גבס (לשעבר ובעתיד הקרוב אנא RF)

stilgur

New member
תן פירוט על השימוש של האופנוע...

אני רוכב על ktm400egs כבר קרוב לארבע שנים, הרבה שטח, המון כביש ואני מרוצה, אבל זה אני... יש לי הרבה נסיעות כביש ארוכות, ושטח כל סוגי הקרקע... ההתפשרות הכי טובה שיש מבחינתי...

DRdan

New member
יותר ספציפי

בדיוק הבעיה שלי עם ה-DR350 היתה העובדה שכמעט ואני לא רוכב בכביש, מלבד קטעי קישור קצרצרים של ק"מ בודדים כאשר אין ברירה (נדיר). הבנתי שכך, כיוון שאינני מנצל את יכולותיו הדו-שימושיות, אני רק מפסיד בשטח. אי לכך ובהתאם לזאת אני מחפש כלי לרכיבת שטח כמעט ובלעדית. תודה רבה על התגובות, DRdan.

למעלה