ה - DOS מת .... דקה של זיכרון

• פותח הנושא H6
  • פורסם בתאריך

H6

New member
ה - DOS מת .... דקה של זיכרון

לכל המעוניינים להסתכל פה היסטוריה כללית מההתחלה ועד הסוף

uzi2

Active member
כתבה מעניינת וכתובה הייטב.

אישית אני חושב, שלכל צורך פרקטי, ה- DOS (כמערכת הפעלה) כבר מזמן מוקפא, וכך הוא ישאר גם אחרי שנת 2002 (למרות שזה לא בא להפחית מהכתבה). נקודה שראויה לציון, היא שהיום גם מתה רשמית Windows 95, שהיא עדיין מערכת הפעלה פופולרית בקרב אלו שעדיין עובדים עם מחשבי הפנטיום הראשונים (ותתפלאו אבל יש לא מעט כאלו). אז שוב, זה לא שאלו שמותקנת אצלם Win95 הכל יפסיק לעבוד אצלם. ממילא כבר אין עדכונים מזה זמן למערכת הזאת (שכן היא נכנסה ל- non-supported phase לפני שנה). גם מצבה של WinNT, ומצבן של Win98/Win98SE אינו טוב כלל ועיקר מנקודת מבט של ה- lifecycle. הן נכנסו לשלב ה- extended phase כבר ביוני 2002 (עדכונים קריטיים בעדיפות נמוכה) ויוצאים לשלב ה- non-supported phase ביוני 2003, וזה כמובן משפיע על כל מה שקשור לעדכוני אבטחה. אמנם חלק גדול מעדכוני האבטחה מתייחסים ל- Internet Explorer ויתאימו גם בעתיד ל- Win98/SE או ל- NT, ואמנם חלק מעדכוני האבטחה שיוצאו ל- WinME יהיו תקפים גם ל- Win98/98SE וחלק מאלו שיוצאים ל- Win2000 יתאימו ל- NT, אבל אין ספק שזה יהיה יותר מסובך ואלו שעובדים עם מערכות ההפעלה האלו והאספקט האבטחתי חשוב להם, יצטרכו כבר לחשוב על מעבר למערכות הפעלה אחרות (וכדאי שיתחילו לחשוב על אלטרנטיבות למייקרוסופט).

qwertyx

New member
עוד דבר מעניין הוא,

שהמערכת הוותיקה WIN2000 צפויה "לחיות" במקביל ל WIN-XP ולא למות לפניה. אם הייתי מודע לכך לפני שנה, לא הייתי מתעקש להתקין XP במחשבים החדשים של החברה. השיקול העיקרי שלי היה לרכוש מערכות הפעלה עם טווח השירות, התאימות והתמיכה הארוכים ביותר... מסתבר לפי הכתבה כי WIN2000 תתקיים במקביל ל XP.

uzi2

Active member
ה- "+7" הטעה אותך.

WinXP על פי המסמך הזה, תיתמך יותר מאשר Win2000. על פי הטבלה ששם: מערכת הפעלה Win2000pro: סיום התקופה העיקרית: March 31, 2005 סיום התקופה המורחבת: March 31, 2007 סיום חיים: March 31, 2008 מערכת ההפעלה Windows XP Professional: סיום התקופה העיקרית: December 31, 2006 סיום התקופה המורחבת: December 31, 2008 סיום חיים: December 31, 2009 כך שעדיין יש הבדל באורך החיים.

uzi2

Active member
תיקונון

זה לא ה- +7 מה שהטעה, אותך וגם ההבדל הוא לא באורך החיים אלא במועד סיום החיים. בכל מקרה, עדיין השלבים השונים ב- XP עדיין מסתיימים שנה ושלושת-רבעי אחרי שהם מסתיימים עבור ה- 2000.

uzi2

Active member
ואם כבר מדברים על היסטוריה

אז הנה מאמר (באנגלית) שיצא לי אתמול לקרוא, והוא בהחלט שווה קריאה. המאמר הוא מאמר ישן על כיצד מעבדת הוירוסים באוניברסיטת האמבורג אוספת ומארגנת את מאגר הוירוסים שלה, לצורך בדיקות של תוכנות האנטיוירוס. המאמר מאוד ישן (יולי 1993), ולמרות שמדובר בתקופה שעוד מלפני יציאתה שלWin95 (שכאשר מייקרוסופט התחילה בשיווק שלה, היא הכריזה שמערכת ההפעלה Win95 מכילה הרבה מאוד אלמנטים אבטחתיים שיקשו מאוד על וירוסים להדביק את המחשב שלכם). בכל מקרה למרות שהמאמר מאוד ישן, הוא עדיין מאוד מעניין. המאמר: http://melona.complex.is/~bontchev/papers/virlib.html

rattlehead

New member
אוי... זה מזכיר לי

את הסערה שהתרחשה כשיצא הוירוס הראשון שנכתב ב32 ביט. "פריצת דרך" קראו לזה אז... לא מובן... :)

למעלה