ה ABS כבקרת יציבות (?)

hal9k

New member
ה ABS כבקרת יציבות (?)

שמתי לב שאם מתרחש היגוי יתר או תת היגוי (בעת סיבובים ארוכים ומהירים, למשל), ה ABS מתחיל לפעול אפילו בעקבות נגיעה קלה בדוושת הבלם, ולעיתים עוזר לייצב את הרכב. אולי סה"כ אין כאן סתירה, כי גם ABS וגם בקרת יציבות מתחילות לפעול בעת החלקה של אחד או יותר מהגלגלים...

sronis

New member
בוקר טוב!!

מערכת בקרת היציבות פועלת באמצעות ה-ABS!! ה-ABS מונע מהגלגלים להנעל וכך מונע החלקות, גם צידיות!! רוני, עם ABS אבל בלי בקרת יציבות (וטוב שכך!!)

דני ג

New member
לא מדויק רוני !!

מרבית מע´ בקרת היציבות הפשוטות פועלות רק על המנוע. כלומר מנתקות הזרמת דלק/הצתה וע"י מפחיתות את הכ"ח המועבר לגלגלים המניעים. המע´ היקרות המותקנות ברכבים כגון מרצדס / אודי / ב.מ.וו. אכן עושות שימוש במע´ ה ABS על מנת לסייע בהפסקת ההחלקה. דני G.

sronis

New member
ואני לתומי

חשבתי שזה עובד רק ביחד... תמיד טוב ללמוד משהו חדש רוני, שעכשיו מתבאס שדני בא לתקן אותו גם פה

sronis

New member
יייייייייששששש

אני כל כך גאה בעצמי, כל יום מישהו אחר פורש בזכותי...
אבל הרי רק הגעת!! טוב נו, לא צריך אותך בכל מקרה מקווה לראות אותך במועדון החמש השבוע!!
רוני

יותר טרויוויאלי מזה

כאשר המכונית נמצאת בתת היגוי או בהיגוי יתר, משמעות הדבר היא שלפחות חלק מהצמיגים מחליקים. נסיון לבלום (כתוצאה מלחיצה על הבלם) צמיג שממילא מחליק ולכן כח החיכוך עם הכביש אינו גורם לו להסתובב - יגרום לנעילתו המידית וכפועל יוצא מכך מערכת ה ABS תשחרר אותו.

© DrorZi

New member
../images/Emo45.gif

מדוייק לחלוטין, גם בלי כניסה להחלקה נעילת גלגל שאינו ישר ינעל הרבה יותר מהר ולכן כניסה של ABS תתרחש מהר, מאוד מהר, יחסית לבלימה ישרה. מבלי לפגוע באמור מערכת בקרת המשיכה של BMW 330 למשל עושה שימוש בכל האמצעים כאשר האוטו במצב קטטוני ואני תעשה הכל לקחת ממך את השליטה חוץ מלסובב לך את ההגה ז"א אם צריך היא תבלום אפילו אם לא נגעת בברקס, היא תשחרר ברקס אם נעלת יותר מידי (כמובן כל גלגל זוכה ליחס נפרד), היא תפחית את כוח המנוע וכו וכו.
דרור זי.

hal9k

New member
נכון, טרוויאלי, אבל...

בעת אובדן שליטה בסיבובים לעיתים לחיצה על הבלם עלולה להחריף את המצב אם הרכב לא מצוייד ב ABS. וזה מה שתמיד מלמדים ומכניסים לראש. זאת ועוד, לא ראיתי שיצרן ממליץ ללחוץ על דוושת הבלם בעת החלקת גלגלים בסיבוב. אבל נראה לי שכמעט תמיד זה עוזר. ואגב, נדמה לי שמערכת בקרת יציבות עשוייה לעשות גם יותר מלבד הפעלת ה ABSגם ללא לחיצה על הבלמים.

דני ג

New member
יש משהו בדבריך,

שימוש בבלמים יגרום להאטת הרכב וכתוצאה מכך, ככל שמהירות הנסיעה תהיה נמוכה יותר, תגבר אחיזתם הבסולוטית של הצמיגים בכביש וכך גם תפסק ההחלקה. השאלה הנשאלת היכן תמצא עצמך עד שזה יקרה ובאיזה כוון ... עם זאת, חשוב לציין כי ישנם מקרים בהם שימוש ב ABS עשוי לעזור בהתמקות מתאונה במצב החלקה. לדוגמא : כאשר הזנב מחליק (היגוי-יתר), בזווית הגדולה מ 90 מעלות, תיקון ההחלקה באמצעים רגילים תהיה כמעט בלתי אפשרית. שימוש ב ABS במצב זה דווקא יעזור מפני שאי מניעת נעילת הגלגלים ע"י ה ABS תאפשר לנהג לבצע היגוי נגדי בעוד הבלמים יאטו את הרכב למהירות בה ההחלקה תפסק כפי שהוסבר לעיל. דני G.

B.M.F

New member
אבל כשיש כתם שמן ..

זה ממש לא בריא. ביחיוד כשלא רואים אותו ופונים במהירות לקראת הסיבוב בדיוק עליו. ברר.... נסיון רע ומר. לא מומלץ.

דני ג

New member
כתם שמן גורם ליצירת מקדם חיכוך שונה

אך אינו משנה את חוקי הפיזיקה. כך שההסבר תקף וגם חובת פקיחת העיניים והמנעות מסיבוכים מיותרים. דני G.

B.M.F

New member
אכן פנינים כהלכתן.

אך עקב ראלי משופרת מסויימת שהתאבד לה המנוע שפכה שם את כל השמן הטבעי שלה ולכן אכלתי אותה. אבל לומדים מטעויות. בלילה לא כזה קל להבחין בכתם שמן אני מבטיח לך. אלא אם היתה לי מערכת תאורה מקסנון.

למעלה