ה 3 ליולי 1971

noosh

New member
../images/Emo16.gif

אני משתמשת באייקון הזה יותר מדי לאחרונה
אדם ענק, ובהחלט מגיע לו הכבוד הראוי לו לדעתי הדלתות היו והינם להקה מאוד חשובה. אני לא יודעת בדיוק מה ההשפעות שלה על המוזיקה והרוק בפרט, אבל באותה התקופה, כשסאני קליפורניה הייתה שטופה בילדי פרחים חינניים עם עשב בשיער וגיטרות קיציות, הדלתות עשו משהו קצת אפל יותר. גם להם היו המחאות החברתיות שלהם (ראה Five to One או Uknown Solider), אבל תמיד כשאני מקשיבה להם אני שומעת משהו שונה, לירי יותר, משהו קודר. הדלתות צמחו לא מתוך גישה של "מייק לאב נוט וור", אלא ממתוך גישה פיוטית יותר. נכון, הם הגיבו לנעשה סביבם, ונכון, הם נחשבים לחלק מדור הפרחים. אבל הנטיה שלהם הייתה יותר לכיוון בלוזי, אפלולי. כשאני מדמיינת את ג'פרסון אירפליין, אני חושבת על מדשאה ענקית שטופת שמש, וכמה ילדי-פרחים יושבים להם עם גיטרות ומנגנים. כשאני מדמיינת את הדורז, אני מדמיינת בר אפלולי, עם קלידים וסלסולי עשן. אני לא יודעת אם זה חשוב יותר או חשוב פחות, אני יודעת שזה פשוט טוב

NIR Y

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

בשבילי הדורס הם אחד הלהקות שפשוט רמה אחת מעל כולם, מוזיקה שאני יכול יום שלם רק לחכות להגיע הביתה כדי לשמוע אותם, כמו רוב הלהקות הגדולות שילוב מושלם של כמה אנשים מאד מוכשרים שיוצרים פשוט מוזיקה מדהימה, וג'ים מוריסון יש משהו בקול שלו שפשוט תופס אותך במיוחד שאתה שומע אותו "באמריקן פרייר" רק מדבר יש בו משהו כול כך מיוחד וכול כך יפה.

meindelbium

New member
../images/Emo16.gif

לא מזמן קניתי את דה דורז-דה דורז השמעתי במסיבה ואפילו חובבי הפופ התלהבו תופעה מיוחדת שחבל שכמו גדולי מוזיקה רבים סיימה כך

noosh

New member
הדורז הייתה הלהקה היחידה

שגרמה לחברתי חובבת-הבריטני להתחיל להקשיב לפסיכדאליה ושות'. כל נסיונותי הקודמים לא הועילו, עד שקסמיו של מוריסון היקר החלו להשפיע, והיא, כמובן, נשבתה. מאז זה רק "ג'ים הוא אלוהים", "או מיי ג'ים!" וכל מני כאלה...

meindelbium

New member
חח כנ"ל

רק שאצלי זה יותר הידידות המשתחוות לווסטלייף וסוגדות לגבסו ושוב יש לזכור שהכל עניין של טעם..

מורנא007

New member
LOL בהחלט יש לג'ים ../images/Emo28.gif משלו

אבל בל נשכח את שאר חברי הלהקה, שהחזיקו אותו "על הרגליים" בהופעות וששרו במקומו כאשר היה מסומם מכדי לשיר Ray Manzarek, הקלידן (ששר קול שני ובהרבה מקרים קול ראשון), John Densmore המתופף ו Robby Krieger הגיטריסט

ganooov

New member
אל תלכלך, ../images/Emo13.gif;

דווקא היה אחלה גוף, לחברה ~שלי~ יש פוסטר מקיר לקיר, על התקרה כמובן, שלו, ממש ליד ג'סטין.

shany5

New member
איזה צירוף מקרים..

באותו תאריך שגים נפטר נהרג חבר מאוד טוב שלי.אתמול.תאונת אופנוע עם חברה שלו. הוא היה כמו אח שלי. הודיעו לי את זה היום בבוקר ומאז לא הפסקתי לבכות עכשיו אחרי שהראש שלי כואב, העיניים שלי שורפות וכל היום מרגיעה אנשים שיפסיקו לבכות כי קשה לי להחזיק את עצמי אני מבקשת ממכם דבר אחד אל תרכבו על אופנוע אם עד עכשיו חסכתי כסף לאחד כזה, היום אני לא מסוגלת לראות מישהו רכוב על זה. אנשים לא מבינים מהו אובדן עד שזה קורה להם. אני יודעת שלא תקשיבו לי ככ ותגידו "נו בסדר אני זהיר" כי גם הוא היה זהיר אבל לפעמים מאבדים שליטה ולפעמים זה לא תלוי בך. אני מבקשת שתפנימו את זה ואל תשרשרו תגובות(כי זה לא ככ קשור לפורום אבל יש מאורי זה בקשה אליכם). זהו. נתי יהיה זכרך ברוך
.

melancholy man

New member
../images/Emo16.gif

שני, לא ממש יודע מה לכתוב לך, אז יש לי רק
לתת. ובקשר למה שקשור לפורום, אנשי הפורום קשורים יותר מכל דבר אחר.

ganooov

New member
אתה יחודע מה? ../images/Emo13.gif

אותי זה דווקא די משעשע שהרבה מאוד גדולים וטובים מתו שמנים, ועוד מצאו להם מקום נחמד למות בו. נעמי כהן מתה מסנדוויץ' נוסף (לא יודע איפה), אלביס מת בשירותים, וגם טרחו לחתוך לו קצת ת'בטן, ומוריסון מת באמבטיה, גם כן שמן.[ אז מה, סמים הורגים או משמינים או שניהם? תהה נשמתו צרורה בצרור החיים, וכשהוא ימצא פעם את ישו, שיבדוק מאיזה כיוון דפקו לו את המסמרים, ואיפה, ויגיד תודה לאלוהים שהוא נולד בתקופה הנכונה. וואלה, ישו היה יכול להיות כוכב רוק
.

נעמי כהן לא מתה מסנדביץ'

היא מתה מהתקף לב מאסיבי. היא היתה חולת לב כבר שנים קודם לכן, ואף עברה מספר התקפים, כמדומני. למרות שידעה שהיא חיה בעצם על זמן שאול, היא סרבה להאט את קצב העבודה שלה ואף ילדה בת, בתחילת שנות השבעים. הסיפור על הסנדביץ' מקורו בשדרן רדיו בסן פרנסיסקו. כהן נפטרה, כזכור, באנגליה. הידיעות על מותה הגיעו לארה"ב מהר, אך נסיבות המוות לא נודעו עד שבוע לאחר מכן, כאשר הושלם הליך הנתיחה שלאחר המוות. במשך השבוע הזה, נפוצו שמועות רבות לגבי נסיבות מותה. הסיפור על הסנדביץ היה אחד מהשמועות האלו. ראו גם כאן. וגם ג'ים מוריסון, ככל הנראה, לא מת באמבטיה. אבל ממנו לא אכפת לי.

giloni

New member
ושוב - סנדי דני

מתה כשנפלה ממדרגות המטוס אליו עלתה כדי לטוס לאוסטרליה. ככה בכל אופן מספרים. איזה מוות מטומטם!!! יקי

אתה בטוח?

כמדומני שהיא נפלה במדרגות ביתה. יש לי מאמר גדול ומצויין שנכתב עליה לפני כמה שנים, ב-Mojo. אני יכולה לבדוק.

ganooov

New member
אבל על דבר אחד אין ויכוח, ../images/Emo13.gif

מוות מטופש זה מוות בקלאסה. ועדיין לא דיברנו על קליף בורטון שנפגע בהתפהכות אוטובוס של מטאליקה מארגז בירה וסופו שמת מאחד משני הדברים האלה או משו
.

giloni

New member
גם אני אבדוק שוב

פשוט שמעתי ראיון עם דייב קאזינס שמספר על הרקע לכתיבת השיר Ringing down the years שכתב לזכרה של סנדי ושם הוא מספר את הסיפור הזה - אבל יכול להיות שלא שמעתי טוב. נשמע זאת שוב. בכל מקרה - אבדן של אחת היוצרות המיוחדות של עולם הפולק-רוק הבריטי שלא נמנעה גם מחיבוק חם לפולק-קאנטרי-רוק האמריקאי. יקי

../images/Emo14.gif../images/Emo16.gif../images/Emo7.gifmojo risin

קשה לי להסביר במילים מה אני חושבת על ג'ים כל מה אני אגיד ממילא לא יבטא את מה שהוא בשבילי... אם היה בן אדם אחד שממש הערצתי בחיי הקצרים זה ג'ים, ומגיע לו!!!! איך אפשר בלי ציטוט? הכי ג'ים שאפשר.. Tell all the people that you see Follow me Follow me down Tell all the people that you see Set them free Follow me down You tell them they don't have to run We're gonna pick up everyone Come out and take me by my hand Gonna bury all our troubles in the sand, oh yeah Can't you see the wonder at your feet Your life's complete Follow me down כמו שהולדן אמר פעם כמו החלילן מהמלין רק בגירסה המסוממת

למעלה